Waar moet ik op letten bij het kopen van een beamer/projectiescherm?

Waar moet ik op letten bij het kopen van een beamer/projectiescherm?

0 reactie minuten lezen
Belangrijk om te weten voor u overgaat tot de aankoop van een beamer is waarvoor u deze hoofdzakelijk wilt gaan gebruiken?

Waar moet ik op letten bij het kopen van een beamer

 

Waar moet ik naar kijken?
Belangrijk om te weten voor u overgaat tot de aankoop van een beamer is waarvoor u deze hoofdzakelijk wilt gaan gebruiken? Dit heeft te maken met de vele soorten verschillende beamers die op de markt zijn met allemaal hun specifieke kwaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan beamers die speciaal zijn gemaakt voor een thuisbioscoop, deze beamers beschikken over een lagere lichtopbrengst en komen tot hun recht in verduisterde ruimtes. Hier later meer over. De eigenschappen maken ze dan minder geschikt voor gebruik overdag. 

Lees ons blog waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een beamer

Ook voor buiten?
Regelmatig krijgen wij de vraag of beamers ook buiten te gebruiken zijn en dan met name overdag. Wij zullen het niet mooier maken dan dat het is en hierop moeten wij in de eerste instantie nee zeggen. Er is buiten namelijk zodanig veel lichtvervuiling dat een beamer niet in staat is de kwaliteit te leveren die nodig is voor een optimale ervaring.

Uiteraard zijn er manieren om toch buiten te genieten van uw favoriete film of met het EK in aantocht, heerlijk voetbal te kijken met uw naasten. Zo kunt u bijvoorbeeld een partytent gebruiken welke beschikt over zon-verduistering of wellicht beschikt u over een garage waar u de opstelling kunt plaatsen. Op deze manier kunt u een situatie creëren waarbij de beamer geen last heeft van licht van buitenaf en u toch heerlijk buiten kunt zitten.

Lees ons blog over buiten projecteren met een beamer

Wat voor soort scherm heb ik nodig?
Uiteraard is belangrijk wanneer u de juiste beamer heeft gevonden dit combineert met een projectiescherm. Ook hierin zijn uiteraard meerdere verschillen met oog op de gebruikersdoeleinden. U kunt er ook voor kiezen om op een mooie strakke witte muur te projecteren, echter is dit zeker niet optimaal. Ook als u gebruik maakt van speciale verf bied dit nog niet de helderheid van een goed scherm. Een goed projectiescherm zorgt er namelijk ook voor dat het dieptebeeld aanzienlijk verbeterd of juist de helderheid een extra boost geeft.

Wij hebben dit onderverdeeld in 3 categorieën:
Handmatige Schermen
Elektrische Schermen
Mobiele Schermen

Lees ook ons blog over schermen en afstand berekenen


Begrippen
Om meer duidelijkheid te creëren rondom de vele begrippen en eigenschappen van de verschillende beamers en projectieschermen hebben wij deze in onze FAQ pagina eenvoudig op een rijtje gezet.
Zo kunt u eenvoudig zien welke eigenschap waar voor dient. Zo kunnen wij u helpen met het maken van de juiste keus bij het kopen van een projector.

Mocht het toch lastig zijn om de juiste beamer te kopen of in combinatie met een projectiescherm, dan kunnen wij u hier uiteraard in adviseren. 
U kunt uiteraard altijd bellen of mailen.

contact beamer-winkel.nl

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Vergelijk producten0