Een Mini Beamer kopen, Wat is een goede mini beamer? Top 5

Een Mini Beamer kopen, Wat is een goede mini beamer? Top 5

1 reactie minuten lezen
Een mini beamer is een erg kleine projector en vaak zo klein is dat je hem overal mee naar toe kunt nemen. Met de kleinste modellen die tot wel 8x8cm klein zijn. De meeste mini beamers werken met een ingebouwde accu zodat je ook zonder stroombron in de buurt gewoon kunt presenteren of film kunt kijken.

Hoe werkt een mini beamer?      

Een mini beamer is een erg kleine projector en vaak zo klein is dat je hem overal mee naar toe kunt nemen. Met de kleinste modellen die tot wel 8x8cm klein zijn. De meeste mini beamers werken met een ingebouwde accu zodat je ook zonder stroombron in de buurt gewoon kunt presenteren of film kunt kijken. Door de kleine behuizing is er minder ruimte voor techniek en hebben mini beamers vaak een laag aantal lumen (lichtopbrengst) en resolutie. Een mini beamer is daarom niet geschikt voor in grote zalen en ruimtes. De mini beamer is puur bedoeld voor korte simpele presentaties, of voor gebruik onderweg (denk aan camping of slaapkamer). De mini beamer werkt hetzelfde als een “normale” projector, maar er zijn door het gebrek aan ruimte wel concessies gedaan aan de lichtopbrengst en resolutie.

mini beamer

Hoe duur is een mini beamer?      

Een van de belangrijkste voordelen van een mini beamer of draagbare projector is de lage prijs en het feit dat je de beamer eenvoudig met je meedraagt. Ze passen vaak in je broekzak of in de laptoptas en zijn zeer snel op te zetten en te gebruiken. Je hebt dan direct de beschikking over een enorm beeldformaat uit een zeer kleine beamer. De prijzen van een mini beamer lopen uiteen vanaf 100 euro tot ongeveer 700 euro. Bekijk hier ons aanbod mini beamers.

benq gv1 mini beamer

Mini beamer waar op letten         

Bij het kopen van een mini beamer is het verstandig om op een aantal belangrijke punten te letten. Net als bij de aanschaf van een normale projector moeten we rekening houden met de specificaties. Het is in ieder geval verstandig te kijken naar de lichtopbrengst (Het aantal lumen), de contrast verhouding en de resolutie. Hier houden we de volgende vuistregels aan bij een mini beamer:

  • Films kijken: 720p of HD.
  • Presentaties geven: 480p of Hoger.

Mini beamers hebben vaak een laag aantal lumen door de kleine behuizing. Houdt dit in gedachten wanneer je kiest voor een mini beamer als presentatie hulp of wanneer je een film wil gaan kijken. Je zult een mini beamer altijd in een verduisterde ruimte moeten gebruiken om het beste effect te krijgen uit de projector. Controleer dan ook goed of dit past bij de kantoorruimte waar jij de mini beamer wilt gaan gebruiken. Heb je veel omgevingslicht, kies dan voor een iets duurder model met een hogere lichtopbrengst.

Wil je draadloos gebruik maken van een mini beamer? Kies dan voor een mini beamer met een ingebouwde accu. Je kunt dit terugvinden in de specificaties van de beamer.

Welke mini beamer kopen?

Om te weten welke mini beamer je moet kopen, is het allereerst belangrijk te weten waarvoor je de mini beamer gaat gebruiken. Vaak is dit een film kijken in de slaapkamer of buiten zoals op de camping, of een snelle presentatie geven op locatie wanneer u veel onderweg bent.
Je hebt bij het kijken van een film natuurlijk een betere resolutie nodig dan wanneer je een presentatie gaat geven die enkel Powerpoint of Excel gaat weergeven. Welke resolutie je dan nodig hebt hebben wij hierboven al besproken. Maar om te weten welke mini beamer je moet gaan kopen kijken we eerst naar de wensen die de gebruiker heeft. Hieronder geven wij onze tips voor de 5 beste Mini beamers van dit moment. Je kunt dan eenvoudig een keuze maken of dit aansluit bij jouw behoefte.

epson ef-11 mini beamer

 

Top 5 Beste Mini beamers van 2021

Uit onze ervaring en terugkoppeling van onze klanten hebben wij de Top 5 beste mini beamers van dit moment geselecteerd:

Alle 5 deze modellen zijn geschikt voor presentaties. Maar enkel de bovenste 3 zijn echt geschikt om films mee te kijken in een goede kwaliteit. De ViewSonic M1+ is voor ons de winnaar, dit model beschikt over een ingebouwde accu, is snel te gebruiken en maakt gebruik van automatische beeld scherpstelling en beschikt over wifi met ingebouwde apps.

viewsonic m1+ mini beamer

 

Nu hoor ik u denken, waarom geen mini beamer van Aliexpress? Die zijn toch veel goedkoper? Omdat de beamers die daar vandaan komen uiteraard geen ondersteuning of garantie bieden. En het aantal lumen en resolutie die ze beloven eigenlijk nooit gehaald word. Onze klanten zijn daardoor vaak duurder uit omdat ze later alsnog een goede beamer willen aanschaffen na de teleurstelling van het goedkoop af zijn. U kunt dit het beste in 1x goed doen.

Bekijk hier alle Mini beamers

 

Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij kunnen u adviseren welke beamer het beste bij uw wensen past.

advies over mini beamers nodig? neem contact op

Van Rossem Sonia Geplaatst op 08/09/2023

Myn echtgenoot heeft by Shein in Holland een mini projector besteld een A10 die 80 euro gekocht heeft ,hy gaat wel maar myn echtgenoot krygt het niet ingesteld en krygt het beeld niet groter op de doek ??By die projector zat een dikke draad by met een Hollandse stopcontact?????Wat moeten wy doen aub ?graag U advies aub met dank op voorhand

Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Vergelijk producten0