Projectiescherm Adviesgids

Projectiescherm Advies Gids.

Wat zijn de voordelen van het kopen van een projectiescherm?

Welk projectiescherm heb ik nodig?

Projectieschermen maken gebruik van een doek met een speciale reflecterende coating om uw beeldkwaliteit te maximaliseren. Wanneer u op een scherm projecteert, wordt het geprojecteerde licht gereflecteerd en weer naar u teruggevoerd. Wanneer u op een witte muur projecteert, wordt het meeste licht geabsorbeerd en niet teruggekaatst, wat resulteert in verlies van beeldscherpte, contrast en helderheid. Om de maximale beeldkwaliteit van uw projector te bereiken is het sterk aanbevolen om een projectiescherm te gebruiken.

projectiescherm adviesgids

Handmatige projectieschermen

Deze zijn vaak goedkoop, eenvoudig te installeren en gemakkelijk te gebruiken. Ze werken net als een standaard rolgordijn dat u handmatig naar beneden trekt en weer omhoog doet in de behuizing. De meeste van onze handmatige schermen kunnen aan de wand of aan het plafond worden gemonteerd. Bekijk ons complete assortiment van handmatige projectieschermen.

Elektrische projectieschermen.

Vergelijkbaar met handmatige schermen in die zin dat ze aan de wand of het plafond kunnen worden gemonteerd, maar in plaats van dat u ze naar beneden trekt doet een elektromotor het werk voor u via een van de volgende methoden:

In-line Wandschakelaar: meestal verbonden met het scherm door middel van een 2-3m lange elektra kabel waardoor u de schakelaar kunt plaatsen waar u hem nodig heeft en hem kunt bedienen met behulp van omhoog, omlaag, stop knoppen op de schakelaar die zich aan het frame van het scherm bevind.

Radio Frequency Remote (RF): Een afstandsbediening in plaats van een schakelaar met op, neer en stop knoppen. RF-afstandsbedieningen kunnen niet met andere apparatuur worden geprogrammeerd.

Infrarood-afstandsbediening (IR): Wederom een afstandsbediening in plaats van een schakelaar met knoppen voor omhoog, omlaag en stop. IR-afstandsbedieningen kunnen worden geprogrammeerd in andere apparatuur, zoals universele afstandsbedieningen, zodat u slechts één afstandsbediening hebt voor al uw projectie apparatuur. Dit zorgt voor gebruiksgemak en comfort.

12V Triggerkabel: Maakt een handenvrije bediening van uw scherm mogelijk. Uw scherm wordt neergelaten en ingetrokken wanneer u uw projector aan/uit zet (de projector heeft een 12Vtriggeruitgang nodig).

Bekijk ons volledige assortiment van elektrische projectieschermen

Mobiele projectieschermen.

Ideaal voor mensen die onderweg zijn en hun scherm mee willen nemen als ze verschillende locaties bezoeken of voor iedereen die zijn scherm wil opbergen als het niet in gebruik is. Bij het kiezen van een draagbaar scherm moet u rekening houden met de “OVERALL CASE LENGTH” van het scherm en niet alleen met de afmetingen van de stof, want de afmetingen van de behuizing kunnen tot 20 cm extra toevoegen aan uw schermmaat. Hierdoor kunt u soms in de knoei komen in kleine ruimtes. Bereken daarom altijd de maat van het scherm en behuizing. We hebben verschillende soorten draagbare schermen beschikbaar

Welke beeldverhouding heb ik nodig?

Ons advies is om altijd een scherm te kiezen met hetzelfde formaat / native resolutie als uw projector. Als u hier niet zeker van bent, bel ons dan en vraag het ons. Dit voorkomt ellende met instellen van uw projector. Meest voorkomende maten zijn:

Breedbeeldformaat 16:10

Voornamelijk gebruikt met native breedbeeld 16:10 Kantoorprojectoren of Onderwijs projectoren.

 

Breedbeeldformaat 16:9

Hoofdzakelijk gebruikt met inheemse breedbeeld 16:9 Home cinema projectoren of in meer recente 1080p kantoorprojectoren.

 

Videoformaat 4:3

Voornamelijk voor kantoor, onderwijs, kerkelijk gebruik bij het projecteren vanaf een laptop of PC.

De native aspect ratio (de meest voorkomende soort) van de thuisbioscoopprojectoren die we verkopen is 16:9. Voor Office-projectoren is de overgrote meerderheid 4:3, maar de 16:10 breedbeeldbeeldverhouding wordt steeds populairder, omdat High Definition content nu gemakkelijk verkrijgbaar is.

