Een Game Beamer Gebruiken? Gamen op een groot scherm!

Een Game Beamer Gebruiken? Gamen op een groot scherm!

2 reacties minuten lezen
Benieuwd of een game beamer iets voor jouw is? Wil jij games spelen op een mega groot projectiescherm? lees hier verder..

Een Game Beamer gebruiken om te Gamen


Er was een tijd dat gamen op een groot scherm alleen kon met een beamer of projector, de televisies waren groot en zwaar en het beeld was beperkt. Ook met een groot beeld van een projector was het geen pretje, het beeld wilde niet snel genoeg mee met het spel en het was vaak wazig en moeilijk in te stellen. Nou.. die tijd is veranderd.. de game beamers van nu zijn echte supersnelle haarfijne projectoren waar je vele uren plezier aan zult beleven. Laten we beginnen..

game beamers

Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn als we het gaan hebben over game beamers. Gamen op een beamer is een speciale ervaring en kan theoretisch op vrijwel elke beamer wanneer deze wordt aangesloten op de hdmi poort van een laptop, computer of console zoals xbox x serie of playstation 5. Maar wat echt belangrijk is heet de “input lag” ofwel “invoervertraging”. Zoals we net al een beetje besproken hadden over de oude modellen van vroeger waarbij het beeld van het spel niet mee kwam met het geprojecteerde beeld. Dat is input lag. Of beter uitgelegd:


Wat betekend input lag?

Dit is namelijk de vertraging die optreedt van het moment dat de tv of het display een signaal krijgt van een gamecontroller (bijvoorbeeld wanneer je een knop indrukt) en het moment dat het resultaat van deze input op tv verschijnt.  

Je zit er niet op te wachten als jij je knoppen van je controller aan het indrukken bent om iemand bijvoorbeeld te schieten, dit pas 2 of 3 seconden later gebeurd op het scherm. Erg vervelend, en menig xbox of playstation zijn hierdoor al door het raam gegooid.

Onderstaande afbeelding laat goed zien wat er gebeurd, deze beelden zijn op hetzelfde moment tegelijk gemaakt, maar beide spelers zien iets anders. de linker heeft een snellere input lag dan de rechter. 

input lag projector verschil

Wat is dan een gewenste input lag voor een game beamer?

De meeste LCD en DLP beamers hebben een inputlag van circa 30-50 milliseconden (1 ms is een 1000e van een seconde). De game beamers hebben vaak een input lag van minder dan 30 milliseconden.
Onze aanbeveling:
Over het algemeen is een lagere invoervertragingstijd beter - 30 milliseconden (ms) of minder is een goed doel om naar te streven. Raak echter niet te veel gefocust op deze functie. Op een bepaald punt wordt het moeilijk om het verschil op te merken, en de beeldkwaliteit komt vaak ten koste van minder invoervertraging.

Deze input lag regel geldt ook voor televisies, ben je een fanatiek gamer en wil je graag naast je game beamer ook een televisie hebben, dan kun je bij het uitzoeken van je televisie op hetzelfde letten, deze hebben namelijk dezelfde input lag nodig als je projector.

Onderzoek
Volgens wetenschappelijk onderzoek door professor Kjetil Raaens merken ervaren gamers dat er een vertraging is bij 45 en 50 milliseconden. Of u er echt last van hebt, heeft ook te maken met hoeveel vertraging andere spelers hebben. Als u meer vertraging ondervind dan andere spelers, zult u merken dat u altijd als eerste af bent. Dus als u de vertragingstijd kunt verlagen, kunt u tijd winnen en dus uw online levens behouden.

Is een gemiddelde beamer snel genoeg voor games? 

De meeste beamers hebben dus een input lag van tussen de 30-50 ms. Oppervlakkig bekeken lijkt dat misschien genoeg, maar in werkelijkheid heeft u waarschijnlijk een ‘snellere’ beamer nodig als u online speelt. Als u online speelt heeft u namelijk ook te maken met andere vertragende factoren zoals:

  1. Uw internetverbinding: Bij internetverbindingen wordt een vertraging van onder de 20 ms als uitstekend beschouwd. Als u draadloos verbonden bent, zal het aantal ms hoger liggen dan met een netwerkkabel. Meet uw ping via de tool van uw internet provider om een indruk te krijgen van de vertraging.
  2. Uw eigen console: Het maakt ook uit of u speelt op een game console of een pc. Het kan per game verschillen, maar over het algemeen is een pc ‘sneller’ dan een game console.
  3. De gameserver: Het maakt uit of je in de geografische locatie van een gameserver zit of er buiten. Er buiten is ‘trager’ dan er binnen.

