Mini Beamer - De beste mini beamers voor camping, zakelijk en onderweg

Mini Beamer - De beste mini beamers voor camping, zakelijk en onderweg

0 reactie minuten lezen
Als u af en toe een spontane filmavond wilt meemaken, maar niet per se een groot tv-scherm wilt dat ruimte inneemt of een enorme beamer wilt meesjouwen, kunt u met een kleine mini beamer eenvoudig overal een video op een muur of doek weergeven

Hoe werkt een mini beamer?

Een draagbare mini beamer combineert het gebruiksgemak van een telefoon of tablet met het grote scherm van een beamer. Geen van de kleine draagbare projectoren kan echter tippen aan de prestaties van een goede TV of grotere beamer, doordat alles in een kleinere behuizing zit is er minder ruimte voor de techniek. En neemt de accu vaak een deel van de ruimte in, waardoor bijvoorbeeld een 4K beeld (nog) niet mogelijk is. Er worden dus concessies gedaan om de draagbaarheid te behouden. Maar er zijn er een aantal mini beamers die dicht in de buurt komen van een goede traditionele beamer. Bovendien hebben sommige mini beamers Android TV ingebouwd, zodat je toegang hebt tot een heleboel films zonder dat je een externe mediaspeler hoeft aan te sluiten.

mini beamer met chromecast

Welke mini beamer kopen

Als u af en toe een spontane filmavond wilt meemaken, maar niet per se een groot tv-scherm wilt dat ruimte inneemt of een enorme beamer wilt meesjouwen, kunt u met een kleine mini beamer eenvoudig overal een video op een muur of doek weergeven. Dit is enorm handig als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Deze mini beamers zijn compact genoeg om in een tas te dragen, en ze kunnen een beeld van meer dan 50 tot 100 inch op een muur of scherm weergeven. Als u de mini beamer overdag of in een zeer lichte kamer wilt gebruiken zult u dit type projector niet kunnen gebruiken als vervanging van uw tv. Doordat mini beamers vaak een laag aantal lumen (lichtopbrengst) hebben. Maar in een schemerige tot donkere kamer zien de beelden er prima uit, en zijn deze projectoren zeer ruimtebesparend en handig.

Mini beamer op accu

Veel van deze modellen werken op batterijen of op een accu en hebben ingebouwde videostreaming-apps, zodat u geen netsnoeren en bronapparaten hoeft mee te slepen. Dit maakt deze mini beamers geweldig om mee te nemen naar het huis van een vriend of op vakantie. Als u het beeld niet al te groot houdt en uw tuin of vakantieplek donker is word het een leuke ervaring.
Door de mini beamer aan te sluiten op een powerbank vergoot u de tijd dat u de mini beamer kunt gebruiken. (let op; lees goed in de handleiding van de mini beamer welke powerbank u moet aansluiten).

In geval van zakelijk gebruik kunnen mini beamers ook een goede PowerPoint presentatie of een andere presentatie weergeven. Zo neemt u ze eenvoudig mee naar uw afspraak en heeft u het gemak van een draadloze opstelling. Hecht u veel waarde aan de kwaliteit van uw presentatie of gebruikt u deze in extreem lichte omgevingen, kies dan voor een normale projector.

mini beamer gv1

Mini beamer voor smartphone

Tegenwoordig word het steeds makkelijker om een mini beamer te verbinden met je smartphone. De meeste mini beamers kun je op meerdere manieren koppelen. De eerste methode is om een kabel tussen de mini beamer en je iphone of android telefoon te verbinden. Dit is de meest stabiele manier en handig wanneer je niet over wifi beschikt. Daarnaast bieden de nieuwste modellen vaak een mirror functie aan, wat inhoud dat je je scherm kunt spiegelen op het beeld van de beamer. Wel dien je hier over een zelfde wifi verbinding op de telefoon en op de beamer. Of je kunt gebruik maken van de ingebouwde appstore van de mini beamer. Hier staan vaak de meeste apps zoals Netflix en Disney+ op. Wat het eenvoudig maakt om content te bekijken. De laatste methode is om een Chromecast of ander streaming apparaat in te pluggen in de HDMI poort van de mini beamer. Zo kun je direct streamen wat je op de iphone of android telefoon bekijkt.

mini beamer op vakantie

Welke afstand moet ik tussen een mini-beamer en het scherm aanhouden?

