Draadloos Projecteren Adviesgids

Draadloos Projecteren Adviesgids

 

Er was een tijd dat het verzenden van gegevens naar een projector complexe, high-tech oplossingen betekende, of een ongelooflijk dure specifieke draadloze projector. Maar de tijden zijn veranderd. Het aanbod aan draadloze projectieoplossingen dat vandaag de dag beschikbaar is, is toegankelijk, ongelooflijk effectief, eenvoudig te installeren en er is veel keus. Wat betekend dit nou allemaal, en werkt dit alleen voor bedrijven of ook thuis? Wij helpen u graag door het een en ander uit te leggen in deze draadloos projecteren adviesgids.

Van redelijk geprijsde draadloze projectoren en HDMI zender kits, tot WiFi dongles en slimme streaming apparaten, vandaag de dag is er een draadloze projectieoplossing beschikbaar die aan vrijwel elke eis voldoet. Door de geruime keus word het soms ook lastig. Maar er is een draadloze oplossing voor elke situatie.

Dus of u nu op zoek bent naar een zakelijke oplossing, een oplossing voor een projector in een klaslokaal of een volledig draadloze home entertainment-opstelling, het is er allemaal. Lees snel verder om te ontdekken welke optie voor u de juiste is.

Draadloze Home Cinema Oplossingen

Voor sommige mensen zullen bekabelde oplossingen altijd de overhand hebben - ze kunnen gewoon niet het gevoel loslaten dat een kabel een grotere mate van betrouwbaarheid biedt. En dit was natuurlijk ook zo in het begin van de draadloze oplossingen. Denk aan de eerste Wifi Routers, of de eerste televisie modems. Maar andere mensen hebben wellicht gezien hoe stabiel moderne draadloze oplossingen zijn en de flexibiliteit die draadloze connectiviteit biedt, anno 2020 is draadloos vaak net zo stabiel als bedraad. Dit betekent dat het eigenlijk een must is voor mooie  projectorinstallatie oplossingen.

Gelukkig zijn er nu, dankzij het harde werk van fabrikanten uit de hele sector, vele methoden om draadloze projectie te realiseren.

Draadloze Build-in

Het was een bekend feit dat draadloze projectoren vaak een stukje stabiliteit miste in hun levering. Maar veel moderne apparaten leveren nu de betrouwbaarheid van een bekabelde verbinding zonder het ongemak van kabels.

Misschien heeft u onlangs een nieuwe inrichting in uw huis genomen en wilt u de muren niet beschadigen voor alle extra bekabeling die nodig is voor een gloednieuwe installatie van een thuisbioscoopprojector. Of misschien bent u aan het huren en mag u gewoon niet met de muren knoeien om de kabels daar te krijgen waar u ze nodig heeft. Of misschien ben je al die kabels gewoon zat! Wat uw reden ook is om draadloze technologie te overwegen, projectorfabrikanten zijn tot de redding gekomen met een nieuwe generatie betrouwbare draadloze WiFi-projectoren die in staat zijn om het nieuwste op het gebied van thuisbioscooptechnologie te ondersteunen.

BenQ’s GV1 is het perfecte voorbeeld. Het apparaat is voorzien van Wireless HD-functionaliteit die is ontworpen om de gebruikers meer tijd te geven om te genieten van de indrukwekkende content en de beamer overal mee naar toe te nemen zonder het gebruik van vervelende kabels.

Benq gv1 draadloze beamer

Smart Streaming-apparaten

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van een Amazon Firestick, Apple TV en Google ChromeCast. Maar heb je al eens eerder overwogen om ze te gebruiken als draadloze verbinding met uw beamer? Veel gebruikers noemen deze apparaten het 'go-to'-apparaat voor nieuwe gebruikers van home entertainment.

Ze werken allemaal op dezelfde manier, waardoor uw projector binnen enkele seconden klaar is voor draadloze streaming. De Amazon Firestick en Google ChromeCast verbinden zich via een HDMI-poort. Apple TV is net zo eenvoudig aan te sluiten via Airplay, waarmee je draadloos tot 1080p Full HD-resolutie kunt streamen vanaf elk iOS-apparaat. Er is weinig installatie nodig en je plugt de apparaten zo in de beamer. Geen gedoe maar wel alle super gave content bekijken.

