JVC LX-NZ30 Product Review - Eerste Ervaring

JVC LX-NZ30 Product Review - Eerste Ervaring

0 reactie minuten lezen
We hebben de JVC LX-NZ30 getest in onze Demoruimte in Lelystad. We waren erg benieuwd naar dit model en zijn onder de indruk. Bekijk de beelden zelf maar!

JVC LX-NZ30 Product Review

De JVC LX-NZ30 is een gloednieuwe 4K/HDR projector die perfect is voor liefhebbers van gaming en thuisbioscopen. Zijn hoge framerate en helderheid maken het een ideale keuze voor deze activiteiten. De lage input lag van de projector en de ondersteuning van framerates tot 1080p/240Hz zijn indrukwekkend. Bovendien is hij uitgerust met een nieuwe high-power BLU-Escent laserlichtbron die 3.300 lumen levert en een gebruiksduur heeft van 20.000 uur. De LX-NZ30 ondersteunt ook zowel HDR10 als HLG formaten en selecteert automatisch de beeldmodus. 

jvc nz30

Deze functies en mogelijkheden maken de LX-NZ30 een uitstekende optie voor gaming en thuisbioscopen in kamers met meer omgevingslicht zoals woonkamers. Het bied dus de kwaliteit van een hoogwaardige thuisbioscoop beamer zonder dat deze beperkt is met een laag aantal lumen zoals we vaker zien in het hogere midden segement.

De LX-NZ30 is verkrijgbaar in zwart of wit.

Wij hebben de witte versie getest.

jvc beamer test

Nieuwe Chip voor beter beeld

De JVC LX-NZ30 maakt gebruik van een 0,47-inch DMD chip die de projector in staat stelt een high-definition 4K beeld weer te geven met meer dan 8 miljoen adresseerbare pixels.

Met JVC's High-performance Dynamic Dimming Control (HDDC) kan de laserlichtbron onmiddellijk worden aangepast, waardoor de helderheid dynamisch kan worden aangepast met minder vertraging dan bij een conventioneel mechanisch diafragma. Door de output van de laser aan te passen aan de helderheid van de scène, worden de zwartniveaus verbeterd en reproduceert de projector beelden die de menselijke visuele waarneming dichter benaderen. Dit zorgt voor prachtige kleuren en details.

jvc 4k beeldkwaliteit op scherm

De NZ30 biedt installatie flexibiliteit met een lens shift van ± 60 procent verticaal en ± 23 procent horizontaal. De lens heeft ook een 1,6X zoom voor een flexibele installatie, waardoor de projector overal geplaatst kan worden.

Het compacte formaat van de projector zorgt voor een veelzijdige installatie. De zwarte kast is ideaal voor een thuisbioscoopruimte, terwijl de witte kast goed werkt in multifunctionele ruimtetoepassingen met doorgaans meer omgevingslicht.

Lage Input Lag met Gamen

De beamer ondersteunt vloeiende video en voor hoge frame rates (tot 1080P/240Hz) met een input lag van slechts 6,25ms (1,5 frame). Hierdoor kunnen gebruikers genieten van game content met een hogere framerate dan conventionele projectoren bieden. Deze functie levert de absoluut soepelste beweging op de grootste projectieschermen. Dit hebben wij getest met de Xbox One Series X.

Installatie

Naast dual HDMI Inputs (HDCP 2.3), biedt de LX-NZ30 een verscheidenheid aan nieuwe aansluitmogelijkheden, waaronder een DisplayPort v1.2 input terminal die een breed scala aan resoluties en refresh rates ondersteunt bij aansluiting op een compatibele PC. De LX-NZ30 biedt ook USB Direct Connect, RS232C, LAN Control Ports en een 12V Trigger Port. Naast de keystone-correctie stelt de LX-NZ30 gebruikers in staat om horizontale en verticale aanpassingen en kantelaanpassingen uit te voeren. De projector is uitgerust met vier hoekaanpassingen en krommingscorrecties. Dit in combinatie met de grote lens shift en throw ratio maakt deze beamer in elke omstandigheid te plaatsen. 

Conclusie

Soms zeggen mensen wel eens, een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Als je kijkt naar de afbeelding hierboven ben ik het daar volledig mee eens. We hebben de beamer met veel plezier getest. Het geeft prachtige zwart/wit waarden en ook tijdens het gamen was dit een succes. De prijs ligt hoger dan die van een Optoma UHD38 bijvoorbeeld, maar het verschil is te zien in het contrast en zoals eerder gezegd de zwartwaarden. Hier zijn Sony en JVC toch wel de beste in. 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Vergelijk producten0