Buiten Projecteren Adviesgids

buiten projecteren

Breng de Big Screen-ervaring naar je buitenruimte. Kijk met een beamer in de tuin bij daglicht!

 

Met Streaming diensten van Netflix, Amazon Prime en Disney+ die allemaal Blockbuster films op aanvraag aanbieden, en met de regels rondom corona is er nog nooit een beter moment geweest om dit te doen. Kies de projector die je buiten kunt gebruiken en geniet nu van je eigen open lucht bioscoop!

Ja, zowat elke projector kan buiten worden gebruikt onder de juiste omstandigheden en veiligheidsmaatregelen, maar deze behalen meestal niet het gewenste resultaat. Een lage resolutie of slecht beeld tot gevolg. Hier schaf je natuurlijk geen beamer voor aan. Wij kunnen u helpen het kiezen van het juiste pakket om het meeste uit uw buitenruimte te halen, zodat u kunt genieten van de onovertroffen ervaring van projectie op het grote scherm.

Dus wat heb je nodig?

 

-Natuurlijk een projector.

-Een projectiescherm of een platte witte muur bewerkt met projectieverf om op te projecteren. (witte muren werken wel, maar een draagbaar scherm geeft u de beste beeldkwaliteit buiten).

-Bronapparaat zoals; DVD-speler, laptop, spelconsole, streaming stick (chromecast o.a.) of ziggo / kpn box etc.

-Geluidssysteem; Hier kun je zelf kiezen wat je noodzakelijk vind van mono tot 7.1 surround

-De HDMI-bekabeling of HDMI Draadloze Kit

-Een Stroombron om de apparatuur te laten draaien.

 

Projector.

Specificaties die u moet nastreven:

Helderheid, 2000 lumen bij gebruik 's avonds met weinig licht. 5000 lumen of meer als uw budget het toelaat als u met daglicht concurreert, maar vergeet niet dat u nog steeds voldoende schaduw moet geven aan het gebied dat u projecteert anders zal het beeld worden uitgewassen en niet te bekijken zijn. De afstand tussen de projector en het scherm moet dus van alle kanten niet te veel direct zonlicht doorlaten.

Resolutie - ten minste 1080p, maar als u even kunt zouden wij een 4K UHD adviseren met steeds meer en meer 4K UHD content en bronapparaten beschikbaar, is dit gelijk een toekomst bestendige keuze. 4K UHD Beamers beginnen al vanaf 900 euro..  4k beamers.

Aansluitingen - Afhankelijk van de projector en de componenten die u heeft, maar over het algemeen moet u ten minste twee HDMI-ingangen hebben als u meer dan één bron op de projector wilt aansluiten. Dit is niet anders dan zoals u uw beamer binnen zou aansluiten.

Hieronder vindt u een selectie van populaire projectoren die worden gebruikt voor gebruik in de buitenbioscoop.

Epson EH-TW7000, 3000 lumen, 4K UHD home cinema projector

Optoma UHD38x, 3800 lumen, 4K UHD projector

Optoma ZH403, 4000 lumen, 1080p projector met een laserlichtbron

Scherm.

Er zijn een aantal opties, als u een vlakke wand heeft (bij voorkeur wit) dan kan dit gebruikt worden door het te bewerken met projectieverf, dit is meestal de veiligste keuze voor buiten. Helemaal als u in een omgeving woont waar het niet elke dag zonnig is. Om het beste uit het beeld te halen in de buitenlucht kunt u overwegen om een draagbaar vloerscherm te nemen. Dit is eenvoudig in gebruik en bied het beste beeld. U zult het projectiescherm wel steeds moeten opzetten en afbreken. Of als laatst kunt u een vast projectiescherm gebruiken. Zorg er wel voor dat deze dan op een plek hangt waar de invloeden van het weer geen kans krijgen om het scherm te verkleuren of stuk te maken.

Bronapparaat.

 

U wilt misschien niet al uw thuisbioscoopapparatuur naar buiten verplaatsen! Dus probeer om het eenvoudig en gemakkelijk te houden om op te zetten. De meest populaire bronnen die mensen willen gebruiken zijn:

-Dvd-speler

-Gamesconsole (Xbox One S en PS4 draaien ook dvd's)

- Google Chromecast streaming apparaten voor gebruik met abonnementsdiensten zoals Netflix, Amazon Prime of Disney+ (U hebt de relevante abonnementen nodig om de diensten te gebruiken en u moet een stabiel wifi-bereik hebben van het huis tot uw tuin waar u het streaming apparaat gebruikt).

-Laptop - een andere optie om een DVD of video content af te spelen of voor computerspelletjes.

Geluid.

 

Opnieuw in de veronderstelling dat u niet al uw apparatuur naar buiten hoeft te verplaatsen, stellen wij voor om een aantal draagbare speakers te gebruiken om u genoeg geluid te geven, maar de buren niet te veel te storen en uzelf het gemak te geven deze niet steeds volledig aan te hoeven sluiten.

 

Afhankelijk van het bronapparaat / -opstelling kan het nodig zijn om het geluid bij de bron te scheiden en naar de door jou gekozen geluidsopstelling te sturen. Weet u niet zeker hoe u dit moet doen? Geen probleem, geef ons gewoon een belletje en wij kunnen u wellicht adviseren.

Algemeen advies.

 

Onthoud dat hoe verder uw projector van het scherm af staat, hoe groter het beeld zal zijn. U kunt de zon nooit verslaan, dus zelfs de helderste projector zal een verloren strijd voeren tegen het licht als u niet in staat bent om uw projectie afstand te verduisteren door direct zonlicht of omgevingslicht te blokkeren. Anders zal de projector niet werken enkel als u de projector 's avonds gebruikt.

Een goedkope DVD-speler die niet is aangesloten op uw huidige thuissysteem is een goede investering als u van plan bent om uw tuin te gebruiken als een buitenhuisbioscoop. Dit bespaart u het gedoe van het loskoppelen van uw componenten elke keer als u het naar buiten wilt brengen. U heeft dan wel steeds een DVD nodig om buiten te kunnen kijken. Mogelijk kunt u ook een laptop met een ingebouwde dvd-speler gebruiken. Met de laptop kunt u gelijk content streamen.

Last but not least koud biertje/wijntje, BBQ, vrienden en een film en je klaar om te gaan!

 

Veiligheid.

Gebruik uw gezonde verstand bij het opzetten van uw thuisbioscoop in de buitenlucht. Dit is geenszins een inclusieve lijst van veiligheidsadviezen, maar hier zijn een paar suggesties voor veiliger gebruik.

-Bekijk het weerbericht! Regen gaat niet goed samen met elektriciteit!

-Houd de stroomkabels en kabels van de bron naar de projector zoveel mogelijk uit de weg om struikelen te voorkomen.

-Houd elektronica uit de buurt van zwembaden & BBQ's. (Weg van alle warmte- & vloeistofbronnen trouwens!)

-Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw projector voor de specificaties voor gebruik buitenshuis.

-Laat uw apparatuur niet buiten wanneer deze niet in gebruik is en zet deze niet weg wanneer u klaar bent met het vermijden van vocht / vocht in uw kit en het veroorzaken van potentiële schade.

 

Heeft u nog steeds vragen?

We hopen dat de bovenstaande informatie over buiten projecteren met een beamer u een duidelijk beeld heeft gegeven van de basisprincipes waar u op moet letten. We begrijpen dat er veel te nemen is en dat er veel keuze is, dus als u nog steeds hulp nodig heeft, zijn we slechts een telefoontje of een e-mailtje verwijderd. Onze klantenservice staat voor u klaar!

klantenservice beamer-winkel.nl