Beamer Beugel - Beamer Ophangen - Hoe hang ik mijn projector op?

Beamer Beugel - Beamer Ophangen - Hoe hang ik mijn projector op?

0 reactie minuten lezen
Je kunt nog zoveel verstand hebben van beamers en het streamen van films, maar alles valt of staat met de juiste installatie van je beamer. Waar ga je deze plaatsen en hoe hang je een beamer precies op?

Beamer Beugel - Hoe hang ik mijn projector op?


Je kunt nog zoveel verstand hebben van beamers en het streamen van films, maar alles valt of staat met de juiste installatie van je beamer. Waar ga je deze plaatsen en hoe hang je een beamer precies op? De plek waar de beamer wordt opgehangen met een plafondbeugel of word neergezet is bepalend voor de ideale filmervaring. Wil je ook weten hoe je een projector dient op te hangen met een beamer beugel? Je leest alle tips en tricks in dit artikel.

projector beugel

  1. Bepaal de projectieverhouding

Een beamer ophangen heeft niet alleen te maken met een schroefje hier of daar, maar ook met de afstand waarop je de beamer ophangt. Een short throw beamer kan namelijk op een veel kortere afstand worden opgehangen of neergezet dan andere beamers. Zo kan ultra short throw beamer al op een halve meter afstand hangen/staan van het projectiescherm om een beeld van wel 2 meter breed te creëren.

Deze zogeheten throw-ratio is een combinatie van afstand tussen de lens van de beamer en het scherm en de breedte van het projectievlak. Om een echt homecinema ervaring te creëren is een schermbreedte vanaf 80 inch goed om mee te beginnen. Hoe groter hoe beter in de meeste gevallen. Een beeld van 2,66 meter breed zou perfect zijn volgens de fanatieke fans. Dit is zo’n 120 inch. Afhankelijk van de ruimte die je ter beschikking hebt kun je bepalen op welke afstand je van het scherm gaat zitten en hoe groot deze moet zijn. Dit is vaak een persoonlijk punt.

Zegt dit jou allemaal niets en wil je gewoon weten waar je de beugel dient te hangen?

Om de juiste afstand van beamer tot scherm te berekenen kun je eenvoudig gebruik maken van een calculator. Deze vind je voor ieder merk op onze Projectie afstand calculator pagina.

  1. Keystone, Lensshift & Zoom


Beamers hebben gelukkig allerlei handige tools om het scherm zo in te stellen dat jij in geuren en kleuren van je film of spannende voetbalwedstrijd kunt genieten. Ook nadat je de beugel hebt opgehangen is er nog ruimte om het beeld te verstellen en aan te passen.

Met de keystone correctie kun je ervoor zorgen dat alle beeldhoeken recht staan. Of juist in een hoek wanneer dit nodig is. Dit kan bij een grote aanpassing soms wel ten koste gaan van de beeldkwaliteit. Let hier dus goed op.

Een beamer ophangen doe je vaak in een schuine positie, en omdat de lens standaard naar beneden wijst kun je met de lensshift functie de richting van de lens veranderen zonder dat je beeldkwaliteit minder wordt. Zo kun je zelfs na het instaleren nog het beeld aanpassen.

Met de zoomfunctie kun je het beeld scherper maken of groter en kleiner weergeven zodat deze precies binnen de kaders van het projectiescherm valt.

Kortom, genoeg mogelijkheden om nog een beetje bij te sturen na het ophangen of neerzetten van de beamer.

  1. Beamer monteren aan plafond of muur

Als je weet op welke afstand je de beamer gaat ophangen, dan kun je met een gerust hart de beamer monteren. Een universele beugel is hiervoor ideaal. Deze is voor de meeste beamers geschikt. Door de verschillende kleuren die er in ons assortiment zitten, zit er geheid een tussen die ook nog eens mooi bij je interieur past.


Gaten boren is de eerste stap om de beamer op te hangen. Teken eenvoudig de voet van de beugel af op het plafond of op de muur op de plaats waar hij moet komen.
Volg hierna de instructies in de handleiding die standaard word meegeleverd met de beamer beugel.
Een universele beamerbeugel is supermakkelijk te monteren. Kijk goed of de beugel en de lens correct op elkaar zijn afgesteld. Door de beugel stevig vast te schroeven weet je zeker dat deze recht hangt en na verloop van tijd niet meer kan verplaatsen. Volg voor het beste resultaat natuurlijk de handleiding van je beamer en van de beamerbeugel.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze blog over het ophangen van een beamer met een beamer beugel? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

 

contact beamer-winkel.nl

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Vergelijk producten0