Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Klantenservice

  Neem contact op

  * Verplichte velden

  Veelgestelde vragen

  1.1 Wat betekent DLP?

  DLP (Digital Light Processing) bestaat om het makkelijk te zeggen uit (tot wel 1.3 miljoen) hele kleine spiegeltjes (pixels). Deze kleine spiegeltjes kunnen kantelen, wat inhoudt dat ze zowel naar het licht toe kunnen kantelen als van het licht af kunnen kantelen. Simpel gezegd bepalen deze kleine spiegeltjes dus of er wel of geen licht wordt doorgelaten. Binnenin de beamer bevindt zich een snel draaiend transparantwieltje met daarop de primaire kleuren (Rood, Groen en Blauw) Door op het juiste moment lichtstralen door te laten aan de hand van de kleine kantelende spiegeltjes worden de juiste kleuren gecreëerd. DLP beamers beschikken over hoge contrast waardes en worden gebruikt in veel bioscopen.

  1.2 Wat betekent LCD?

  LCD (Liquid Crystal Display) is opgebouwd uit kleine vloeibare kristallen en bestaan uit drie panelen. Elk paneel vertegenwoordigd een primaire kleur (Rood, Groen en Blauw) en zodoende kunnen dus alle kleuren worden geprojecteerd op uw scherm. Op elk LCD-paneel zitten evenveel beeldpunten als de resolutie van de Beamer. Over het algemeen zijn bij LCD-beamers de kleuren helderder, scherper en natuurlijker.

  1.3 Wat betekent LED?

  LED (Light Emitting Diode) is momenteel 1 van de bekendste technieken en deze vindt u in veelal in televisies terug. LED is een elektrisch component waar licht uitstraalt wanneer er stroom doorheen gaat. Bij LED Beamers gaat het eigenlijk enkel en alleen om de lichtbron die veranderd. Waar veel beamers werken met de zogenoemde UHP lampen (Ultra High Performance) wordt deze in dit geval vervangen met een LED lamp. LED Beamers maken in veel gevallen gebruik van de hierboven beschreven DLP Projectietechniek.

  1.4 Wat betekent ANSI Lumen?

  ANSI-Lumen is eigenlijk een duur woord voor de lichtopbrengst. Het komt er op neer dat dit de maat is waarin wij de lichtopbrengst meten. Het wordt gemeten aan de hand van de American National Standards Institute (vandaar: ANSI) en het is zo dat hoe hoger de lichtopbrengst is hoe helderder en scherper het beeld zal zijn. Wanneer u ook overdag de beamer wilt gebruiken is een hoge lichtopbrengst essentieel.

  1.5 Wat betekent Contrast?

  Het contrast is niet meer dan de verhouding tussen het helderste wit en het diepste zwart. Ook hiervoor gaat op dat hoe hoger het contrast hoe mooier en realistischer het beeld zal worden. Vaak wordt het contrast aangeduid in bijvoorbeeld 1000:1 Dit houdt in dat tussen het zwarste zwart en het witste wit 1000 tinten zitten. Houdt er rekening mee dat verlichte kamers effect hebben op het contrast, dit geldt ook voor het soort Projectiescherm dat u gebruikt. Deze aspecten zijn van invloed op uw totale ervaring van de beeldkwaliteit.

  1.6 Wat houdt Keystone in?

  In sommige gevallen is het wellicht onmogelijk om kaarsrecht op een scherm te projecteren waardoor er als ware een scheef beeld zal ontstaan. Door middel van de keystone correctie kunt u de beamer zodanig aan passen om weer recht beeld te krijgen. Het aantal graden dat een beamer kan corrigeren zijn verschillend. Zo zijn er beamers die 12 graden kunnen corrigeren en andere 35 graden. Bekijk u situatie goed om te weten wat u nodig heeft, het spreekt voor zich dat wanneer u de mogelijkheid heeft kaarsrecht op het scherm te projecteren dit het beste resultaat geeft.

