Samsung The Premiere LSP7T Review & Specificaties | Eerste ervaring en gebruik

Samsung The Premiere LSP7T Review & Specificaties | Eerste ervaring en gebruik

0 reactie minuten lezen
We hebben de Samsung lsp7t getest en beoordeeld. Hoe goed werkt deze vervanger van de tv overdag? En wat zijn onze bevindingen? Lees het in deze blog over de samsung the premiere.

Samsung LSP7T Review

Het is misschien één van de meest verwachte producten van het laatste jaar na de Playstation 5.
De Samsung LSP7T en de Samsung LSP9T. Aangekondigd als dé vervanger van de huidige TV in de woonkamer. En de verachtingen zijn hoog gespannen. Maakt Samsung deze belofte waar? En hoe is het gebruik van deze beamer overdag? Wij hebben de LSP7T getest en vertellen je hier wat onze bevindingen zijn.
Wil jij bij het openmaken aanwezig zijn? bekijk dan onze unboxing video

doos samsung lsp7t

 

Geen TV meer nodig

Het opzetten van een thuisbioscoop kan voor sommige mensen ingewikkeld zijn - ze moeten rekening houden met een projector, luidsprekers, AV-ontvangers en kabels en iemand om het allemaal in elkaar te zetten en op te stellen. Maar Samsung is met "The Premiere" gekomen en heeft al die dingen in één enkel product gestopt. Een TV en Beamer in 1.

samsung lsp7t uiterlijk

Samsung, wereldwijd al een van de marktleiders op het gebied van tv's, heeft zijn aanzienlijke knowhow in The Premiere LSP7T en LSP9T gestoken. Het is een slimme TV in de vorm van een 4K ultra short throw projector. In plaats van een tv op uw dressoir te plaatsen, plaatst u The Premiere op dezelfde plek. U heeft dan geen tv meer nodig. Maar in tegenstelling tot een gewone tv kan “The Premiere” direct op de muur uw tv formaat projecteren en een 4K-beeld tot 120 inch op slechts enkele centimeters van de muur. Hierdoor word het kinderlijk eenvoudig om te wisselen tussen TV kijken en een film van levensgroot formaat. Simpel door de projector enkele centimeters naar achteren te schuiven.

De Samsung Premiere LSP7T is een uitstekende all-in-one oplossing voor liefhebbers van film die een home cinema ervaring kan bieden direct uit de doos met een minimum aan gedoe en eenvoudige set-up die optelt tot maximaal plezier. De naam “The Premiere” komt voort uit het feit dat dit de eerste beamers zijn die Samsung op de markt brengt met een knipoog naar filmindustrie waar natuurlijk regelmatig premiere’s worden gehouden bij het uitbrengen van een nieuwe film.

 

Voldoet de Samsung LSP7T aan de verwachtingen?

In deze Samsung Premiere LSP7T review proberen we die vragen te beantwoorden waar vele mensen mee zullen zitten. Als wij de specificaties mogen geloven kan het niet anders dan goed zijn. Maar laten we eens wat dieper ingaan op de kenmerken en prestaties, zodat u kunt zien waarom deze projector zich onderscheidt van alle andere opties die er zijn.

 

Installatie en gebruik

De ultrakorte projectieafstand van de Samsung Premiere LSP7T maakt het zeer eenvoudig om hem in je woonkamer op te stellen. Je hebt slechts een halve meter nodig tussen de lens en het scherm, wat voor velen betekent dat u het op de plaats van uw huidige tv kunt zetten in plaats van te knoeien met plafond- of muurbevestigingen. Er is ook een digitale Keystone correctie om de geometrie van het scherm aan te passen als je de projector niet met de kop tegen de muur kunt plaatsen. Het is even uitvogelen hoe dit precies werkt. Je komt in een menu waar niet duidelijk staat aangegeven wat er gebeurd als je naar links of naar rechts drukt. Maar als je er een aantal keer op drukt wijst het zich uiteindelijk vanzelf.

 

Aansluitingen

Voor externe inhoudsbronnen heeft de Samsung Premiere LSP7T 3 HDMI-poorten en een USB-poort waarmee u opslagschijven, camera's, laptop, Playstation 5, Xbox series X en vele andere apparaten kunt aansluiten. U kunt ook inhoud rechtstreeks vanaf de mobiele telefoon naar de projector streamen van populaire apps zoals Prime Video en Netflix. Het downloaden van en navigeren door apps is vrij eenvoudig, en herkent u van de Samsung televisies. Hoewel de meegeleverde instructies minimaal zijn zal dat voor de meeste gebruikers geen probleem zijn. Zelfs de afstandsbediening herkent u van de Samsung televisies en is identiek aan die van de nieuwere modellen.

Samsung lsp7t afstandsbedieningmenu samsung lsp7t en lsp9t

 

Hoe is de Beeldkwaliteit?

De laserlichtbron op de Samsung Premiere LSP7T produceert een beeld van bioscoopkwaliteit op alle schermformaten. En heeft een lange levensduur. Samen met de native 4K resolutie krijg je een HDR10 verwerking waardoor de kleuren en het contrast worden verbeterd voor een scherp en mooi  beeld. Filmliefhebbers zullen vooral onder de indruk zijn van de Filmmaker Mode op de LSP7T. Deze instelling verbetert het beeld nog verder door de instellingen aan te passen zodat ze geoptimaliseerd zijn voor het bekijken van films.