Natuurlijk is een van de belangrijkste voordelen van deze methode de lage kosten (meestal onder €100), evenals de kleine omvang van de apparaten en de flexibiliteit om het entertainmentsysteem van uw keuze te creëren. De verschillen tussen het aanbod van elke fabrikant betekent dat u wat tijd moet besteden aan het nadenken over welk apparaat u wilt streamen en de kwaliteit van de output die u verwacht. Zo bied elk van deze apparaten andere content aan en is er een verschil in beeldkwaliteit die het uitzend. Als u een dure beamer heeft die 4k ondersteuning bied dan is het zonde als je een stream apparaat aanschaft die enkel tot HD kan uitzenden. Hier verliest u dan op de kwaliteit. Maar als u op zoek bent naar een snelle en eenvoudige manier om Netflix of YouTube op uw projectiescherm te bekijken, dan bent u dus op zoek naar een slim streaming-apparaat.

Dit is ook de meest gebruikte oplossing in het thuisgebruik. Eenvoudig een Chromecast of Xiaomi Mi box in de beamer steken en klaar is kees.

 

 


Daarnaast zijn er natuurlijk meerdere zakelijke oplossingen. Alhoewel een Chromecast hier ook voldoet. Zijn er ook professionele oplossingen voor zakelijke doeleinden. 

Draadloze HDMI-set

Als u een apparaat wilt dat de videobeelden zonder verlies doorstuurt naar de projector, dan kunt u de zaken op een hoger niveau brengen met een HDMI zender set.

Deze kits zijn gebaseerd op WHDI-technologie en kunnen ongecomprimeerde videobeelden met een resolutie van 1080p zonder vertraging naar elke ontvanger sturen. De zenderunit, met twee HDMI-ingangen voor meerdere bronnen, maakt deze optie een van de meest voordelige in een multi-device thuisomgeving. Zo kunt u het geluid en beeld tegelijk in FULL HD content zonder verlies draadloos streamen. Vaak zijn deze wel duurder dan de streaming opties, maar de kwaliteit is ook hoger. Hoe ziet zoiets eruit? Nou ongeveer zo:


barco clickshare hdmi zender

Het is ook de moeite waard om op te merken dat de meeste draadloze HDMI-zendersets een IR-doorvoer hebben. Dit betekent in de praktijk dat u uw projector of ander bronapparaat kunt bedienen vanaf elke plek waar de HDMI-receiver zich bevindt. Dit is perfect voor multiroom zakelijke set-ups, of wanneer u thuis uw home cinema receiver en Blu-ray speler uit het zicht heeft geplaatst - een uitstekend voorbeeld van draadloos projecteren.

Draadloze bedrijfsoplossingen

Thuisomgevingen zijn één ding, maar bedrijfsomgevingen brengen een heel nieuw element van samenwerking en connectiviteit met zich mee. We verwachten (terecht) veel van onze technologie in de werkomgeving en vragen dat het ons helpt om obstakels te verwijderen en de productiviteit te verhogen. Zakelijke vergaderingen moeten zo soepel mogelijk verlopen, zodat er geen tijd besteed kan worden aan het repareren van onbetrouwbare draadloze verbindingen.

Gelukkig blinken de draadloze connectiviteitsoplossingenvoor beamers die vandaag de dag worden aangeboden voor bedrijfsomgevingen echt uit als het gaat om gebruiksgemak en betrouwbaarheid. Welke uw team kiest, hangt af van uw stijl van werken en uw wensen.

WiFi USB Dongles

Hoewel ze er al een tijdje zijn, zijn de wifi-dongles nog steeds een van de meest populaire methodes om projectoren met een netwerk te verbinden voor de levering van draadloze content. Niet elke fabrikant biedt ze aan, maar met BenQ, Epson, InFocus, NEC, Optoma en Sony op de lijst heb je volop keuze.

wifi dongle

Eenvoudig te gebruiken, dongles vereisen vaak niet meer dan de installatie van fabrikantsoftware op je PC of Mac voordat ze klaar zijn om data te ontvangen. Ze zijn compatibel met elke projector die ook een USB type A heeft, zodat er geen gedoe is met het aan de gang krijgen van zaken.