  2.1 Hoe sluit ik mijn randapparatuur aan?

  Op de meeste beamers zitten tegenwoordig genoeg aansluitingen voor al uw randapparatuur. Denk hierbij aan o.a. PS4, Xbox, digitale decoder, sound bars of home cinema sets. Belangrijk is dat u van te voren weet waar u de beamer gaat plaatsen en welke bron u wilt gebruiken. Houdt oplopen naar kabels van 20 meter. Bekijk dus goed welke mogelijkheden u heeft en welke apparatuur u wilt aansluiten. Bekijk het voorbeeld van de verschillende aansluitingen ook onder het tabblad Aansluiten, deze vind u naast de beschrijving als u bij het product kijkt.

  2.2 Kan ik de beamer draadloos verbinden?

  WIFI

  Naast de overdracht van videosignalen via de kabel, wordt ook steeds meer gebruik gemaakt van een draadloze aansluiting. In de meeste gevallen is dit een draadloze (WiFi) verbinding. Hiervoor is een ontvanger in resp. aan de projector nodig welke via een WLAN zender, die zich bijvoorbeeld in een notebook bevindt, communiceert. Er moet echter worden opgemerkt, dat de draadloze verbinding bij normale projectoren (business projectoren) niet die sterkte bereikt die men van het reguliere internet kent.

  WLAN

  Via WLAN kunnen beelden, teksten en presentaties op geschikte apparaten worden overgedragen. Vanwege het eerder beperkte WLAN vermogen is de overdracht van bewegende beelden niet of slechts gedeeltelijk mogelijk. Uitzonderingen zijn alleen te vinden in bepaalde home cinema apparaten die over de geschikte voorzieningen beschikken. Bij sommige projectoren is het ook mogelijk via WLAN en apps van Apple apparaten (iPad / iPhone) gegevens weer te geven.

  Miracast (Screenshare)

  Naast de standaard wifi wordt Miracast ook Screenshare of Screen Mirroring genaamd, steeds belangrijker. Deze technologie biedt de mogelijkheid een point-to-point verbinding van een Miracast copatibele smartphone of tablet op te bouwen. De Miracast standaard is geïntegreerd in systemen zoals Android (vanaf versie 4.2) en Windows (vanaf versie 8.1). Miracast kan in tegenstelling tot wifi een bewegend beeldsignaal van 1080p in een goede kwaliteit weergeven en is daarmee bij uitstek geschikt voor de weergave van films vanaf een tablet of smartphone. Miracast wordt ook aangeboden middels een integratie in beamers of externe ontvangers. (bijv. HDMI dongels).

  2.3 Beamer aansluiten op TV

  Beamer aansluiten op TV

  De makkelijkste manier om je beamer aan te sluiten is met een hdmi kabel. Met een hdmi kabel kun je een tv ontvanger aansluiten op je beamer, zodat je digitaal tv kunt kijken op de beamer. Het aansluiten hiervan werkt op dezelfde manier zoals je een tv aansluit.

  2.4 Beamer aansluiten op telefoon

  Beamer aansluiten op telefoon

  Omdat een smartphone geen hdmi ingang heeft heb je een hdmi adapter nodig. Voor de iPhone kun je gebruik maken van een hdmi naar lightning adapter. Daarnaast heb je nog een normale hdmi kabel nodig. Om vervolgens de hdmi adapter te verbinden met de beamer. Android telefoons met een mini usb kunnen gebruik maken van een mini usb naar hdmi adapter. 

  Een makkelijkere manier is om gebruik te maken van een chromecast of chromecast ultra. Deze plug je in aan de achterkant van de beamer en verbind je met wifi. vervolgens kun je via je telefoon of airplay eenvoudig naar de beamer streamen vanaf je telefoon.

  2.5 Beamer aansluiten op laptop

  Beamer aansluiten op laptop

  Afhankelijk van welke beamer je hebt, kan je de beamer aansluiten via VGA (dat is redelijk standaard), maar modernere beamers hebben ook vaak een HDMI-aansluiting. Met sommige projectoren (ook wel netwerkprojectoren genoemd) kunt u ook een verbinding maken via een netwerk. Hierdoor kunt u een presentatie via het netwerk geven als u zich niet in dezelfde ruimte (of zelfs hetzelfde gebouw) bevindt als de projector. Raadpleeg de documentatie bij de projector of neem contact op met de fabrikant om te weten of uw projector voorzien is van een netwerkfunctionaliteit.

