LG AU810PW – Product Review - 4K Home Cinema

LG AU810PW – Product Review - 4K Home Cinema

0 reactie minuten lezen
Met de hoogwaardige kwaliteit van de LG AU810PW smart projector wil je nooit meer naar de bioscoop. Vanaf nu beleef je de unieke ervaring van het grote bioscoopscherm, gewoon bij jou thuis. Maar wat is onze ervaring met dit model? Lees snel verder.

LG AU810PW 4K UHD – Product Review

Geniet van een unieke Home Cinema ervaring!

Na een drukke dag heerlijk genieten van een filmavond met vrienden of het gezin. Dan is de keuze voor een 4K UHD beamer snel gemaakt. Met de hoogwaardige kwaliteit van de LG AU810PW smart projector wil je nooit meer naar de bioscoop. Vanaf nu beleef je de unieke ervaring van het grote bioscoopscherm, gewoon bij jou thuis. Maar wat is onze ervaring met dit model? Lees snel verder.

lg au810pw

In deze productreview van de LG AU810PW laten we je kennismaken met alle eigenschappen en kenmerken van dit unieke design.

 

LG AU810PW 4K UHD Review

 

Een filmavond houd je niet elke avond. Daarom moet je deze momenten speciaal maken en er echt van genieten. Kwaliteit is daarom belangrijk. Na het uitproberen van de LG AU810PW merken we direct dat LG dit ook een belangrijk punt vind. De hoogwaardige kwaliteit, schermresolutie en het adaptief vermogen van deze projector geven je dat nostalgische Home Cinema gevoel. Wij hebben hem voor je getest en zullen je alles vertellen wat je moet weten.

 

Beeldkwaliteit

De LG AU810PW CineBeam heeft een adembenemende 4k resolutie met maar liefst 8,3 miljoen pixels. Door de 4k UHD lasertechnologie creëert de LG CineBeam een enorme precisie en detail op je thuisscherm. Je zult alles wat er gebeurt op het scherm perfect meekrijgen en je zult alles in detail kunnen waarnemen. Net alsof je in de bioscoop zit.

 

De beamer heeft een 2.000.000:1 contrast ratio en een diep zwart niveau. Dit houd in dat de projector alle kleuren, zowel extreem zwart als alle felle kleuren optimaal zal weergeven. Dit is ook dankzij een breed kleurengamma 97% van DCI-P3. Door dit optimale contrast zal het beeld nog realistischer op je scherm geprojecteerd worden. Ook foto’s en video’s zullen hiermee perfect zuiver worden weergegeven.

 

Om het beste beeld uit de AU810P te halen, vond ik het noodzakelijk om de iris in de lens te gebruiken om het contrast te verhogen en het zwartniveau te verdiepen. Voor zover ik weet, biedt geen enkele andere DLP-projector met deze DMD een instelbare iris in de lens. Dit geeft hem een concurrentievoordeel voor wie op zoek is naar een DLP-projector met meer dan gemiddelde contrastprestaties. Op mijn 150 inch scherm sloot ik de iris uiteindelijk voor de helft, waardoor het native contrast steeg van een magere 525:1 tot een tamelijk indrukwekkende 1750:1. Dit is de beste contrastprestatie van een projector met deze DMD.

lg au80pw iris au810pw iris

Het gebruik van de iris is echter een tweesnijdend. Hoewel het helpt om het contrast te verhogen, betekent het ook dat de lichtopbrengst wordt verminderd. Met de iris volledig open, had ik geschat zo’n 1.500 lumen, maar door de iris halverwege te sluiten, daalt de lichtopbrengst tot ergens rond de 700. Hoewel dit misschien een enorme daling in lichtopbrengst lijkt, heb ik het gevoel dat de toename in contrastprestaties de kijkervaring in het algemeen sterk heeft verbeterd en dat was het zeker waard. Al zitten wij natuurlijk in een volledig verduisterde ruimte. Op uw eigen scherm, in uw eigen bioscoopzaal of woonkamer, zult u willen spelen met de iris instelling totdat u een mooie balans vindt tussen beeldhelderheid en zwartniveau.

 

Mijn favoriete functie van de AU810P is het dynamische contrastsysteem. Deze software moduleert de laseruitgang in real time om het dynamische bereik van het beeld te vergroten en het zwartniveau te verdiepen. Ik heb deze software ingesteld op High. Hoewel dit niet lijkt als een enorme toename in contrastprestaties, ziet het beeld er beter en scherper uit.

 

Adaptief vermogen

Het zal niet als een verrassing komen dat deze LG AU810PW ook smart is. Naast een Home-cinema-ervaring biedt deze projector ook vele andere mogelijkheden. Het apparaat stemt de laseruitvoer af op de scène. De projector past zich aan, aan het beeld dat wordt weergegeven waardoor een hoge contrastverhouding word gecreëerd. Is er een scène in de film met veel detail dat helder moet worden weergegeven, dan word dit helderder geprojecteerd. Maar bij een horrorfilm bijvoorbeeld, met veel donkere scènes, zal het beeld gedetailleerd blijven met diepe zwarttinten en de juiste schaduwdetails. Zoals hierboven al even besproken.

 

Eigenaars kunnen kiezen uit meerdere beeldmodi, met een secundaire subset van beeldmodi beschikbaar voor HDR-signalen, waardoor het eenvoudig is om instellingen aan te passen afhankelijk van het type beeld dat naar de projector wordt gestuurd. Voor de meest accurate out-of-the-box kijkervaring, raad ik aan de Expert (Dark Room) modus te gebruiken. Sommige van de andere beeldmodi bieden meer beeldhelderheid, waardoor u mogelijk een groter beeld kunt projecteren (als dat is wat u wilt).

lg au810pw screen

Er zijn verschillende opties in het menusysteem die handig zijn om de projector zo goed mogelijk te laten presteren. Bekijk zeker het Brightness Optimizer submenu, waar je toegang vindt tot de instelbare lens iris en het dynamische contrast systeem van de projector, gelabeld Iris Mode en Adaptive Contrast. Hiermee spelen zorgt voor de optimale kijkervaring bij jouw thuis.

 

LG AU810PW Smart TV

 

Naast het feit dat de LG AU810P beschikt over een perfecte Home Cinema beleving, betekent dit natuurlijk niet dat ze op de smart technologie hebben bezuinigd. De LG CineBeam bevat ook Smart TV (webOS 5.0 besturingssysteem). Het is voorzien van bluetooth, je kunt gemakkelijk verbinding maken met wifi en het is compatibel met Apple AirPlay 2 en Screen Share.

lg au810pw lifestyle

De LG AU810P is smart-enabled dankzij het WebOS 5.0-besturingssysteem. Via LG's app store heb je toegang tot streamingdiensten zoals Amazon Prime Video, YouTube, Netflix, Pathe en andere. Er is zelfs een ingebouwde mediaspeler waarmee u bestanden kunt afspelen die zijn opgeslagen op computers die op uw thuisnetwerk zijn aangesloten. Dergelijke functionaliteit is vrij zeldzaam voor thuisbioscoopprojectoren en ik hoop dat anderen in de industrie dit voorbeeld volgen.

lg au810pw remote

Naast films kijken met je eigen thuisbioscoop, kun je dus ook content delen vanaf je smartphone. Je kunt gemakkelijk je favoriete Netflix serie afspelen of lekker je favoriete Youtube vlogger volgen via de verbinding met je telefoon.

 

Goed om te weten!

 

Nog even terug te komen op het beeld. Een andere opvallende functie van deze projector is de dynamic tone mapping-functie. Software als deze is belangrijk voor projectoren, omdat de meeste projectoren niet genoeg helderheid en dynamisch bereik hebben om een aangename HDR-ervaring te bieden. Met deze software ingeschakeld, kunt u een HDR-beeld verwachten dat een veel beter gevoel van helderheid, dynamisch bereik en meer natuurlijke kleuren heeft. Over het geheel genomen presteert de software van LG goed, waardoor HDR10-video echt een subjectief betere ervaring is.

 

Naast alle positieve punten en goede kwaliteiten van dit apparaat, zullen we natuurlijk ook even kort de aandachtspunten benoemen. Er is niet veel op te merken aan dit apparaat, maar het is belangrijk dat je weet wat je exact aanschaft. Bij de aanschaf van de LG AU810PW moet je rekening houden met het gewicht van het apparaat. Dit design heeft een gewicht van 12,2 kg en is daarbij wat aan de robuuste kant. Het is dus geen apparaat om steeds mee te nemen. Maar geschikt voor een vaste opstelling in huis.

Conclusie

Over het geheel genomen vind ik de LG AU810P erg goed, mede dankzij een van de beste dynamische contrastsystemen die ik tot nu toe in een projector heb gezien, en de manier waarop hij omgaat met HDR10 in vergelijking met andere thuisbioscoopprojectoren die rond dit prijspunt worden verkocht. Of u er ook zo over denkt, hangt uiteindelijk af van waar en hoe u deze projector wilt gaan gebruiken. Als u beschikt over een ruimte die eenvoudig te verduisteren is en een projectiescherm van goede kwaliteit heeft, u de iris in de lens kunt sluiten, kan deze projector een mooie balans bieden tussen beeldhelderheid, contrastprestaties, beeldscherpte en kleurreproductie voor het bekijken van films of tv-programma's. Dit zou voor ons een projector zijn die wij graag zouden meenemen in onze overweging.

 

Pluspunten LG AU810PW

-          Native 4K

-          HDR10 Dynamic Tone Mapping voor betere HDR beelden

-          Smart TV & Apps

-          Automatische iris en kalibratie

-          27db Geluidsniveau

-          Afmeting: 41x34x15

 

 

Mocht je nou meer willen weten over de LG AU810P Smart Projector na het lezen van de productreview. Neem dan gerust contact met ons op en wij zullen al je vragen zo uitgebreid mogelijk proberen te beantwoorden.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Vergelijk producten0