Ultra Short Throw Beamers – Top 5 UST projectoren 2021 - Blog en Tips

Ultra Short Throw Beamers – Top 5 UST projectoren 2021 - Blog en Tips

0 reactie minuten lezen
Op een zeer korte afstand een groot beeld weergeven, waarbij sommige zelfs claimen de tv te vervangen. In deze blog worden de 5 beste ultra short throw projectoren vermeld voor het maken van een geweldige keuze.

Ultra short throw beamer kopen

 

Of u nu films kijkt in uw woonkamer of slaapkamer, de kans is groot dat u een zo groot mogelijk scherm wilt. En ook al is een standaard projector een goede optie voor hetzelfde, je hebt veel ruimte nodig voor de afstand waarop de beamer geplaatst moet worden. Hier is een ultra short throw beamer een uitkomst. Op een zeer korte afstand een groot beeld weergeven, waarbij sommige zelfs claimen de tv te vervangen. In deze blog worden de 5 beste ultra short throw projectoren vermeld voor het maken van een geweldige keuze.

 

 

Wat is een Ultra short throw beamer?

Simpel gezegd is een ultra short throw beamer een projector die op zeer korte afstand voor de muur een groot beeld kan weergeven. Vaak op enkele centimeters van de muur een beeld tot wel 130 inch groot.

Er zijn een aantal factoren die hier een belangrijke rol in spelen;

 

Schermgrootte: Het belangrijkste voordeel van het hebben van een projector is dat je een zeer grote schermgrootte krijgt. Meestal vindt u schermformaat opties zoals 100 inch, 120 inch, 150 inch, en grotere maten. Een leuk groot beeld om een film te bekijken dus. Hoewel deze grootte ook haalbaar is voor de ultra short throw projectieafstand, vindt u over het algemeen een bereik van 80 inch tot 120 inch of 90 inch tot 130 inch, afhankelijk van uw type projector. U kunt dus hetzelfde beeldformaat krijgen als een projector voor de langere afstanden maar dan op een zeer korte afstand tot het projectieoppervlak.

 

Werpafstand: Zoals de naam al zegt, heeft een ultra short throw projector een zeer korte projectieafstand. U vindt “throw distance ratings” (de afstand waarop de beamer van het projectievlak staat) zoals 11cm, 15cm en 30cm. Dit betekend dat u een projector direct voor een muur kunt opstellen. Direct tegen de muur geeft een beeld wat vergelijkbaar is met een standaard TV, terwijl enkele centimeters naar achteren het schermformaat veel groter is.

 

Schermresolutie: Of je nu gaat voor een standaard projector of een ultra short throw projector, je zou een hoge resolutie willen voor de best mogelijke beeldkwaliteit. Hoewel veel van hen 1920 x 1080 FULL HD-projectoren zijn, bieden een aantal (steeds meeer) ook 3840 x 2160 4K UHD-resolutie voor veel betere details en scherpte. Je hebt met 4K dan op hetzelfde oppervlak 4x zoveel pixels als bij HD.

 

Hoewel u deze kenmerken kunt gebruiken om de juiste ultra short throw projector voor uw gebruik te kiezen, is er meer om te overwegen. Denk hierbij aan apps, kleurweergave en geluid. Vandaar dat wij bij de verschillende ultra-short throw projectoren in deze top 5 ook hun belangrijkste kenmerken en details hebben vermeld, zodat u de beste ultra-short throw projector kunt kopen.

 

Kenmerken voor de beste Ultra Short Throw projectoren

 

Helderheid

Een andere factor om te overwegen voordat je een ultra short throw projector voor thuis of op kantoor aanschaft, is de helderheid. Dit vertelt je simpelweg over de kracht van de projectielamp die door een bepaalde projector wordt gebruikt. Als het een krachtige lamp gebruikt, dan kun je de gegeven projector zelfs gebruiken als het niet helemaal niet donker is. Met andere woorden, een projector met 3000 lumen zal veel helderder en veelzijdiger zijn dan een projector met 2000 lumen of minder. Deze zul je dan in een donkere ruimte moeten gebruiken.