  Maak je gebruik van een Apple-laptop, dan heb je een verloopstuk nodig, namelijk van een mini-displayport naar naar VGA of HDMI. Let op: De mini-dsplayport is voor oudere modellen breder dan voor nieuwere modellen en dat is onhandig. Mocht je een Mac Mini willen aansluiten, dan kan dat via HDMI, en ook de nieuwere generatie Macbook Pro's hebben sinds begin 2012 een HDMI-aansluiting.

  3.1 Wat zijn Short Throw Beamers?

  De Short Throw Beamers zijn uitermate geschikt om grote beeldformaten op kleine afstand te projecteren. Dit is mogelijk doordat deze beamers beschikken over een speciale lens of spiegel die speciaal voor deze doeleinden zijn gemaakt. Grote voordelen zijn bijvoorbeeld dat er minder schaduw zichtbaar is op uw scherm en u niet meer door het licht van de beamer heen kan lopen. De Ultra Short Throw beamer gaat nog een stap verder en kan o.a. geplaatst worden op een wandmeubel. Een beeld van 80 inch (203,2 cm diagonaal) kan geprojecteerd worden op een afstand van maar liefst 28 cm. Het aansluiten van randapparatuur is makkelijker dan bij de normale beamers en is daardoor erg praktisch in woonkamers.

  3.2 Wat zijn Game Beamers?

  De naam zegt het eigenlijk al, deze beamers zijn uitermate geschikt voor de echte gamers onder ons. Met de kwaliteit van de games tegenwoordig wordt er steeds meer gevraagd van de snelheid van de beamer. Hoe sneller de beeldverversing hoe beter de weergave en dus uw beleving. Door de lage input lag (snelle verversing) doen deze beamers precies wat de gameconsoles willen. Uiteraard is het ook mogelijk om een leuke film of gewoon TV te kijken.

  3.3 Wat zijn Home Cinema Beamers?

  Deze beamers zijn speciaal gemaakt om het ultieme bioscoopgevoel in uw woonkamer/man-cave te creëren. Home Cinema Beamers beschikken in veel gevallen over een hoge contrastverhouding (Zwartwaardes) en hierdoor zijn de verschillen in lichte en donkere beelden goed zichtbaar. Wij raden aan om een minimale resolutie van 1920x1080 (Full HD) en een contrastratio van 20.000:1 te hanteren, zodat de zwartwaardes en kleuren er diep en natuurgetrouw uitzien. Home Cinema Beamers hebben een lagere lichtopbrengst dan reguliere beamers. Dit komt simpel weg doordat een Ultieme Bioscoop ervaring enkel in donkere ruimtes wordt behaald.

  3.4 Wat zijn Educatieve Beamers?

  Steeds meer wordt er gebruik gemaakt van deze beamers in bijvoorbeeld klaslokalen en vergaderzalen. Deze beamers vragen om een goede resolutie, een lange levensduur en een hoog contrast. Kies altijd voor een lichtopbrengst van minimaal 3000 ANSI Lumen zodat het beeld goed zichtbaar is in lichte ruimtes. Short Throw Beamers lenen zich goed voor deze doeleinden en werken ruimtebesparend.

  3.5 Wat zijn Interactieve Beamers?

  In de toekomst zal de vraag naar Interactieve Beamers toenemen voor o.a. het onderwijs. Waar nu veelal wordt gewerkt met een Digibord maken deze beamers dit overbodig. Het komt er op neer dat het Digibord is ingebouwd bij deze beamers en u kunt dan ook heel makkelijk met de bijgeleverde pen (of vingers) digitaal aantekeningen maken. Of u nu op een scherm, de vloer of op een tafelblad wilt projecteren, Interactieve Beamers maken het allemaal mogelijk.

  3.6 Wat voor beamer heb ik nodig

  Wat voor beamer heb ik nodig?