 

Andere punten om op te letten bij een game beamer

Resolutie van de game beamer

Daarnaast moeten wij letten op de resolutie van de game beamer. Het uitzoeken van de juiste resolutie is bij een game beamer niet moeilijk. Games worden tegenwoordig gemaakt in 4K of Full HD resolutie dus de juiste beamer heeft minimaal een Full HD resolutie nodig om tot zijn recht te komen. Dus Full HD 1920 x 1080 (16:9) resolutie of een Ultra HD (4K) 16:9 formaat (3840 x 2160) resolutie. De nieuwste consoles maken gebruik van 4K, dus als je deze het beste zou willen spelen moet je dus een beamer aanschaffen die dit ondersteunt en tevens een lage input lag heeft.

4K game beamers

4K beamers genereren vaak extra lag zodat het beeld wat ze projecteren extra kleur en helderheid geeft maar wat voor bepaalde game genres dus niet optimaal is. Meestal zijn deze beamers dan ook voorzien van een speciale game modus met een lagere input lag of een functie om deze aan en uit te zetten. Zo kun je én goed gamen én een volwaardige 4K thuisbioscoop ervaring bereiken met slechts één apparaat.

4k game beamers

Hoe licht is het in de ruimte waar u wilt gamen?

Als u niet thuis een donkere kamer of bioscoop kunt  inrichten, dan zult u er snel voor kiezen om te gamen in uw woonkamer. En om te gamen zult u niet altijd de gordijnen dicht willen doen. Houd u daarom rekening met het omgevingslicht en kies voor een beamer met voldoende lichtopbrengst (Ansi lumen), zodat u de beelden nog steeds goed kunt zien. Een minimaal aantal lumen dat wij aanraden zou dan ook 2500 lumen zijn. Hoe lichter uw kamer is, hoe hoger dit moet zijn.

Contrast ratio

Het contrast is erg belangrijk bij het uitzoeken van een beamer, welke speciaal voor het gamen gebruikt gaat worden. De fabrikanten van de games steken veel tijd en geld in de ontwikkeling van de games en daar wilt u natuurlijk optimaal van genieten. Het is daarom van belang dat u kiest voor een beamer met een hoog contrastratio, dit zorgt namelijk voor levendige en echte kleuren en veel details. Zo kunt u de game een stuk mooier ervaren. Een contrastratio van 50.000:1 word dan ook aangeraden. 

Game beamers van Beamer-winkel.nl

Bekijk hier ons assortiment aan Game Beamers. 

TV vs Beamer:

TV

Beamer

Goed Geluid

Matig tot goed geluid

Neemt veel ruimte in

Neemt zeer weinig ruimte in

Snel aan en uit

Snel aan en uit

Vaste grootte van het beeld

Zelf in te stellen grootte van het beeld, veel groter dan tv

Altijd hetzelfde

Gave ervaring bij multiplayer

 

Persoonlijk advies

Het gamen op een projector is een fantastisch coole ervaring. Het voelt geweldig om op een hele muur te kunnen gamen, vooral in een kamer die anders niet de ruimte zou hebben voor een tv van een vergelijkbare grootte. Game beamers zijn niet goedkoop (beginnen in 4K vanaf 1000 euro) maar om een scherm van 3 meter te bereiken ben je met een game beamer goedkoper uit dan met een TV. Een groot formaat beeld is fantastisch bij het gamen met vrienden, alsof je er daadwerkelijk echt bent.. En dat is natuurlijk heel erg cool!.. En het beeld slechter dan een TV? Ik dacht het niet:

 

scherp beeld beamer

Bedankt voor het lezen van mijn blog en ik hoop dat het informatief en nuttig was voor jou. Nu je meer inzicht hebt gekregen in het onderwerp, begrijp je misschien beter waarom deze aankoop een slimme keuze zou zijn.

Als je geïnteresseerd bent om deze aankoop te doen, aarzel dan niet om de volgende stap te zetten.

Bekijk ons aanbod game beamers hier 

game ervaring met een beamer


Meer weten? Neem eenvoudig contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden voor jouw situatie!

klantenservice beamer-winkel.nl

levi Hyden Geplaatst op 07/23/2021

Je methode om alles in dit stuk te vertellen is goed, iedereen kan het gewoon begrijpen, heel erg bedankt.

Charlie Geplaatst op 10/12/2020

Wat een super tof artikel. Een van de eerste blogs waar ik ook echt iets van begrijp en leer.

Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Vergelijk producten0