Viewsonic X2000L-4K en X2000B-4K - De nieuwe Laser Ultra short throw beamers

Viewsonic X2000L-4K en X2000B-4K - De nieuwe Laser Ultra short throw beamers

0 reactie minuten lezen
Viewsonic komt met een tweetal nieuwe beamers op de markt. Dit zijn de Viewsonic X2000B en de X2000L. Dit zijn zogeheten ‘Ultra short throw’ beamers en bieden een ultieme visuele ervaring. Lees verder..

Viewsonic komt met de X2000L en X2000B Laser Ultra short throw beamers

Viewsonic komt met een tweetal nieuwe beamers op de markt. Dit zijn de Viewsonic X2000B-4K en de X2000L-4K. Dit zijn zogeheten ‘Ultra short throw’ beamers en bieden een ultieme visuele ervaring. Beide varianten bieden een beeldkwaliteit van maar liefst 4K, wat zorgt voor een ervaring als nooit tevoren. Wat nieuw is aan deze modellen is dat ze beschikken over laser technologie. Niet nieuw in de markt maar wel voor Viewsonic. In dit artikel lees je meer over deze nieuwe varianten. En het steeds populairder worden van laser.

viewsonic x2000b en x2000l lifestyle foto

Ultra short throw, wat betekent dat?

Een Ultra-Short Throw Projector (ook UST genoemd) heeft een speciaal geconstrueerde lensassemblage waarmee beelden vanaf een zeer korte afstand kunnen worden vertoond.

Dit betekent dat in plaats van de projector achter de zitplaats op een tafel of plafond te plaatsen, u hem op een tafel of plank kunt plaatsen op een paar meter van een scherm of muur en zeer grote beelden kunt projecteren zonder veel meer ruimte in beslag te nemen dan een grote TV.

x2000b-4k viewsonic

Eerste Laser beamers van Viewsonic

Viewsonic is er maar al te trots op: het zijn de eerste laser beamers van het merk. De beide varianten hebben hierdoor een extreem lange levensduur van 20.000 uren en hebben kristal helder beeld. Ze kunnen worden verbonden via Wi-Fi en bluetooth. Daarmee kan je ze dus zelfs meenemen naar vrienden of familie als je dat zou willen.
De projectie-afstand is ultra kort en is geschikt voor schermen van 100 inch bij een afstand van slechts 23 cm. Ook voor de kleinere ruimtes zijn de Viewsonic X2000B en X2000L dus absolute aanraders.

viewsonic x2000B

Beide varianten maken gebruik van de tweede generatie laserfosfortechnologie. Juist deze nieuwe techniek zorgt dan ook voor de langere levensduur.

Door middel van de 4K HDR kijk je projecties in 4K Ultra HD. Dat houdt in dat je maar liefst 8,3 miljoen pixels op je scherm kunt projecteren. Het betreft een beamer als nooit tevoren. Alles wat je bekijkt zal nu écht levendig gaan worden, of het nu games, sport of films zijn. Viewsonic heeft hier wellicht een van de beste beeldkwaliteit/prijsverhouding die we tot nu toe gezien hebben.

Geluid van Harman Kardon

Goed beeld is belangrijk, maar goed geluid is minstens zo belangrijk. Daarom heeft het merk de handen wederom ineengeslagen met het populaire audiomerk Harman Kardon. Zoals we deze al reeds zagen bij de populaire M2, X10 en X1000 modellen. Wat opvallend is aan de speakers is dat deze rond van vorm zijn. Dit geeft de beamer zijn unieke uitstraling, maar is niet alleen kwa design uniek, dit zorgt namelijk voor een 360 graden ervaring van de audio die er uit komt. Het geluid word om de kijker heen gestuurd.
Dit zorgt voor een verbluffend resultaat. Je geniet namelijk van audio op theaterniveau. Het systeem ondersteunt Dolby/DTS voor een optimale geluidservaring.

viewsonic x2000b-4k en x2000l-4k geluid

Wi-Fi en Streaming

Naast Bluetooth beschikt de X2000B-4K ook over ingebouwde Wi-Fi-connectiviteit. Hierdoor kunnen gebruikers de projector verbinden met een thuisnetwerk en het internet. Het ingebouwde Aptoid bevat een select aantal streaming-apps die rechtstreeks op de X2000B-4K kunnen worden gedownload en geïnstalleerd zonder verbinding te moeten maken met een extern streaming-apparaat.

viewsonic projector menu

Verschillen tussen Viewsonic X2000B-4K en Viewsonic X2000L-4K

Je zult je wellicht nu wel afvragen: wat zijn de verschillen tussen de Viewsonic X2000B en de X2000L? Dit is gemakkelijk uit te leggen. De ene variant is namelijk zwart (B), terwijl de andere variant wit (L) is. Je kunt simpelweg kiezen voor een variant die past bij jouw interieurontwerp. Maak je thuis vooral gebruik van zwarte of donkere kleuren? Dan zal de zwarte variant beter bij jouw woning passen. De witte variant is geschikt voor woningen met lichte kleuren. Qua kwaliteit maakt het geen verschil; de binnenkant van de beide ultra short throw beamers is namelijk exact hetzelfde.

Leuk Detail: Geleverd met slimme afstandsbediening

Besluit je om de nieuwe beamer van Viewsonic in huis te halen? Dan wordt deze geleverd met een slimme afstandsbediening. Deze is geïntegreerd met een ingebouwde zogenaamde G-sensor. De afstandsbediening licht op als je deze oppakt. Zo kun je tijdens het film kijken in het donker de afstandsbediening eenvoudig gebruiken. Ook is er een speciale zilver ionencoating gebruikt met een antibacterieel karakter. Cool detail!

Ons oordeel


Er wordt een toenemend aantal 4K UST Laser projectoren aangeboden op de markt, variërend van "betaalbaar" tot "zeer duur". De Viewsonic past in de meer betaalbare categorie. En met 2.000 lumen is de Viewsonic wel wat aan de lagere kant wat betreft helderheid. Maar heeft wel weer zeer levendige kleuren. Waardoor deze beamer het best tot zijn recht komt in een donkerdere ruimte. Onze conclusie is dat de X2000B-4K of X2000L-4K zeker het overwegen waard is, niet alleen gezien de informatie en specificaties, maar ook gezien Viewsonic's reputatie in zowel de consumenten-, onderwijs-, en zakelijke projector ruimte. Waar ze het erg goed doen, en goede kwaliteit en levensduur leveren voor een scherpe prijs. Wij zijn enthousiast.

viewsonic x2000 beamer

 

Bekijk de X2000-B in het Zwart
Bekijk de X2000-L in het Wit

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Vergelijk producten0