  Om antwoord te geven op deze vraag moeten we weten voor welk doeleinde je de beamer gaat gebruiken. 
  Hier maken we onderscheid tussen de verschillende categorieën waar binnen het gebruik valt:

  -Home Cinema
  -Zakelijk gebruik
  -School
  -Gamen
  -Short Throw 
  -Pocket/draagbaar

  Zo gebruik je een home cinema beamer om lekker thuis een film te kijken op het grote scherm, maar een beamer voor school gebruik of zakelijk gebruik voor andere presentaties. Als je eenmaal weet waarvoor je de beamer gaat gebruiken is het zaak om te kijken naar de omgeving waarin je gebruik wil maken van de projector. 
  Is er veel licht aanwezig? Neem dan een projector met een hoger aantal lumen. 
  Wil je graag meet detail en duidelijkere tekst, gebruik dan een beamer met meer contrast.
  Meer hierover lees je op deze pagina.  4.1 Wat is een Laser Beamer?

  Bij de Laser Beamers wordt het beeld niet geprojecteerd door middel van een UHP of LED lamp, maar door hoogwaardige lasers. Laser beamers hebben een constante helderheid, superieure kleuren en een lange levensduur.

  4.2 Wat betekent Aspect Ratio (beeldverhouding)?

  De Aspect ratio is niet meer dan de verhouding tussen de 2 getallen van de desbetreffende resolutie. De resolutie bepaald in welke vorm het beeld geprojecteerd wordt. Denk aan een vierkant beeld (4:3) of een rechthoekig beeld (16:9, breedbeeld).

  4.3 Wat houdt Resolutie in?

  Een resolutie geeft aan hoeveel pixels er kunnen worden geprojecteerd op het scherm. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper en dus mooier uw beeld zal worden. Bij de verschillende resoluties horen ook diversen beeldverhoudingen. Op basis van de doeleinden kunt u de nodige resolutie opzoeken. Hieronder de verschillende resoluties met de bijhorende beeldverhouding. De bekendste resolutie is Full HD 1920 x 1080 pixels.

  4.4 Welke resoluties zijn er allemaal?

  Beeldverhouding 4:3 VGA 640 x 480 SVGA 800 x 600 XGA 1024 x 768 Beeldverhouding 16:9 (Meest gebruikt) WVGA 854 x 480 WXGA 1280 x 720 SXGA 1280 x 1024 UXGA 1600 x 1200 Full HD 1920 x 1080 Ultra HD 3840 x 2160 Beeldverhouding 16:10 WXGA 1280 x 800 WUXGA 1920 x 1200 Beeldverhouding 19:10 Full 4K UHD 4096 x 2160.

  4.5 Op welke afstand plaats ik de beamer en hoe groot is het beeld?

  Onderstaand een globaal overzicht van de nodige afstand tussen de beamer en het scherm en het daarbij horende beeldformaten. 40 inch = 101,6 cm diagonaal en 88,5 cm breed 1.2 tot 1.4 meter afstand 80 inch = 203,2 cm diagonaal en 177 cm breed 2.3 tot 2.8 meter afstand 100 inch = 254 cm diagonaal en 221 cm breed 2.9 tot 3.6 meter afstand 150 inch = 381 cm diagonaal en 332 cm breed 4.4 tot 5.4 meter afstand 200 inch = 508 cm diagonaal en 443 cm breed 5.9 tot 9 meter afstand 250 inch = 635 cm diagonaal en 553 cm breed 7.3 tot 9 meter afstand 300 inch = 762 cm diagonaal en 664 cm breed 8.8 tot 10.7 meter afstand.

  4.6 Wat is Pixel Shift (E-Shift)

  Bij beamers die hierover beschikken wordt er gebruik gemaakt van een soort van motorische lens die de pixels een kleine verschuiving meegeven. Door de verversing van de panelen worden er 2x zoveel pixels geprojecteerd en zal het beeld scherper zijn. Let wel op, ondanks dat een Full HD resolutie verdubbeld wordt maakt dit geen echt 4K beeld. Het zijn puur technische trucjes om een zo scherp mogelijk beeld te creëren en de prijs relatief lager te houden dan de echte 4K beamers.

  5.1 Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

  Bekijk onze informatie pagina, heeft u dan nog geen antwoord op uw vraag?

  Neemt u dan Contact met ons op. En onze klantenservice zal u met alle liefde helpen om uw vragen te beantwoorden.

  U kunt ons bereiken via 085-06 000 88 of stuur u vraag naar [email protected]

  klantenservice banner beamer-winkel.nl

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking