Epson EH-LS800 Review

Epson EH-LS800 Review

0 reactie minuten lezen
We hebben de Epson EH-LS800b van Epson gekregen om te testen. Wat een prachtige beamer met enorm goed geluid van Yamaha. De helderste UST beamer op de markt? Lees meer in deze blog..

Epson EH-LS800 Review

De Epson EpiqVision EH-LS800 is een hoogwaardige laserprojector die is ontworpen voor thuisbioscopen en zakelijke presentaties. Het beschikt over een helderheid van 4.000 lumen en een contrastverhouding van 2.500.000:1, wat zorgt voor ongeëvenaarde beeldkwaliteit en helderheid, zelfs in verlichte kamers. In deze review zullen we de functies, voordelen en toepassingen van de Epson EpiqVision Ultra LS800 onderzoeken.

Specificaties

De Epson EpiqVision Ultra LS800 maakt gebruik van de nieuwste 3LCD-technologie, die zorgt voor hoge kleurnauwkeurigheid en ervoor zorgt dat beelden realistisch en levendig lijken. Met een resolutie van 3840 x 2160 4K UHD is deze projector perfect voor het projecteren van films, tv-shows, games en presentaties. Bovendien ondersteunt de LS800 4K-enhancement, wat betekent dat zelfs niet-native 4K-bronnen scherper en gedetailleerder lijken wanneer ze worden geprojecteerd.

Een andere belangrijke functie van de Epson EpiqVision Ultra LS800 is de laserbron. Dit betekent dat de projector geen lamp heeft die na verloop van tijd moet worden vervangen, wat resulteert in lagere onderhoudskosten en een langere levensduur. De laserverlichtingsbron zorgt er ook voor dat de projector snel kan opstarten en afsluiten en dat de levensduur van de projector veel langer is dan die van een projector met lamp. (wel 6 x zo lang).

De LS800 heeft een ingebouwde soundbar van Yamaha, maar kan ook worden aangesloten op een externe luidspreker of geluidssysteem. De projector heeft ook een verscheidenheid aan connectiviteitsopties, waaronder HDMI, USB, Wi-Fi en Bluetooth, waardoor het gemakkelijk is om verbinding te maken met verschillende apparaten. Om de beamer scherp te stellen moet je wel even zoeken (of de handleiding lezen). De zijkant van de beamer kan open en er zal zich een focusknop onder vandaan toveren. 

Voordelen

Een van de grootste voordelen van de Epson EH-LS800 is de beeldkwaliteit. Met een helderheid van 4.000 lumen is dit een van de helderste ust projectoren op de markt, waardoor er heldere, levendige beelden ontstaan, zelfs in kamers met wat meer omgevingslicht. De contrastverhouding van 2.500.000:1 zorgt voor diepe zwarttinten en heldere witte tinten, wat resulteert in beelden die realistisch en levendig lijken.

De Epson EH-LS800 is ook gemakkelijk te installeren en te gebruiken. Met een breedte van slechts 49 cm en een hoogte van 20 cm kan het op een dressoir worden geplaatst of zelfs aan het plafond worden gemonteerd zonder te veel ruimte in beslag te nemen. De LS800 heeft ook een reeks beeldaanpassingsfuncties, waaronder Keystone-correctie en Lens Shift, waardoor het gemakkelijk is om het perfecte beeld te krijgen, zelfs in uitdagende installatieomgevingen. Wij hebben dot zelf ondervonden toen we het beeld snel passend wilde maken in onze demoruimte in Lelystad.

Toepassingen

De Epson EH-LS800 is een veelzijdige projector die kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen. De hoge helderheid en contrast maken het ideaal voor thuisbioscopen, waar het kan worden gebruikt om films en series te projecteren. De LS800 is ook perfect voor zakelijke presentaties, waar de heldere, duidelijke beelden kunnen helpen om een sterke indruk te maken en waar men geen last wil hebben van schaduw in het beeld. Al is deze wel hoofdzakelijk bedoeld voor thuisgebruik is zakelijk wel degelijk mogelijk.

Beeldkwaliteit en Geluid

Voor ons is de Epson EH-LS800 een van de beste Ultra Short throw beamers op de markt op dit moment (2023). De beeldkwaliteit door de 3LCD is echt prachtig. En het instellen ging vrij eenvoudig. Daarnaast hadden wij het geluid pas op een kwart van het maximale staan en er kwam een enorm geluid onze richting op. We zaten op 3 meter afstand en na het zoeken van de focus knop was het een waar lust om naar te kijken. En mede door de hoge helderheid was deze zelfs met onze lichten aan goed te bekijken. Voor ons een dikke duim omhoog. 

Conclusie

De Epson EH-LS800 is een hoogwaardige laserprojector die ongeëvenaarde beeldkwaliteit en helderheid biedt. De hoge helderheid en contrast maken het ideaal voor een breed scala aan toepassingen, van thuisbioscopen tot zakelijke presentaties. En Epson kiest met de hoeveelheid lumen hier voor een beamer die makkelijker in een woonkamer tot zijn recht komt dan de meeste Ultra short throw beamers. Wel is een projectiescherm ten alle tijden beter dan zonder.

Bekijk de Epson EH-LS800 hier.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Vergelijk producten0