Hoe moet ik een beamer aansluiten op de laptop

Beamer aansluiten op een Laptop

Het aansluiten van een projector op een computer, laptop of MacBook kan een geweldige manier zijn om inhoud te delen of een presentatie op een groter scherm weer te geven. Hier is een stap-voor-stap gids over hoe je dit het beste kunt doen.

Hoe verbind ik mijn laptop met de beamer


1. Zorg er eerst voor dat uw projector is uitgeschakeld en uw computer is ingeschakeld.


2. Vervolgens zoekt u de juiste kabel om uw projector op uw computer aan te sluiten. De meest gebruikelijke opties zijn een VGA-kabel, een HDMI-kabel of een DVI-kabel. Als u een MacBook gebruikt, moet u mogelijk een Mini DisplayPort naar VGA of Mini DisplayPort naar HDMI adapter gebruiken, afhankelijk van de beschikbare connectoren op uw projector.


3. Sluit het ene uiteinde van de kabel aan op de juiste poort van uw computer en het andere uiteinde op de overeenkomstige poort van de projector. Als u een adapter gebruikt, sluit deze dan eerst aan op de MacBook en sluit vervolgens de kabel aan op de adapter.


4. Zodra de kabel is aangesloten, zet u uw projector aan. Het moet automatisch het signaal van uw computer detecteren en het scherm op de projector weergeven.


5. Als de projector het scherm niet weergeeft, moet u misschien de ingangsbron op de projector veranderen. Raadpleeg de handleiding van uw projector om erachter te komen hoe u dit moet doen, aangezien de methode per model kan verschillen.


6. Als u een Mac gebruikt, gaat u naar het Apple-menu en selecteert u "Systeemvoorkeuren". Klik op het pictogram "Displays" en selecteer het tabblad "Opstelling". U zou de projector moeten zien als een afzonderlijk scherm. Sleep de witte menubalk naar het scherm van de projector om uw bureaublad uit te breiden naar de projector.


7. Als u een Windows PC gebruikt, klik dan met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer "Beeldscherminstellingen". Klik op het vervolgkeuzemenu "Meerdere displays" en selecteer "Deze displays uitbreiden".


8. Zodra u uw projector hebt aangesloten en goed hebt ingesteld, kunt u hem gebruiken om het scherm van uw computer op een groter scherm weer te geven. Om de projector los te koppelen, schakelt u hem gewoon uit en haalt u de kabel uit zowel de computer als de projector.

Laptop middels Google Chromecast verbinden

Een andere manier is om uw laptop of macbook te verbinden met de beamer door gebruik te maken van een chromecast. U dient hiervoor wel over een Chromecast te beschikken.

Als u de Chromecast aan de beamer heeft gekoppelt middels de HDMI aansluiting en deze heeft voorzien van stroom, volgt u eerst de stappen om de Chromecast te verbinden met het WIFI netwerk.
Als u dit heeft gedaan opent u de chrome browser op uw laptop of pc.Hier ziet u Rechtsboven naast de URL balk 3 stippen. 
Als u hier op klikt ontvouwt er een menu. Vervolgens klikt u op "Casten" en het zal de Chromecast worden weergegeven om het beeld naar toe te zenden. 
Dit is een veelgebruikte methode. Zo kunt u met een Chromecast dus niet alleen uw laptop delen, maar ook films en series vanaf de mobiele telefoon streamen naar de beamer. 

 

Heeft u alle stappen doorlopen en u komt er niet uit? Neem dan eenvoudig contact met ons op.