Het enige wat u nog moet doen. Maak een WiFi verbinding tussen uw computer en de WiFi-dongle in de projector. Selecteer eenvoudigweg de SSID die overeenkomt met de WiFi dongle uit de lijst met beschikbare WiFi netwerken op uw computer.

De WiFi dongle dekking is een gebied waar mensen zich vaak zorgen over maken, maar de apparaten van vandaag bieden een perfect aanvaardbaar bereik voor uw gemiddelde vergaderzaal, met een algemene transmissie van ongeveer 10 meter, afhankelijk van de omgevingsfactoren. Ook hier zit verschil in per merk en prijs. Wel moet hierbij vermeld worden dat Wi-Fi-dongles niet geschikt zijn voor het streamen van video. Alleen geschikt voor de overdracht van documenten en statische beelden zoals foto's.

Draadloze HDMI-kits

Zoals al even hierboven besproken voor de home cinema omgeving geldt deze ook voor de zakelijke oplossing voor peer-to-peer sharing in een zakelijke omgeving, met name voor bedrijven die op zoek zijn naar een meer robuuste oplossing voor multimediapresentaties. Ook hier zijn weer omgevingsfactoren van invloed op de dekking, maar maakt een bereik van 2 tot 15 meter voor HD-content een HDMI-set ideaal voor vergaderruimtes.

Beveiliging  van het draadloze netwerk

Zodra u de toegang tot de gegevensoverdracht vanuit het netwerk van uw bedrijf open zet, moet de beveiliging op een hoger niveau worden gebracht. Als u toch het gemak van draadloos wilt, dan kan WiFi-technologie beter op zijn plaats zijn omdat deze beter beveiligd is.

Gelukkig hebben bedrijfsgerichte fabrikanten veilige en betrouwbare oplossingen ontwikkeld die content kunnen leveren via uw bedrijfsnetwerk zonder het risico van data-inbreuken.

Een van die toestellen is Barco ClickShare, dat één van de steunpilaren van de sector is geworden. Met een focus op eenvoud en veiligheid pakt Barco ClickShare het probleem aan van het delen van het netwerk met de ClickShare-basisunit, die op de projector wordt aangesloten en vervolgens via een ClickShare-knop met uw externe apparaten (laptops, enz.) wordt verbonden, of uw gebruikers kunnen de basisunit op het netwerk zien net zoals een printer. Combineer dit met de mogelijkheid om beveiligingsniveaus in te stellen op een van de drie voorgedefinieerde niveaus, en u hebt het perfecte pakket voor het delen van netwerkinhoud.

Om uw team te verbinden, deelt u eenvoudigweg de ClickShare-knop uit aan uw medewerkers. Zij kunnen deze aansluiten op de USB-poort van hun apparaat en op de knop drukken om hun scherm te delen met de projector van de vergaderzaal zodra ze klaar zijn.

Samenwerking

Samenwerking wordt steeds belangrijker in de bedrijfsomgeving, omdat bedrijven zich bewust zijn van het gemak waarmee technologie hen in staat stelt om teams samen te brengen en ideeën naar voren te brengen. En dat dit allemaal tegenwoordig draadloos kan is al bijna niet meer weg te denken. We verwachten een hoop van de technologie en dat zal alleen maar meer worden.

We hebben Barco ClickShare al in de kijker gezet, het is een briljante tool voor het draadloos delen van informatie van uw bedrijfsnetwerk naar een projector. Maar er zijn meer oplossingen dan dat.

Om meer te weten te komen over de draadloze projectiesystemen die beschikbaar zijn bij beamer-winkel.nl of een van de streaming opties voor uw thuissituatie of bedrijfsnetwerk, neemt u eenvoudig contact met ons op.

Maar met het aanschaffen van een Chromecast en een beamer bent u thuis in elk geval voorzien!

 

vriendelijke klantenservice beamer-winkel.nl