Bekijk onze nieuwste producten
Bekijk alle populaire producten
De Beste Beamers van 2024: Topmodellen

Als je op zoek bent naar de beste beamers van 2024, ben je hier aan het juiste adres. We hebben een selectie gemaakt van de topmodellen die beschikbaar zijn bij Beamer-winkel.nl. Deze beamers zijn geschikt voor verschill...

Beamer Kopen Voor Thuis - Mini gids

Een beamer kan je thuisbioscoopervaring drastisch verbeteren. Maar hoe kies je de juiste beamer? In deze korte gids behandelen we alles wat je moet weten, van het kiezen van de juiste beamer tot het opzetten van je thuis...

STOBE - Nieuw Nederlands beamer merk met potentie

De opkomst van Stobe als Nederlands beamermerk belooft veel goeds voor de toekomst van projectie. Met hun sterke focus op kwaliteit, betaalbaarheid en innovatie hebben ze alle ingrediënten in huis om een blijvende indru...

Meer blog artikelen

Beamer kopen?
Wij helpen u graag!
 

U wilt een beamer kopen? Of bent u op zoek naar een projectiescherm? Vind de perfecte beamer of projectiescherm via beamer-winkel.nl.

<Enzo knol beamer kopen

Beamer winkel

Wij snappen heel goed dat een Beamer kopen een lastige klus kan zijn vandaag de dag, ze zijn namelijk vooral alleen online te koop en dat maakt het soms wat lastig om de juiste keus te maken. Wij kunnen u helpen met advies en ondersteuning om de juiste beamer te kopen.
Ook kunt u bij ons in de Demoruimte in Lelystad (op afspraak) een selectie van beamers komen bekijken. Hier hebben wij enkele modellen nieuwe beamers staan en een aantal projectieschermen die u kunt bekijken. Zo kunt u onder het genot van een kopje koffie rustig bekijken welk model het beste bij u past.

Beamer kopen

U zal bij het kopen van een beamer termen voorbij zien komen zoals DLP, LCD, LED en Laser maar ook contrast verhouding en lumen. Maar wat houden deze termen nou eigenlijk in? Wat is nu de juiste keus voor de ultieme thuisbioscoop? Of voor die belangrijke presentatie? U vindt veel van deze antwoorden op de pagina over advies. Of hieronder in het stappenplan. Onze beamers zijn opgedeeld in verschillende categorieën om uw keuze makkelijker te maken. Onder elke categorie op de pagina vind u ook nog een korte uitleg over de aanschaf van een beamer.

Beamer kopen: Waar moet ik op letten?

Wanneer je een beamer gaat kopen, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Lichtopbrengst(lumen) is een van de belangrijkste, maar daarnaast is ook de resolutie zeer belangrijk. Hoe hoger de resolutie, hoe meer pixels de beamer kan weergeven op dezelfde cm2. Bij foto's of speelfilms waarbij kleur en kwaliteit van het beeld erg belangrijk is kies je voor een home cinema beamer. Wanneer de prioriteit ligt bij een beamer met lange levensduur en weinig tot geen onderhoud, zoals vaak in een zakelijke opstelling gewenst is. Kies dan voor een beamer uit het zakelijke gedeelte. Ook is het belangrijk de afstand van de beamer tot het projectiedoek te meten, zodat u kunt bepalen of de beamer op de juiste afstand kan projecteren. Hieronder hebben wij een aantal stappen beschreven om de aankoop van een beamer zo makkelijk mogelijk te maken.

Stappenplan voor het kopen van een beamer:

 1. Bepaal het gebruik

  Ga je de beamer zakelijk of prive gebruiken en in welke ruimte ga je hem gebruiken?
  We hebben dit zo veel mogelijk geprobeerd onder te brengen in categorieën om het makkelijk te maken. Je vind deze in het menu.

 2. Bepaal het formaat scherm en welk type aandrijving je wenst

  Kies een maat projectiescherm dat je wenst en het type aandrijving (handmatig, elektrisch of mobiel). Je kunt hier alle kanten mee op. Wat past het beste bij jou thuis of op de zaak? En kies vervolgens een formaat beeld wat je wil weergeven.

 3. Bepaal de hoeveelheid lumen die je nodig hebt

  Hoe lichter de ruimte, hoe meer lumen je nodig hebt. Een donkere ruimte kun je met minder lumen genoegen nemen. Een gemiddeld huis heeft tussen de 1500 en 3500 lumen nodig. Kies aan de linkerkant bij de categorie beamers, de filters en selecteer op de hoeveelheid lumen.

 4. Bepaal de resolutie van de beamer en de aansluitingen

  Voor zakelijk gebruik is bijna elk type resolutie goed en is het contrast wat belangrijker, een hoger contrast zorgt voor betere weergave van de teksten. Bij een thuisbioscoop kun je het beste kiezen voor 4K UHD resolutie. Voor gamen hebben wij een categorie gemaakt met beamers die een snelle verversing hebben voor een soepele game ervaring.

 5. Bepaal de afstand van de beamer tot het scherm en kies een scherm

  Nadat je het formaat projectiescherm weet en wellicht een (tijdelijke) keuze hebt gemaakt welke beamer je wil gaan aanschaffen is het belangrijk te bekijken of je uitkomt met de plek waar de beamer komt te staan of hangen. Hiervoor zijn calculators gemaakt die per type aangeven waar de beamer moet komen. Deze vind je hier

 6. Overweeg de prijs.

  Goedkoop is vaak duurkoop. Je ziet vaak erg goedkope beamers op bijvoorbeeld bol of amazon staan. Deze claimen een goed beeld weer te geven en veel lumen te hebben. Er zit echter geen garantie bij en het is bijna nooit de kwaliteit zoals beloofd. Neem daarom in de prijs ook de levensduur van de beamer mee in uw keuze.

 7. Schaf een bijpassende beugel aan

  De laatste stap is een bijpassende beugel te vinden voor de beamer. Met uitzondering van de Ultra short throw beamers hebben wij universele beamer beugels die op bijna alle beamers passen. Deze vind je hier

Hulp nodig bij het kopen van een beamer?

Naast beamers en projectieschermen hebben wij een vriendelijke klantenservice voor u beschikbaar.
Wij zullen naar uw wensen luisteren en u wat vragen stellen om uit te vinden wat er precies nodig is voor uw situatie en om zo een passende oplossing te bieden terwijl we rekening houden met uw budget.

Onze klantenservice zult u bijvoorbeeld de volgende vragen stellen:  

- Waar gaat u de beamer voor gebruiken?
- Is er veel omgevingslicht aanwezig?
- Hoe groot is het gewenste beeldformaat? 

En wellicht nog een aantal vragen die nodig zijn om u van goed advies te kunnen voorzien voordat u een beamer gaat kopen en heerlijk kunt genieten van een film. U kunt ons altijd een mail sturen met uw wensen, via whatsapp een bericht sturen of telefonisch contact opnemen.

Bij ons vindt u dus een zeer ruim aanbod beamersprojectieschermenbeugels  en vele andere projectie accessoires.  U kunt dus zelfstandig online een beamer kopen, maar twijfelt u of mocht u er niet uitkomen dan helpen wij u natuurlijk graag met het maken van de juiste keuze! 

Stuur ons een mail of whatsapp met uw wensen of bel ons gewoon eens gezellig op!

085-060 00 88 

Vergelijk producten0
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »