Projectiescherm voor buiten | Projectiescherm voor Films en het EK2021

Projectiescherm voor buiten | Projectiescherm voor Films en het EK2021

2 reacties minuten lezen
Het kiezen van het juiste projectiescherm voor buiten. Of je nu de nieuwste bioscoopfilms wilt projecteren of gewoon de wedstrijd van het aankomende EK2021 op het grote scherm wilt bekijken in de tuin of op de camping, wij hebben alle informatie waar je rekening mee moet houden op een rijtje gezet.

Projectiescherm voor buiten


Probeer deze zomer eens iets nieuws en beleef een openluchtbioscoop met vrienden en familie. Of je nu de nieuwste bioscoopfilms wilt projecteren of gewoon de wedstrijd van het aankomende EK2021 op het grote scherm wilt bekijken in de tuin of op de camping, wij hebben alle informatie waar je rekening mee moet houden op een rijtje gezet. En natuurlijk een aanbeveling welk projectiescherm volgens ons het beste is voor jouw tuin of evenement.

projectiescherm voor buiten tips

Het creëren van een Outdoor Cinema

Bij het creëren van een buitenbioscoop is het kiezen van de juiste projector en scherm voor uw opstelling van cruciaal belang. Daarom is het belangrijk om eerst in kaart te brengen wat je evenement gaat zijn. Is dit met z’n tweeën in een klein tentje een film kijken? Of is dit met vrienden samen een film kijken of wil je een feest geven waar er ook het een en ander te zien is op een groot scherm?
Zo heb je voor een film die je samen romantisch kijkt in een tentje een beamer nodig met een accu en weinig lichtopbrengst. Maar een grotere groep vereist een projector met hogere specificaties. Wij hebben een aparte blog geschreven over beamers voor in de tuin. In deze blog gaan wij in op het projectiescherm dat het beste functioneert buiten.

ek2021 buiten kijken

EK2021 projectiescherm en beamer

Ook het EK2021 kijk je natuurlijk het liefste met vrienden onder het genot van een koud biertje. Hier kun je natuurlijk ook een projectiescherm voor buiten gebruiken. Zo zijn er vele opties die je kunt gaan toepassen om dit te realiseren. Lees hieronder verder wat je het beste kunt doen om buiten een goede opstelling te maken voor het EK2021. Wil je hier toch advies bij hebben kun je uiteraard contact opnemen met ons zodat wij je alle opties m.b.t. het projectiescherm en beamer kunnen doorgeven.

voetbal kijken op een projectiescherm met een beamer

Kan ik een projectiescherm buiten gebruiken?

Allereerst is het wel belangrijk te melden om een projector overdag buiten te gebruiken, moet u ervoor zorgen dat de projector minstens 3.500+ lumen kan uitstralen. Dit soort helderheid is essentieel om de film te kunnen zien. U kunt vele materialen gebruiken voor het maken van een projectiescherm voor buiten. Bovendien kan het helpen om schaduw te creëren, het scherm te bevestigen en de projector op een schaduwrijke plek in de tuin te zetten.

De 5 meest gebruikte materialen voor een projectieschermen voor buiten:

Projectieverf – Goedkope en doeltreffende oplossing (wel een vlak stuk nodig)

Outdoor projectiescherm – Wat duurdere oplossing met beter beeld.

Beddengoed – Ouderwets systeem waar je het beeld nooit echt strak krijgt

Verduisteringsdoek – Vaak in combinatie met een van de bovenstaande om zonlicht te blokkeren

Opblaasbaar scherm – Neemt weinig ruimte in als het leeg is maar kans op lek gaan is aanwezig. Wel kunnen deze schermen makkelijk zijn als je een extreem groot formaat nodig hebt. Dit voorkomt gedoe met opzetten.


Natuurlijk werkt een projectiescherm het beste buiten. Maar je wilt een projectiescherm voor buiten niet altijd laten hangen of staan. Hier zijn speciale buitenschermen voor gemaakt die makkelijk op te zetten zijn en die je kan meenemen in een draagtas. Je kunt ze binnen enkele minuten opzetten en zijn in verschillende grootte te verkrijgen. Wij raden altijd aan als je met meer dan 2 personen bent om een scherm van 100 Inch minimaal te gebruiken. Zo creëer je het gevoel van een echte bioscoop.
Als wij een scherm zouden adviseren die eenvoudig is in gebruik en groot genoeg is voor veelzijdige toepassingen zouden wij kiezen voor het volgende scherm: ELITE SCREENS OMS100H2.

Kies je een te klein scherm ontstaat er zoiets:

kies het juiste projectiescherm

Hoeveel lumen heb je dan nodig voor een buitenprojector 's avonds?

Als algemene regel geldt dat als u 's avonds films kijkt, in het donker, 2.000 tot 2.500 lumen voldoende moet zijn voor een kwalitatief hoogwaardige weergave. Als er decoratieve verlichting of veel zonlicht aanwezig is zoals overdag, kunt u projectoren met meer dan 3.500 lumen overwegen om er zeker van te zijn dat concurrerend licht het beeld niet zal "uitwassen".

Wat is de beste kleur voor een projectiescherm voor buiten?

Grijze schermen worden vaak hoog contrast schermen oftewel ALR genoemd omdat ze bedoeld zijn om het contrast op digitale projectoren te verhogen in kijkzalen die niet helemaal donker zijn. Het grijze scherm absorbeert het omgevingslicht dat er op valt beter dan een wit scherm dat doet. Hierdoor blijft het zwartniveau op het scherm behouden. Vaak zijn dit dure schermen en veelal niet geschikt om zomaar buiten te gebruiken. ALR schermen worden vaak in duurdere home cinema opstellingen gebruikt. Een goed projectiescherm zoals hierboven vermeld volstaat voor buiten.

Hoe speel ik een film buiten af met een projector?

In een notendop heb je de volgende producten nodig:

Een projector en een standaard of tafel om hem op te zetten.

Een videobron, zoals een dvd- of Blu-ray-speler, mediastreamer, chromecast of laptop.

Een projectiescherm voor buiten.

Evt. Luidsprekers met voeding en luidsprekerstatieven. (of gebruik het geluid uit de projector)

projectiescherm buiten

Tips & trucs voor buitenprojectie

Overdag buiten projecteren kan lastig zijn omdat het zonlicht beelden kan vervagen, net als op een TV. Er zijn echter genoeg oplossingen om de kijkervaring te maximaliseren. Hieronder vindt u er enkele:

- Het gebruik van een luifel is een geweldige manier om direct zonlicht tegen te houden en te voorkomen dat het geprojecteerde beeld vervaagt

- Of projecteer in de schaduw waar de zon niet op schijnt.

Veiligheidstips voor projecteren buitenshuis

- Buiten projecteren kan koud zijn, vooral 's nachts, zorg ervoor dat u dekens, hoezen of elektrische kachels meeneemt om u comfortabel en warm te houden terwijl u van de film geniet.

- Denk er altijd aan de projectoren uit de buurt van water te houden, sproeiers uit te zetten en drankjes uit de buurt van de projector te houden.

- Vergeet niet een verlengsnoer om uw apparaten buiten aan te sluiten, bij voorkeur waterdicht om schade te voorkomen.

- Vergeet niet de apparatuur 's nachts binnen te halen en op een veilige plaats te bewaren.

- Houd kabels uit de weg, voorkom ongelukken en zet ze vast.


Conclusie

Een projectiescherm voor buiten is dus zeer goed mogelijk. Je kunt verschillende materialen gebruiken van een oud laken tot een professioneel ALR scherm en alles wat daar tussen zit. Kies eerst het doel waarvoor je wilt gaan projecteren. Alleen of met vrienden. En rekening houden met zonlicht is van essentieel belang om een goed beeld te krijgen.
Een goedkoop scherm met een goed formaat die makkelijk op te zetten is en eenvoudig mee te nemen is  zoals hierboven vermeld is de Elite Screens Projectiescherm voor buiten.


Mocht jij advies willen over het kiezen van de juiste projector bij jouw feestje of aankomend EK2021? Neem dan contact met ons op!

arthur van reijsen Geplaatst op 06/02/2021

Hoi Tom,

Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden hebben wij nog wat meer informatie nodig omtrent uw wensen. Ik stuur u een email met een aantal vragen. Zo kunnen wij u het beste van advies voorzien.

Gr Arthur

Tom Veerman Geplaatst op 06/01/2021

Graag zou ik willen weten wat ik nodig heb om buiten op grasveld (in schaduwkant) goed Voetbal te kunnen kijken op scherm met circa 30 man.

Groet,

Tom

Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Vergelijk producten0