Fake Window Challenge | Welke projector of beamer heb ik nodig?

Fake Window Challenge | Welke projector of beamer heb ik nodig?

2 reacties minuten lezen
Op zoek naar een beamer voor de fake window challenge? of wil je een mooi uitzicht projecteren? Wij geven uitleg en voorbeelden welke beamer het best geschikt is hiervoor.

Welke beamer of projector heb ik nodig voor de fake window challenge?

 

Wat is de fake windows challenge?

Als je het zat bent om tegen dezelfde vier muren aan te kijken, kan TikTok’s nieuwe hype de “Fake Window Challenge” je een leuke afwisseling bieden voor de lege muren. Of je nu geïnteresseerd bent geworden door tiktok of je enkel je muren wat wil opvrolijken. Het kan allebei. Maar welke projector heb ik daar nu voor nodig?

 

De Fake Window Challenge is precies wat het klinkt. Mensen projecteren een nep raam, of ander mooi beeld op een muur en genieten gewoon van het uitzicht. Geboren op het platform TikTok hebben deze TikTokkers hebben een nieuwe manier gevonden om met het thuisblijven om te gaan.

 

Als je een TikTok-gebruiker bent, heb je de nieuwste trend waarschijnlijk al gezien: de Fake Window Challenge. Het is geen "uitdaging" in de traditionele zin van het woord -- je hoeft bijvoorbeeld geen emmer ijswater over je hoofd te gooien -- en ook niet echt origineel, aangezien er mensen zijn die dit al jaren doen. Maar echt veel bekendheid heeft het nooit gehad. Tot het ineens aan het begin van 2021 een flinke hype is geworden. Het gebruik van een projector voor andere doeleinde dan films kijken of een saaie presentatie wordt steeds bekender.

Toch is het een erg leuke manier om een projector te gebruiken en gebruik te maken van een lege kale muur - misschien een naast je bed, zodat je lekker kunt gaan liggen en van het uitzicht kunt genieten, of in de buurt van je eettafel om een romantische avond op te fleuren.

 

Voor de “uitdaging” projecteren gebruikers verschillende scènes op hun muur vanuit het perspectief van een raam. De ene keer is het een stadsgezicht en de andere keer een zonnige dag - gewoon alles wat ze normaal niet zouden zien op de kale muur.

 

Grappig feit

De hashtag #fakewindowchallenge heeft momenteel meer dan 111,8 miljoen weergaven.

 

Hoe maak ik een mooi uitzicht met een projector of beamer?

Je hebt geen app of speciaal filter nodig voor deze uitdaging, maar wel een projector. Als je eenmaal een projector hebt, zoek je gewoon je favoriete videoloop van een raam op YouTube. De meeste mensen gebruiken bijvoorbeeld een "10 uur durende tropische storm" video. Voor een warm winter gevoel in huis.

 

Maar de reden dat dit nu viral gaat, is het projectorgedeelte. TikTokkers beweren dat dit kan worden gedaan met super goedkope modellen. Voor slechts 40 euro van Aliexpress, zo wordt je verteld, kun je je muur veranderen in een groot, mooi foto venster. Het antwoord ligt iets lastiger.

 

Kun je dit echt doen met een goedkope projector? Kort antwoord: Ja, het kan, en nee het wordt niet heel mooi. Er zijn dingen die je moet weten -- en redenen waarom je misschien iets meer wilt uitgeven.

raam projecteren op een kale muur

Wat moet je zoeken in een "raam" projector

Als het hoofddoel hier het namaken van ramen is (en misschien wat leuke effecten met Kerst of Halloween), heeft u zeker geen dure 4K-projector nodig. Hoewel een hogere resolutie cruciaal is voor het bekijken van films en tv-programma's, is het hier niet de belangrijkste factor. Wel wil je dat het beeld goed genoeg is om als raam te voldoen. Dit zal niet lukken met een Aliexpress projector van 60 euro. Waarom? Dat leggen we je uit.

 

Ik heb bijvoorbeeld naar een Tropical Storm Window gekeken met verschillende resoluties, van 4K tot 480p. Kon ik een verschil zien? Zeker.
Een scherp beeld is gewenst bij de projectie van een nep raam. De minimale resolutie die je moet aanhouden is 1080p oftewel FULL HD. Ook de beeldverversing dient snel genoeg te zijn om een regendag te projecteren. Dit halen de projectoren van ome ali totaal niet.

