Projectiescherm op maat kopen – Projectiedoek op maat

Projectiescherm op maat kopen – Projectiedoek op maat

1 reactie minuten lezen
U bent op zoek naar een projectiescherm op maat maar u kunt de maten die u zoekt niet vinden. Welke opties zijn er dan? En hoe gaat een aanvraag voor een ander doek in zijn werk? Wij leggen het u uit in deze blog.

Een projectiescherm op maat kopen stappenplan


U bent op zoek naar een projectiescherm op maat maar u kunt de maten die u zoekt niet vinden. Welke opties zijn er dan? En hoe gaat een aanvraag voor een ander doek in zijn werk? Wij leggen het u uit in deze blog.

Keuze van de projector en formaat beeld

Als u een keuze heeft gemaakt welke projector u wilt aanschaffen of wellicht heeft u reeds een keuze gemaakt en beschikt u al over een beamer, Loopt u tegen de throw distance aan. Uw beamer geeft een bepaald formaat beeld weer op de afstand waarop u deze wilt plaatsen. Dit is voor iedere projector anders. Misschien weet u welke afstand u nodig heeft en heeft u de beamer geplaatst op een vaste afstand en bent u nu op zoek naar een projectiescherm met afwijkende afmetingen.
Dit word vaak gedaan om het maximaal haalbare formaat scherm uit de projector te halen.
Voordat u dus begint met het zoeken naar een afwijkende maat projectiescherm moet u er eerst zeker van zijn welk formaat scherm u nodig heeft. U kunt het formaat van het scherm berekenen met een afstandscalculator van uw beamermerk.

Keuze van de type behuizing

Als u de afmetingen weet van het scherm dat u nodig heeft zijn er een aantal opties die u kunt overwegen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vast scherm aan de muur, ook wel fixed frame projectiescherm genoemd. Maar u kunt er ook voor kiezen om een elektrisch projectiescherm op te hangen die in en uit rolt als u de beamer wenst te gebruiken. Dit heeft niets met beter te maken. De keuze die u hierin maakt is persoonlijk. De ene persoon vind een fixed frame mooi terwijl de ander zegt dat hij liever een elektrisch projectiescherm aan het plafond heeft hangen. Als u kiest voor een elektrisch projectiescherm heeft u ook nog de keuze uit een standaard of een “tab tension”. Tab Tension betekent dat er aan beide zijde van het projectiedoek een touw of draad gespannen is die het doek onder spanning houden. Dit zorgt er weer voor dat het doek nooit gebogen is en volledig strak staat. Dit zorgt wel voor een verbetering met kijken maar hier ziet ook een hoger prijskaartje aan. In het kort:

Fixed Frame – Vast projectiescherm aan de muur als een soort schilderij
Nadeel: Het is altijd zichtbaar
Voordeel: Direct te gebruiken

Handmatig of Elektrisch projectiescherm – Afrolbaar projectiescherm
Nadeel: Duurt even voordat je het kunt gebruiken/vereist handelingen
Voordeel: Is uit het zicht wanneer het niet word gebruikt

Tab Tension Projectiescherm – Gespannen projectiescherm afrolbaar
Nadeel: Hogere prijs
Voordeel: Optimale kijkervaring/geen gebogen hoeken

Projectiedoek kiezen

Er zijn verschillende soorten projectiedoek. Als u een keuze heeft gemaakt in het type scherm dat u wenst te gaan gebruiken en u beschikt ook over de exacte maten die u nodig heeft kunt u bij ons de aanvraag inzetten. Wij kunnen ieder projectiescherm op maat laten maken. Het enige wat u nog rest te onderzoeken is wat voor doek u nodig heeft voor uw projectiescherm. Hierin hebben wij de keuze uit HD of 4K projectiedoek, Wit of Grijs projectiedoek, Geluid doorlatend projectiedoek of ALR projectiedoek. Of in een van deze combinaties.
Misschien kent u deze termen al of wellicht is dit nieuw voor u. We nemen de doeksoorten even door:

HD Projectiedoek (wit of grijs):

Dit type projectiedoek is geschikt voor alle HD beamers en lager. U kunt dit doek voor elke toepassing gebruiken, zoals zakelijk of om een film op te kijken. De keuze voor een wit of grijs projectiedoek heeft te maken met het contrast en lichtinval. Als u veel omgevingslicht heeft in de ruimte waarin u wilt projecteren kunt u het beste voor een grijs projectiedoek kiezen. De contrastwaarde word door dit doek verhoogt en het verlaagt de weerkaatsing van licht op het doek. Gebruikt u het in een donkere omgeving dan kunt u beter gebruik maken van een wit projectiedoek.

4K Projectiedoek (wit of grijs):

Dit type doek is meer geschikt voor projectoren met een hoger aantal pixels. De dichtheid van het doek en het oppervlak zorgen ervoor dat 4K projectiedoeken een betere en scherpere weergave hebben dan bij een HD projectiedoek. Dit word ook vaak uitgedrukt in de waarde genoemd als gain. De keuze hierbij voor wit of grijs is hetzelfde als die bij een HD projectiedoek.  

Akoestisch Projectiedoek:

Een akoestisch projectiedoek bevat hele kleine gaatjes waardoor geluid door het doek heen kan gaan. Zoals bij de echte bioscoop staat er vaak een grote speaker achter het scherm. Zodat als u de mond van de persoon in de film ziet bewegen, u het idee heeft dat het geluid ook daadwerkelijk uit de mond van deze persoon komt. Dat is natuurlijk de ultieme beleving! Dus mocht u geluid plaatsen achter het scherm dan heeft u dus een akoestisch projectiedoek nodig.

ALR Projectiedoek:

Dit type doek is gemaakt voor de ultra short throw beamers. Een ALR projectiedoek beschikt over hele kleine driehoeken die het licht van onder die de beamer naar het scherm stuurt naar de kijker terug worden gekaatst in een hoek. Als u een normaal wit projectiedoek zou gebruiken en u zet de ultra short throw beamer aan, zult u merken dat er op het plafond veel licht word weerkaatst van de beamer op het scherm. Een alr projectiescherm voorkomt deze weerkaatsing en plaatst het beeld terug naar de kijker.

Een projectiescherm op maat kopen

Nu weet u welk formaat scherm u nodig heeft. Welk soort scherm u wilt hebben en wat voor doeksoort u nodig heeft. Kunt u bij ons uw bestelling neerleggen. Wij kunnen verschillende merken en projectieschermen op maat laten maken. De kosten variëren tussen 50 euro extra tot 900 euro extra voor een scherm op maat. Dit is afhankelijk van het doek, de maat en type scherm. U kunt altijd advies opvragen of een vrijblijvende offerte van ons ontvangen.

vraag een vrijblijvende offerte op voor een projectiescherm op maat

Rishi Bindraban Geplaatst op 11/24/2021

Graag offerte voor elektrisch projectiescherm maat: 240x180

Max maat behuizing breed 249

Verneem het graag

Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Vergelijk producten0