Dit verschilt per model. De meeste mini beamers hebben een projectieafstand tussen de 1 en 3 meter. Het is belangrijk om te onthouden dat hoe verder je de projector van de muur of het scherm af zet, des te groter het beeld wordt dat wordt geprojecteerd. Van de meeste beamers vind je de handleiding welk formaat ze weergeven op de afstand waarop je de mini beamer plaatst. Het raadplegen van deze informatie voorkomt ongewenste verrassingen in de toekomst. Ook vind je deze informatie op onze website bij de foto’s van het product. Of bereken de afstand middels een afstand calculator.

Mini beamer met bluetooth

Een veel gevraagde optie is een mini beamer in combinatie met bluetooth. Vaak is dit om extern geluid te kunnen verbinden zoals een speakerbox. Niet elke mini beamer heeft deze optie, zo hebben de meeste mini beamers een 3,5mm jack plug aansluiting om geluid op aan te sluiten. Er zijn wel mini beamers die dit aanbieden. Een voorbeeld hiervan is de ViewSonic M2e.

Mini beamer goedkoop

De meeste mensen zoeken naar een mini beamer en willen dit het liefste zo goedkoop mogelijk aanschaffen. Vaak kopen deze mensen op Aliexpress of op bol.com een goedkope mini beamer die niet naar verwachting levert wat het beloofd. Dit komt omdat de meeste beamers die op bol staan ook import vanuit China is, dan wel met een eigen label erop geplakt. Private label noemen we dit. Doordat de behuizing erg klein is van een mini beamer is er al weinig ruimte voor techniek. Als je deze kleine behuizing dan ook nog eens voorziet van goedkope lichtbronnen of slechte chips krijg je niet het gewenste resultaat. Hierdoor is het bij een mini beamer nóg belangrijker om een A-merk product te kopen dan bij een grotere beamer. In deze zin is dus goedkoop letterlijk duurkoop omdat 90% van de mensen teleurgesteld raakt en vaak toch uitwijkt naar een beter merk. Een zeer goede en betaalbare mini beamer die je overal mee naar toe kan nemen met goede specificaties is de Viewsonic M1+.

m1+ mini beamer

Mini beamer vergelijk

Het vergelijken van mini beamers is lastig te noemen. Het beste kun je kijken of jouw wensen overeenkomen met de specificaties van de mini beamer. Zoek je een mini beamer met ingebouwde accu omdat je graag mobiel wilt zijn of wil je liever een film kijken met FULL HD beeld. Ook het verschil in geluid is erg groot, zo bieden sommige mini beamers een standaard stereo geluid terwijl andere een dieper geluid geven met volledige bass ondersteuning. Zoals de Nebula Anker Capsule 2 of de ViewSonic M2.

Mini beamer beste getest

Uit ons oordeel zijn er 2 mini beamers die het beste uit de test komen. Wij hebben beoordeeld op gebruiksgemak, geluid en draagbaarheid. Hieruit zijn de volgende 2 mini beamers als winnaar naar boven gekomen:

ViewSonic M2e

- Harman Kardon geluid.
- FULL HD beeld
- Draadloos middels Powerbank
- Hoog aantal lumen voor een mini beamer
- LED voor een lange levensduur
- Klein en compact
- Ingebouwde Appstore op Aptoide systeem

viewsonic m2e

Anker Nebula Capsule 2

- Ingebouwde Accu
- Ingebouwde Chromecast
- Android TV
- Te gebruiken als draadloze speaker
- Grootte van een cola blikje
- Razendsnelle scherpstelling en keystone correctie

anker nebula capsule 2

Deze modellen zijn allround als beste getest in de categorie mini beamers.
Ben jij op zoek naar een ander model of heb jij andere wensen als het gaat om connectiviteit of gebruik. Bekijk dan alle andere mini beamers.


Heeft u vragen naar aanleiding van deze blog? Neem dan contact met ons op. We kunnen uw wensen omzetten in een passend aanbod.

advies over het kopen van een mini beamer

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Vergelijk producten0