 

U heeft dus waarschijnlijk al geraden dat u bij de aanschaf van een projectiescherm voor uw projector het juiste schermformaat wilt hebben. U kunt natuurlijk bijvoorbeeld een home cinema projector gebruiken met een 4:3 scherm, maar het eindresultaat is dat precies 25% van het scherm ongebruikt zal zijn en zal er ongeveer uitzien als het onderstaande beeld.

verkeerd formaat scherm

Oké, dus ik weet welke beeldverhouding ik nodig heb. - Voor welk formaat moet ik gaan?

 

De beste manier om te controleren voor welk formaat scherm u moet gaan als u al een projector hebt, is om deze eenvoudige stappen te volgen:

  1. Plaats uw projector op de ingestelde afstand van het scherm waar u het wilt hebben.
  2. Zet uw projector aan zodat hij op de plaats komt waar uw scherm word gehangen.
  3. Als het geprojecteerde beeldformaat correct is, meet u gewoon de breedte en hoogte van het beeld en noteert u de cijfers. Als u een kleiner beeld nodig hebt, pas dan de zoom op uw projector aan of verplaats de projector dichter bij het scherm. Bij een groter beeld past u de zoom op de projector opnieuw aan of verplaatst u de projector verder terug van waar het scherm zal gaan.
  4. Bel ons en geef ons de genoteerde cijfers en het type scherm dat u wilt (handmatig, elektrisch of draagbaar) en laat de rest aan ons over.

Veel van de tijd maken mensen de veel voorkomende fout om een zeer groot scherm te kiezen, omdat ze een zeer groot beeld willen. Echter, het hebben van een zeer groot scherm in een thuisbioscoopomgeving (of zelfs een kantoor) kan een beetje zijn alsof je op de eerste rij van de bioscoop zit - je ziet dan links en rechts over het beeld heen in plaats van dat je het beeld in zijn geheel ziet, wat een beetje afleidend kan zijn en een belasting voor de ogen. Dus wees er zeker van dat u de grootte wilt en voer een dubbele controle uit voordat u bestelt. Als u het niet zeker weet of vragen heeft kunt u ons bellen, wij zijn er om u te helpen.

Wat is gangbaar?

Onze meest populaire maten projectieschermen voor thuisbioscopen zijn tussen de 160cm breed en 240cm breed, afhankelijk van hoe ver je van het scherm af zit en hoe groot je kamer is. Voor draagbare schermen moet u rekening houden met de totale lengte van het scherm en niet alleen met de kijkafmetingen, vooral als u het scherm in een auto vervoert. De afmetingen van de koffer kunnen oplopen tot 30 cm extra op uw scherm. U kunt dit vaak nakijken in de brochure, hiervan vind u een link onderaan de tekst bij het product.

Scherm gain - Wat is dat?

Gain is het meten van de reflectie van het oppervlak van uw scherm. Wij adviseren matte witte schermen over de hele linie. Ze produceren de beste beeldkwaliteit en zijn het meest veelzijdig. Het matte witte oppervlak reflecteert het licht terug over een brede kijkhoek en de kleuren blijven nauwkeurig en helder. Bij de nieuwste modellen projectieschermen is hier altijd rekening mee gehouden en hebben de hoogste waarde. Dit is voor u dus niet nodig om te controleren, enkel als u een ouder scherm wilt aanschaffen.

Projectieverf

Tegenwoordig is er ook hele goede projectieverf te koop van Mighty Brighty. Mighty Brighty is een uniek concept om zelf een perfect projectiescherm te creëren op ronde wanden, gevormde ondergronden, langgerekte wanden, 3D vormen en zeer grote oppervlakken. Dit word dus vaak gebruikt waar een normaal scherm niet mogelijk is, of waar de mensen geen scherm willen ophangen.

Projecteren op een wand welke is voorzien van Mighty Brighty projectieschermverf geeft meer contrast en helderheid dan op een onbehandelde witte wand. Het geeft dezelfde beeldkwaliteit als projecteren op een regulier projectiescherm. Daarbij heeft u altijd het juiste scherm formaat voor iedere specifieke situatie. Benieuwd? Bekijk dan onze projectieverf.

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van uw projectiescherm of verf?

Wij zijn slechts één telefoontje verwijderd en helpen u graag verder.

 

contact beamer-winkel.nl