Soorten Beamers Uitgelegd | DLP, LCD, LED, LASER en Advies - Beamer-winkel.nl
Sluiten

Categorieën

Filters

  Soorten beamers

  Bij de aanschaf van een beamer komen er heel wat technische specificaties kijken. Binnen de markt van beamers is er een scala aan producten verkrijgbaar die projecteren via verschillende technologieën. beamer-winkel.nl geeft u meer uitleg over de soorten beamers die u bij ons kunt aanschaffen. 

  DLP-beamers

  DLP (Digital Light Processing) bestaat om het makkelijk te zeggen uit (tot wel 1.3 miljoen) hele kleine spiegeltjes (pixels). Deze kleine spiegeltjes kunnen kantelen, wat inhoudt dat ze zowel naar het licht toe kunnen kantelen als van het licht af kunnen kantelen. Simpel gezegd bepalen deze kleine spiegeltjes dus of er wel of geen licht wordt doorgelaten. Binnenin de beamer bevindt zich een snel draaiend transparantwieltje met daarop de primaire kleuren (Rood, Groen en Blauw) Door op het juiste moment lichtstralen door te laten aan de hand van de kleine kantelende spiegeltjes worden de juiste kleuren gecreeerd. DLP beamers beschikken over hoge contrast waardes en worden gebruikt in veel bioscopen. Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van DLP-beamers

  LCD-beamers

  LCD (Liquid Crystal Display) is opgebouwd uit kleine vloeibare kristallen en bestaan uit drie panelen. Elk paneel vertegenwoordigd een primaire kleur (Rood, Groen en Blauw) en zodoende kunnen dus alle kleuren worden geprojecteerd op uw scherm. Op elk LCD-paneel zitten evenveel beeldpunten als de resolutie van de Beamer. Over het algemeen zijn bij LCD-beamers de kleuren helderder, scherper en natuurlijker.

  LED-beamers

  LED (Light Emitting Diode) is momenteel 1 van de bekendste technieken en deze vindt u in veelal in televisies terug. LED is een electrisch component waar licht uistraalt wanneer er stroom doorheen gaat. Bij LED Beamers gaat het eigenlijk enkel en alleen om de lichtbron die veranderd. Waar veel beamers werken met de zogenoemde UHP lampen (Ultra High Performance) wordt deze in dit geval vervangen met een LED lamp. LED Beamers maken in veel gevallen gebruik van de hierboven beschreven DLP Projectietechniek.

  Laser-beamers

  Bij de Laser Beamers wordt het beeld niet geprojecteerd door middel van een UHP of LED lamp, maar door hoogwaardige lasers. Laser beamers hebben een constante helderheid, superieure kleuren en een lange levensduur.

  Advies over beamers

  Heeft u meer vragen over de aanschaf van een beamer? Of heeft u advies nodig over het instellen of installeren? Bekijk dan onze informatie pagina. Of neem contact met ons op.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking