Lancering van twee nieuwe LG CineBeam 4K-projectoren

Lancering van twee nieuwe LG CineBeam 4K-projectoren

0 reactie minuten lezen
LG heeft de nieuwste toevoegingen aan zijn CineBeam-projectorfamilie aangekondigd voor 2022, met de LG HU715Q Ultra Short Throw en LG HU710P klaar om uw home cinema-ervaring te upgraden

LG HU715Q en HU710PW lancering


LG heeft de nieuwste toevoegingen aan haar CineBeam projector familie aangekondigd voor 2022, met de LG HU715Q Ultra Short Throw en LG HU710P klaar om uw home cinema ervaring te upgraden.
Deze twee nieuwe projectoren zullen LG's CineBeam gamma versterken, met de HU715Q Ultra Short Throw die zijn naam eer aan doet door een nieuwe oplossing te bieden voor een home cinema set-up waar de ruimte beperkt is. Samen met de LG HU710P, beloven de twee stijlvolle modellen een hoge beeldkwaliteit in variabele lichtomstandigheden, en lijken ze voort te bouwen op de HU86LS en HU70LS die we in 2020 al zagen.
 
De HU715Q UST laserprojector, die een beeld van 100 inch kan weergeven op een afstand van slechts 21,7 cm (tot 120 inch op nog eens 10 cm afstand), zou een verleidelijke optie kunnen zijn voor liefhebbers van home cinema die op zoek zijn naar iets dat meer natuurlijk in een woonkamer past, of misschien zelfs als een draagbare optie om mee naar buiten te nemen voor avondfilm in de tuin, met een weergave van 2.500 ANSI lumen zou dat zeker kunnen. Hij beschikt ook over een ingebouwd 20W+20W surround systeem, met quad woofers en 2.2 kanaals stereo, samen met Bluetooth compatibiliteit om je audio opties nog verder uit te breiden.
 
De LG HU715Q heeft aan de voorzijde een stoffen bekleding geleverd door het Deense textielbedrijf Kvadrat. Een bedrijf dat staat voor extreem hoge kwaliteit.
De HU710P is een wat traditionelere oplossing, die hetzelfde 100-inch scherm levert vanaf een bereik van 2,9 tot 4,6 meter. Terwijl de HU715Q niet kan zoomen, beschikt de HU710P over een 1,6x zoomfunctie, waardoor het schermformaat flexibeler is (40-300 inch, in vergelijking met 80-120 inch bij de HU715Q). Het maakt ook gebruik van de nieuwe hybride laser-LED-technologie die is ontworpen om diepere zwarttinten en een gedurfder beeld te creëren, en levert een helderheid van 2.000 lumen.
 
Beide modellen bieden een 4K UHD-resolutie, een contrastverhouding van 2.000.000:1, en zijn voorzien van dezelfde drie HDMI-ingangen en twee USB 2.0-poorten. U kunt ook een vergelijkbare reeks functies verwachten, waaronder Brightness Optimiser met Adaptive Contrast om de prestaties in omstandigheden met omgevingslicht te verfijnen, en Dynamic Tone Mapping om verbeterde HDR-beelden te leveren (inclusief HLG en HGiG). Daarnaast is er de Filmmaker Mode, TruMotion en LG's eigen webOS 6.0-platform, waarmee je het soort gebruiksvriendelijke toegang krijgt tot de belangrijkste streamingdiensten dat je zou verwachten, samen met ondersteuning voor Apple AirPlay 2 en HomeKit.
 
De twee projectoren hebben een levensduur van 30.000 uur en worden geleverd met keystone-correctie via 4-, 9- en 15-punts warping voor eenvoudige uitlijning met minimale vervorming. Beide modellen moeten in het eerste kwartaal van 2022 (of ruwweg binnen de komende zes weken) worden gelanceerd in Europa, Noord-Amerika en Azië, met het Midden-Oosten en Latijns-Amerika om te volgen.
 
We verwachten dus een zeer hoge kwaliteit beamers zoals we gewend zijn van LG. Deze nieuwe modellen beschikken over een fijne appstore en goed geluid. Met de magic remote word het allemaal nog net een stukje makkelijker om de juiste film of serie te kiezen. 
 
Wil jij deze beamers vast bekijken of bestellen?
Bekijk dan de HU710P of de HU715Q alvast op de productpagina.
Vergelijk producten0