Veel gestelde vragen

F.A.Q - Meest gestelde vragen over beamers

Lees een greep uit onze meest gestelde vragen over beamers

Hoeveel Lumen heb je nodig voor een goede beamer?

 • De benodigde lichtopbrengst van een beamer, uitgedrukt in lumen, hangt af van de omgevingslichtomstandigheden en de grootte van het projectiegebied. Over het algemeen geldt dat voor gebruik in een verduisterde kamer 1000 tot 1500 lumen voldoende is, terwijl voor ruimtes met meer omgevingslicht 3000 lumen of meer aan te bevelen is.

Wat is het verschil tussen een beamer en een projector?

 • In feite zijn "beamer" en "projector" synoniemen en worden ze door elkaar gebruikt om een apparaat te beschrijven dat beelden projecteert op een groot scherm of oppervlak. Er is geen wezenlijk verschil tussen de twee termen.

Kun je met een beamer tv kijken?

 • Ja, met een beamer kun je tv-programma's bekijken door de beamer aan te sluiten op een geschikt afspeelapparaat, zoals een kabel- of satellietontvanger, een streamingapparaat of een digitale tv-box.

Wat kun je allemaal met een beamer?

 • Met een beamer kun je verschillende dingen doen, waaronder films en tv-programma's kijken, videogames spelen, presentaties geven, foto's en video's delen, en zelfs een thuisbioscoopervaring creëren.

Hoe krijg ik beeld van laptop naar beamer?

 • Om beeld van een laptop naar een beamer te projecteren, sluit je de laptop aan op de beamer met de juiste kabel, zoals een HDMI- of VGA-kabel, en selecteer je de juiste invoerbron op de beamer om het beeld van de laptop weer te geven.

Wat is het verschil tussen ANSI lumen en Lumen?

 • ANSI lumen is een meetstandaard die de lichtopbrengst van een projector meet volgens specifieke testprocedures, terwijl lumen een algemene eenheid is voor lichtopbrengst. In de praktijk kunnen beide termen echter door elkaar worden gebruikt om de helderheid van een beamer te beschrijven.

Hoe lang gaat een beamer mee?

 • De levensduur van een beamer varieert en hangt af van factoren zoals het gebruikspatroon, de kwaliteit van de beamer en de onderhoudsverzorging. Over het algemeen kan een beamer tussen de 2000 en 20.000 branduren meegaan, afhankelijk van het type beamer en het gebruik.

Is 3200 lumen veel?

 • 3200 lumen kan als veel worden beschouwd voor de meeste thuisgebruiksscenario's, vooral in een verduisterde kamer of voor projectie op een middelgroot tot groot scherm.

Is 3000 lumen veel?

 • Ja, 3000 lumen wordt over het algemeen beschouwd als voldoende helderheid voor projectie in omgevingen met gemiddeld omgevingslicht of voor grotere projectieoppervlakken.

Is 180 lumen veel?

 • 180 lumen kan voldoende zijn voor kleinere projectieoppervlakken in volledige duisternis, zoals een kleine, donkere kamer, maar kan ontoereikend zijn voor grotere ruimtes of omgevingen met meer omgevingslicht.

Waarom werkt Netflix niet op beamer?

 • Als Netflix niet werkt op een beamer, kan dit te wijten zijn aan verschillende factoren, zoals problemen met de afspeelbron (bijv. een niet-ondersteund apparaat), beperkingen van auteursrechten of digitale rechtenbeheer (DRM), of technische compatibiliteitsproblemen. Dit is eenvoudig te omzeilen door het gebruik van een Chromecast.

Kan Netflix op beamer?

 • Ja, Netflix kan worden afgespeeld op een beamer, mits de beamer is aangesloten op een geschikt afspeelapparaat dat Netflix ondersteunt, zoals een smart-tv, een streamingapparaat of een laptop met internettoegang.

Kan je een beamer aansluiten op je telefoon?

 • Ja, je kunt een beamer aansluiten op je telefoon, mits de beamer en je telefoon compatibele aansluitingen hebben, zoals MHL (Mobile High-Definition Link), USB-C of draadloze schermoverdrachtstechnologie. Ook draadloos is een optie door middel van een chromecast.

Kan je een DVD speler aansluiten op een beamer?

 • Ja, je kunt een DVD-speler aansluiten op een beamer via de juiste aansluitingen, zoals HDMI, VGA of composietvideo, afhankelijk van de beschikbare poorten op zowel de DVD-speler als de beamer.

Wat is beter beamer of tv?

 • De keuze tussen een beamer en een tv hangt af van je specifieke behoeften. Een beamer biedt het voordeel van grootschalige projectie voor een bioscoopachtige ervaring, terwijl een tv doorgaans geschikt is voor dagelijks kijkplezier in kleinere ruimtes. Met de huidige technologie en het gebruik van een goed projectiescherm zit er weinig verschil in kwaliteit van beeld tussen beide.

Kan een beamer op een witte muur?

 • Ja, een beamer kan op een witte muur projecteren, maar voor optimale beeldkwaliteit wordt meestal een projectiescherm aanbevolen vanwege de reflecterende eigenschappen die bedoeld zijn voor projectie. Een witte muur weerkaatst te veel licht op het oppervlak waardoor de kijkbeleving niet optimaal is.

Waar sluit je een beamer aan?

 • Een beamer kan worden aangesloten op verschillende afspeelapparaten, zoals een laptop, desktopcomputer, Blu-ray speler, gameconsole, streamingapparaat of televisie, via de beschikbare aansluitingen zoals HDMI, VGA, USB, etc.

Kun je een tablet aansluiten op een beamer?

 • Ja, je kunt een tablet aansluiten op een beamer, mits beide apparaten compatibele aansluitingen hebben, zoals HDMI, MHL, USB-C of draadloze schermoverdrachtstechnologie.

Hoe sluit je een beamer aan op de tv?

 • Om een beamer aan te sluiten op een tv, gebruik je de juiste kabels en aansluitingen, zoals HDMI, om de audiovisuele signalen van de tv naar de beamer te verzenden.

Kun je een chromecast aansluiten op een beamer?

 • Ja, je kunt een Chromecast-apparaat aansluiten op een beamer via de HDMI-ingang van de beamer, waardoor je draadloos content vanaf je mobiele apparaat of computer naar de beamer kunt streamen.

Wat heb ik nodig voor een beamer?

 • Om een beamer te gebruiken, heb je minimaal een beamer, een afspeelapparaat (zoals een laptop, dvd-speler, streamingapparaat), de benodigde kabels en een projectieoppervlak (scherm of muur) nodig.

Welke beamer voor films?

 • Voor films of een thuisbioscoopervaring zijn beamers met een hoge beeldresolutie (zoals full-HD of 4K), een hoog contrastratio en voldoende lichtsterkte geschikt. Populaire opties zijn de Optoma UHD38x en de Epson LS650b.

Meer antwoorden kunnen wij natuurlijk vertrekken via de telefoon of email. Neem contact met ons op als jouw vraag er niet tussen staat.