 

De andere belangrijke kenmerken waar je op moet letten zijn helderheid en de keystone. De helderheid kan een uitdaging zijn bij beamers van aliexpress, omdat veel goedkope projectoren torenhoge lumenwaarden aanprijzen (3.000 of 4.000!) die niet echt iets betekenen. En ook niet onderbouwd zijn door bijvoorbeeld ANSI.Onze experts over beamers van Aliexpress:
"Er zijn een heleboel problemen met deze specificaties. Ten eerste is er geen algemeen aanvaarde manier om lumen te meten. De 2000 van het ene bedrijf kan 3500 van het andere bedrijf zijn. Niet aan beginnen dus."

 

Een betaalbare beamer voor een fake window

Goed nieuws: als je je strikt houdt aan de TikTok Fake Window Challenge, heb je geen super helder en duur model nodig. Dat komt omdat deze ramen over het algemeen bedoeld zijn om 's avonds zonder licht te bekijken. In een donkere kamer zal zelfs een goedkope projector waarschijnlijk helder genoeg zijn om de klus te klaren.

Maar maar waar ga je die projector plaatsen? Dat kan ook een uitdaging zijn, en daarom is keystone zo belangrijk: Tenzij je de projector recht kunt richten, op precies de juiste hoogte, zal het beeld er schuin uitzien -- en het effect verpesten. Met keystone-knoppen kunt u een schuin beeld rechtzetten, om te compenseren voor een projector die bijvoorbeeld aan de zijkant of op de vloer staat. Of kiezen voor een projector die deze functie automatisch veranderd.

nep raam projectie met een beamer

 

Waar kan ik een fake window krijgen?

In één woord: YouTube. Als je zoekt op "nepramen of fake window" zie je een heleboel leuke dingen, waarvan er veel ontworpen zijn om urenlang af te spelen.
OK, maar hoe stuur je die video's naar de projector?
Ervan uitgaande dat de projector geen ingebouwde streamingmogelijkheden heeft (de meeste goedkope modellen hebben dat niet), kun je misschien je telefoon of tablet aansluiten en vervolgens de YouTube-app spiegelen. U kunt ook een Chromecast aansluiten.

Als u een YouTube Premium-abonnement hebt (of gebruik maakt van een Youtube downloader), kunt u de video's downloaden naar een pc en ze vervolgens kopiëren naar een flashstation of geheugenkaart. Stop die in de projector en die doet de rest.

 

Drie Fake Window Challenge projectoren die het overwegen waard zijn:

 

ViewSonic M2

viewsonic m2

De ViewSonic M2 is een FULL HD beamer die makkelijk te koppelen is en beschikt over keystone correctie en wifi. Dit maakt dit model uitermate geschikt voor de fake window challenge, het mooiste is dat je dit model ook kunt gebruiken voor een bioscoop avond en dus niet alleen een projector koopt voor de uitdaging maar ook voor een multifunctionele inzetbaarheid.

 

ViewSonic M1+

viewsonic m1+

De ViewSonic M1+ beschikt ook over wifi en automatische keystone correctie maar is niet in FULL HD. De resolutie en gebruik zijn goed om de fake window challenge te doen, maar verwacht geen volledige bioscoop ervaring. Wel vele malen beter dan de aliexpress beamers en met de ingebouwde accu voorzien van veel plaatsingsvrijheid. Dus enkel voor de window challenge is dit product erg handig en makkelijk.

BenQ GV1

benq gv1

Klein en onopvallend model die zeer makkelijk in gebruik is. Makkelijk aan te sluiten op telefoon of laptop en zijn werk goed doet in donkere ruimtes. Doordat het model zo klein is past het in elke omgeving en kan hij goed worden gebruikt voor de fake window challenge.

 

Wil jij weten hoe je een fake window moet maken met je beamer? Of heb je andere vragen? Stel ze gerust!

contact met beamer-winkel.nl

arthur van reijsen Geplaatst op 05/27/2023

Hi Albert,

Je kunt dit doen door de beamer een vaste opstelling te geven, bijvoorbeeld de Viewsonic M2.
Je kunt dan door middel van een HDMi met laptop of door een chromecast met mobiel een fake window naar de beamer sturen.
Hetzelfde kan je doen met een camera, je zult deze dan met HDMI naar de beamer moeten sturen omdat de camera draadloos niet beelden kan uitzenden. Of je moet de camera verbinden met een laptop en de beelden op de laptop draadloos via chromecast naar de beamer sturen, zo kun je een LIVE beeld krijgen op de beamer.
Mochten er nog vragen zijn horen we dat graag!

Met vriendelijke groet,
Arthur

albert Geplaatst op 05/27/2023

Hoe het beste een fake window te creëren waarbij bijv. youtube drone fimpjes afgewisseld kan worden met een écht uitzicht. Voor het laatste heb je een camera nodig die permanent buiten bivakkeert. Wat voor types heb je hiervoor en hoe een draadloze verbinding tussen camera en projector tot stand te brengen.

Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Vergelijk producten0