Beamer kopen | Q&A: De meest gestelde vragen over een beamer kopen

Beamer kopen | Q&A: De meest gestelde vragen over een beamer kopen

2 reacties minuten lezen
Bekijk de antwoorden op de meest gestelde vragen over het aanschaffen van een beamer.

 

Beamer kopen voor thuis

De meeste mensen willen een beamer voor thuis om gezellig samen een film op te kijken.
Om te bepalen welke beamer het beste geschikt is voor thuis moet u zichzelf de volgende vragen stellen:
Waar gebruik ik de beamer voor? In welke ruimte? Welke resolutie zou ik willen? Op welke afstand wil ik de beamer plaatsen? en als laatste wat is het gewenste schermformaat?
Zodra u een antwoord heeft op deze vragen kunt u de gewenste beamer voor thuis uit gaan kiezen.
Ook kunnen wij u hierbij helpen als u dit moeilijk vind.

Om als leidraad te gebruiken kiezen de meeste mensen voor een beamer voor thuis een model dat portable is. En dus makkelijk is op te bergen en neer te zetten. Het liefst zo groot mogelijk beeld. En vaak een toekomst bestendig model wat beschikt over 4K. Ook willen mensen thuis makkelijk kunnen streamen dus een model dat over wifi beschikt en goed geluid.
Een aanrader hierin zou zijn de ViewSonic X10-4k.

Beamer als TV

U kunt een projector absoluut gebruiken voor normaal, alledaags TV-kijken. Het is niet schadelijk voor de projector en het kan leiden tot een betere algemene TV-kijkervaring, tegen een lagere prijs (stroomverbruik) dan de meeste grotere televisies.

Je kunt in principe elke beamer gebruiken als TV. Soms door simpelweg het Tv kastje aan te sluiten op een van de connectie poorten van de beamer. Ook kan dit middels een app van de provider die je kunt downloaden in een smart beamer. Of je kunt gebruik maken van een Chromecast en je content streamen naar een beamer. Let er goed op dat de beamer minimaal HD kwaliteit kan afspelen en dat hij beschikt over de juiste aansluitingen.

Beamer kopen waar op letten

Het belangrijkste om op te letten bij het kopen van een beamer is of het gebruik aansluit bij de wensen die jij ervan verwacht. Gebruik je de beamer in een lichte omgeving? Koop dan een beamer met een hoog aantal lumen. Vaak ervaren wij dat mensen een goedkope beamer aanschaffen met een laag aantal lumen en vervolgens teleurgesteld zijn over het resultaat bij daglicht. Zorg dan dat de beamer goed aansluit bij het gebruik waarvoor jij hem nodig hebt.

Heb jij hier vragen over? Neem dan contact met ons op.

Welke beamer kopen

Dit is geheel afhankelijk van het gebruik. Als je een beamer voor school of voor zakelijk doeleinde gebruikt zijn de video specificaties vaak niet heel interessant. Maar de scherpte en het contrast van de tekst wel. Gebruik je de beamer altijd onderweg, kies dan voor een handzaam model die je snel neer kunt zetten en gebruiken, in combinatie met een accu. Kies je een beamer voor thuis, kijk dan naar de specificaties zoals resolutie en input lag.

Mini beamer kopen

Een mini beamer is heel populair. Je neemt deze type beamers vaak snel en makkelijk mee door het kleine formaat dat ze hebben. Door de kleine behuizing hebben ze vaak een laag aantal lumen. Hierdoor zijn mini beamers vaak het best te gebruiken als het helemaal donker is. Je kunt ook hier uit verschillende resoluties kiezen. Kies een model met een ingebouwde accu als je echte vrijheid wil ervaren.

Beamer kopen goedkoop

Alle producten danken hun prijs aan de technologie die er achter zit en de kwaliteit hiervan. Een van de meest gestelde vragen is om een goedkope beamer te kopen. Zo vind je op bol.com vaak hele goedkope modellen die rechtstreeks uit China zijn geïmporteerd met een private label logo eroverheen. De mensen die deze beamers aanschaffen zijn vaak niet tevreden, er is geen ondersteuning of garantie en komen deze mensen later alsnog bij ons terug om een beamer aan te schaffen. Zo ben je dus niet goedkoop, maar vaak duurder uit. Kies verstandig en spaar desnoods nog even door. Zo voorkom je een hoop ellende achteraf.

Beamer kopen achteraf betalen

Achteraf betalen is een zekerheid die steeds meer mensen willen gebruiken bij online aankopen. Bij beamer-winkel.nl kunt u eenvoudig achteraf betalen met Klarna. Onze betaalprovider Mollie regelt alle betaalverkeer veilig en snel. Zo bent u verzekerd van veilig betalen en de combinatie met Klarna zorgt ervoor dat u dat u achteraf kunt betalen.

Beamer kopen met wifi

Een beamer met wifi is een goede keus als het gaat om gebruiksgemak. Vaak bevinden zich op een smart beamer systemen zoals Android of Aptoide waarmee je eenvoudig content kan bekijken door gebruik te maken van een app store. Echter kun je alle beamers “smart” maken door het gebruik van een Google Chromecast. Dit kastje zorgt ervoor dat je vanaf je mobiele telefoon alle apps kan doorsturen naar de beamer. Het is dus geen vereiste om een beamer te kopen met wifi. Wel bied dit gebruiksgemak.

Beamer kopen slaapkamer

Lekker in bed een film kijken in je slaapkamer met een beamer. Heerlijk! Een slaapkamer is een vaak donkere ruimte waar je dus geen beamer nodig hebt met een hoog aantal lumen. Hier voorstaat een lager aantal lumen ook. Voor op de slaapkamer is het wel makkelijk als de beamer beschikt over een goed geluid en je makkelijk kan streamen. Een goede beamer die vaak gebruikt word in de slaapkamer is de ViewSonic M2 of de BenQ GV1. Deze modellen zijn klein en hebben een goed geluid.

Beamer kopen voor buiten

Een beamer kopen voor buiten. Hier heb je een beamer voor nodig met een hoog aantal lumen. We hebben hier twee blog over geschreven. Een over een beamer in de tuin gebruiken. En de tweede over het juiste projectiecherm voor buiten.

Beamer kopen voor schilderen

Ook hier hebben we een aparte blog over geschreven. Bekijk de blog over een beamer gebruiken voor muurschilderingen.

 

Staat jouw vraag of antwoord hier niet bij? Neem dan contact met ons op.

 

arthur van reijsen Geplaatst op 11/13/2022

Beste Greet,

Bedankt voor uw bericht.
Ik stuur u een e-mail met meer informatie hier over.

Met vriendelijke groet,

Arthur

Greet Termote Geplaatst op 11/11/2022

Beste, ik ben een amateur schilder en wil een beamer/projector kopen : wat is mijn bedoeling = een foto op A4 of kleiner streamen op schildersdoek voor de juiste contouren en ook eventueel de mogelijkheid om van uit de iPad fotogalerij een foto te kiezen en die streamen rechtstreeks op schildersdoek.
Ik zoek een apparaat die af en toe eens wordt gebruikt voor de juiste contouren van portretten te streamen op doek in verduisterd lokaal.
Met dank mij raad te geven.
Mvg
Greet Termote

Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Vergelijk producten0