 

Connectiviteit

Omdat een ultra short throw projector een video apparaat is, vergelijkbaar met een TV of een monitor, is het controleren van de connectiviteitsopties van de projector erg belangrijk. Deze connectiviteitsopties worden gebruikt voor video input, audio output, netwerkverbinding, USB apparaat ondersteuning, en nog veel meer. Om al deze dingen mogelijk te maken, worden de meeste ultra short throw projectoren geleverd met USB, VGA, HDMI, aux poorten, ethernet, en diverse andere aan de achterkant van de projector. Controleer altijd uw andere apparaten in huis om te zien of deze aan te sluiten zijn op de beamer die u wenst te kopen.

 

Apps en Smart Tv

Tegenwoordig hebben veel nieuwe beamers een systeem waarop ze draaien zoals Android, Aptoid of Rizen. Hier komt bij dat ze daarom vaak voorzien zijn van smart functies. Maar hier verschillen de beamers veel van elkaar. Waar de ene beamer slechts de mogelijkheid heeft om te streamen, vind je in het duurdere segment vaak beamers met een ingebouwde app store. Zo ook bij ultra short throw beamers. Bekijk goed welke functies de beamer heeft die jij wilt aanschaffen. Zo vind je bijvoorbeeld bij de Samsung LSP7T en LSP9T dezelfde apps als op de smart tv. Je kunt deze dan ook zien als vervanging voor de huidige televisie.

 

Betrouwbaarheid

Afgezien van het hebben van een breed scala aan functies opgenomen in uw ultra short throw projector, zou u ook willen dat het zo lang mogelijk meegaat. Om er zeker van te zijn dat u een betrouwbare projector krijgt, kunt u eerst de levensduur van de projectorlamp die hij gebruikt controleren. In de meeste gevallen zal een projectielamp een levensduur hebben van 2000 tot 8000 uur. Maar met de opkomst van LED en Laser projectoren kan dit oplopen tot wel 30.000 uur. Een enorm verschil dus. Neem dit ook mee in de overweging.

 

Conclusie

In vergelijking met een standaard projector, kunt u met een ultra-short throw projector op een groot scherm of muur projecteren zonder dat u een grote ruimte tussen de projector en het projectiescherm nodig hebt. Omdat dit soort projectoren zeer veelzijdig en praktisch zijn, is het belangrijk naar de bovengenoemde kenmerken te kijken. Of je kunt onze top 5 bekijken en een veilige keus maken.

 

Top 5 Ultra Short Throw Beamers 2021

 

  1. Samsung LSP9T

De Samsung LSP9T is het topje van de ijsberg op dit moment, de beamer beschikt over alle smart functies en apps die er op dit moment zijn gecombineerd met een triple laser lichtbron voor mooie kleuren.

 

  1. Optoma Cinemax P2

De Cinemax P2 is de opvolger van de populaire P1 en beschikt over wellicht de beste kleurweergave op de markt. Het geluid is zeer goed en de bediening van de beamer is erg prettig.

  1. Epson LS300W

De Epson hebben wij op plek 3 gezet omdat deze budget technisch een zeer goede UST projector is. De prijs is ten opzichte van zijn concurrenten zeer vriendelijk en doet met het geluid niet onder voor een professionele soundbar.

 

  1. Samsung LSP7T

De LSP7T is de meest verkochte UST projector op dit moment, dit komt door het hoge gebruiksgemak door de ingebouwde appstore. Waar de meeste beamers geen licentie hebben voor Netflix of Disney+ vind je deze bij Samsung eenvoudig terug in het beginscherm net als Pathe thuis.

 

  1. Epson LS500B + Android TV Edition

Deze krachtige UST projector zou best op plek 2, 3 of 4 kunnen staan, een enorm goede UST beamer die veelal word gekocht door zijn hoge lichtopbrengst. Dit maakt deze beamer de beste als je hem wilt gebruiken in een lichte omgeving. Professioneel geluid en heldere kleuren maken dit een lust voor het oog.

 

Welke kies jij vandaag?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Vergelijk producten0