Projectie Afstand Calculator

Afstand Calculator voor beamers

Bereken eenvoudig de afstand die je moet aanhouden om de beamer/projector te plaatsen ten opzichte van het scherm met deze online calculators, gesorteerd op merk.

Waarom heb je een afstandscalculator nodig?

Een projectiecalculator wordt gebruikt om de grootte van een scherm te berekenen wanneer een projector op een bepaalde afstand van het scherm staat. Als u een projector van het scherm of de muur verwijdert, wordt het beeld groter en als u de projector dichter bij het scherm of de muur duwt, wordt het beeld kleiner. Om uw beeld goed op een scherm te laten passen, heeft u een projectieafstand calculator of een distance calculator nodig om u de afmetingen van het beeld op de corresponderende gooiafstand te laten zien.
Bekijk de afstandscalculator per merk:

 

Optoma

Projectieafstand calculator voor Optoma beamers, Je hoeft enkel het typenummer in te vullen en de grootte van de ruimte en de calculator doet de rest.

Bekijk de calculator hier

 

 

 

BenQ

Projectieafstand calculator voor BenQ beamers, Je hoeft enkel het typenummer in te vullen en de grootte van de ruimte en de calculator doet de rest.

Bekijk de calculator hier

 

Acer

Projectieafstand calculator voor Acer beamers, Je hoeft enkel het typenummer in te vullen en de grootte van de ruimte en de calculator doet de rest.

Bekijk de calculator hier

 

Epson

Projectieafstand calculator voor Epson beamers, Je hoeft enkel het typenummer in te vullen en de grootte van de ruimte en de calculator doet de rest.

Bekijk de calculator hier

 

NEC

Projectieafstand calculator voor NEC beamers, Je hoeft enkel het typenummer in te vullen en de grootte van de ruimte en de calculator doet de rest.

Bekijk de calculator hier

 

Sony 

Projectieafstand calculator voor Sony beamers, Je hoeft enkel het typenummer in te vullen en de grootte van de ruimte en de calculator doet de rest.

Bekijk de calculator hier

 

ViewSonic

Projectieafstand calculator voor ViewSonic beamers, Je hoeft enkel het typenummer in te vullen en de grootte van de ruimte en de calculator doet de rest.

Bekijk de calculator hier

 


Andere Merken

Heb jij een ander merk en wil je weten op wat voor afstand jij de beamer moet plaatsen, bekijk dan eerst de handleiding van de beamer zelf. En controleer de "Throw Ratio": 

Wanneer u de throw ratio bekijkt, dan ziet u bij de technische specificaties doorgaans een projectieverhouding vermeld staan. Dat is bijvoorbeeld “Projectieverhouding 1.39 - 2.22:1”. Maar weet u wel wat dit precies betekent? Waar staan deze waardes van de projectieverhouding voor? De eerste waarde (in het voorbeeld 1.39) geeft de minimale afstand aan in meters tussen de beamer en het projectiescherm. De tweede waarde (in het voorbeeld 2.22) geeft vervolgens de maximale afstand in meters aan tussen de beamer en het projectiescherm. Ten slotte geeft de derde waarde de breedte van de projectie aan in meters (in het voorbeeld 1).

Als we het voorbeeld weer gebruiken, dan betekent de projectieverhouding dat de beamer op een afstand van minimaal 1,39 m (139 cm) tot maximaal 2,22 m (222 cm) een beeld kan maken van 1 m (100 cm) breed. Wanneer u een beeld van 2 meter breed wilt maken, dan vermenigvuldigt u de verhoudingen met 2. Dat wordt dus een minimale afstand van 2,78 m (2 x 1,39) en een maximale afstand van 4,44 m (2 x 4,44).

Kom je er nog niet uit? Neem dan contact met ons op dan kunnen we samen bekijken wat we kunnen doen.

contact met beamer-winkel.nl