 

Samsung LSP7T gebruik overdag en in de avond

Als we kijken naar de lichtopbrengst van 2.200 lumen. Vragen wij en vele klanten zich direct af hoe het beeld dan is overdag? Als het daadwerkelijk de tv wil gaan vervangen is 2200 lumen normaal gesproken aan de lage kant voor een thuisbioscoopprojector, vooral als u graag het licht aan laat terwijl u kijkt of uw woonkamer veel ramen heeft.
Het goede nieuws is dat de LSP7T onze verwachtingen in dit opzicht heeft overtroffen en geen last heeft van beelduitwas bij veel omgevingslicht. Dit is voor een groot deel te danken aan de korte projectie-afstand die de afstand beperkt die het licht moet afleggen en die de helderheid optimaal benut. Er moet hierbij wel vermeld worden dat bij direct zonlicht geen enkele beamer in staat is om een goede projectie weer te geven op de muur. En als de zon buiten zo fel schijnt dat je niets meer kunt zien is het tijd om naar buiten te gaan.:)

 

Samsung LSP7T en gamen

Ook krijgen wij veel vragen hoe de Samsung LSP7T presteert bij een snelle game. Met een Input lag van 53ms is dit niet direct een “game beamer”, waar vele game beamers een input lag hebben van 16ms of zelfs 4,2 ms zoals de nieuwe Optoma UHD38 stelt Samsung ons hier wederom niet teleur. We besloten de Playstation 5 er op aan te sluiten en te bekijken hoe dit tot zijn recht kwam. De beelden zie je hieronder:



Samsung LSP7T gebruik overdag:        Samsung LSP7T gebruik in de avond:

samsung lsp7t gebruik overdagsamsung lsp7t gebruik savonds

Bekijk de gameplay van de Playstation 5 op de LSP7T:

Er kan dus met recht worden gezegd dat dit echt een alles in 1 oplossing is.

 

Hoe is het geluid?

Een groot voordeel van de Samsung Premiere LSP7T is dat je je geen zorgen hoeft te maken over externe luidsprekers. De projector bevat een ingebouwde soundbar die niet teleurstelt. Het wordt geleverd met een 30-watt 2.2-kanaals geluid. De bas van de dubbele ingebouwde subwoofers is extreem goed maar niet te veel aanwezig zoals we dat soms kennen van andere systemen. Het geluid klinkt niet blikkerig en is kraakhelder. Voor degenen die een echte surround sound-ervaring willen, zullen nog steeds een extern luidsprekersysteem willen gebruiken, maar voor meer casual kijkers en voor alledaags gebruik zijn de ingebouwde luidsprekers ruim voldoende. Hier heeft Samsung een gepatenteerd systeem voor bedacht. De “Acoustic Beam” met 22 gaatjes die het geluid om je heen sturen als een 2.1 surround systeem. Hierdoor is de ervaring van het geluid bij tv kijken goed en voor films kijken ook zeer prettig.

samsung the premiere geluid

 

Smart Projector & Apps

Naast het smart TV systeem heeft de Samsung Premiere LSP7T ook spraakbediening ingebouwd. Het is compatibel met een reeks systemen, waaronder Google Assistant, Amazon Alexa en biedt een reeks commando's waaronder gesproken zoekopdrachten, afspeel controle en volumeregeling. Ze zijn ook nog steeds bezig met het uitbreiden van hun bedieningsopties voor spraakdiensten, dus deze functie zal in de toekomst alleen maar beter worden.

samsung lsp7t smart tv beamer

 

Voor en nadelen Samsung LSP7T

Voordelen

Minpunten

Alles-in-één oplossing voor TV en Home Cinema

Het glimmende witte design moet je aanspreken

4K-UHD beeldkwaliteit

Enkel in wit verkrijgbaar

Geweldige audio

Geen automatische iris

Goed om op te gamen

 

Gemakkelijk in te stellen

 

Smart TV-functies

 

 

 

Ons oordeel over de Samsung LSP7T

De Samsung Premiere LSP7T is een geweldige projector voor het kijken van TV en het creëren van een thuisbioscoop. Hoewel zijn prijs voor sommige kopers buiten het budget valt is het uiteindelijk de investering waard gezien de functies die je krijgt. Op geen enkel vlak doet zijn voorkomen je vermoeden dat de projector zo goed is. Het relatief eenvoudig ontwerp zit boordevol met de nieuwste technologie en stelt op geen enkel vlak teleur. Het beeld is overdag goed en in de avond nog vele malen beter. Het geluid laat niets te wensen over en is precies goed zoals je mag verwachten van een TV maar ook van een home cinema projector. En door gebruik te maken van de smart functies is deze eenvoudig in gebruik. Het instellen van het beeld is de eerste keer even uitzoeken voor mensen die niet graag een handleiding lezen. Maar als het eenmaal goed staat is dit absoluut een van de beste projectoren die wij hebben gezien.
Leuk oog voor detail als de doos in huis komt door de authentieke uitstraling van de verpakking en handleiding.

Samsung zet hier met recht de eerste stap richting het vervangen van de tv. Mensen willen elke keer een stapje groter bij het kopen van een nieuwe tv. Maar daar ligt een grens. Je kunt geen 120 inch beeld je woonkamer in tillen. Althans niet eenvoudig. En heb je een mega groot zwart scherm in huis staan. De toekomst zoals wij die zien.. Over een aantal jaar heeft iedereen een soortgelijke projector thuis staan..

Koop hier uw LSP7T

We hopen dat de informatie in deze review heeft geholpen en eventuele vragen heeft kunnen wegnemen. Wilt u meer informatie of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op.  

 beamer-winkel.nl contact

Vergelijk producten0