Een beamer voor in de klas? Welke heb ik dan nodig? School Beamer Advies Gids

Een beamer voor in de klas? Welke heb ik dan nodig? School Beamer Advies Gids

3 reacties minuten lezen
Een projector in de klas, welke heb ik nodig? en waar zit het verschil? lees het hier

Beamer Klaslokaal Projector Advies.

 

Beamer school. Klaslokaal beamer. Een beamer voor in de klas. Dit zijn vaak gezochte zoektermen op google. Niet voor niks want met zo'n breed scala aan producten op de markt, kan het lastig zijn om te weten waar te beginnen bij het zoeken naar een nieuwe projector voor in klaslokalen of gebruik op school. Maar het kiezen van een nieuwe schoolprojector hoeft geen ontmoedigende taak te zijn, zorg er gewoon voor dat u weet waar u naar op zoek bent en waar u hem voor wil gebruiken.

School beamer Klaslokaal
Even tussendoor
; Wat uw budget of eisen ook zijn, onze experts staan altijd klaar om u te helpen de projector te vinden dat echt verschil maakt voor uw collega's en leerlingen. U kunt ons dus altijd bereiken. Lees nu eerst snel verder voor de adviesgids voor klaslokaalprojectoren en gaan we direct kijken naar de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden.

Het kiezen van de juiste projector voor uw klaslokaal


Een stukje over de helderheid van een projector voor in de klas.

Het is vanzelfsprekend om te denken dat helderder altijd beter is als het gaat om het kiezen van een schoolprojector, maar soms kan een projector ook te helder zijn, vooral in een iets donkere omgeving. Het is echter waar dat projectoren met een hogere ANSI-lumenwaarde beter bestand zijn tegen het binnenvallende omgevingslicht dat door de ramen naar binnen komt. En tegen de heftige  verlichting aan het plafond. Het gaat erom de juiste balans te vinden voor het niveau van helderheid en het omgevingslicht in uw klaslokaal.

verschil helderheid klaslokaal projector

Als een projector te helder is, kan het schadelijk zijn voor de ogen als u direct in de lichtbundel kijkt, en hoe helderder de projector, hoe groter de kans dat dit een probleem is. We raden een projector met niet meer dan 4.000 lumen aan voor een typische standaard schoolinstallatie. Hiermee voorkomen wij ellende met kinderen die in de lichtstraal kijken en hierdoor slechter gaan zien.


Vergeet bovendien niet dat het kijken naar een zeer helder beeld in een donkere omgeving kan resulteren in vermoeide ogen en hoofdpijn, dus als u de kamer donkerder maakt wanneer u uw projector gebruikt, dan kunt u de helderheid van de projector het beste op een redelijk niveau houden. Als u de projector in de eco-modus laat draaien, zal de ansi lumen waarde van de projector met ongeveer 20% worden verlaagd en zal de levensduur van de projector ook nog eens worden verlengd.

De ideale projector resolutie voor klaslokalen

Je volgende grote beslissing is welke resolutie je moet nemen. De resolutie is het aantal punten (pixels) waaruit het geprojecteerde beeld bestaat. Hoe meer stippen er zijn, hoe scherper het beeld is, dus kleine tekst zal beter leesbaar zijn. Er zijn vijf hoofdresoluties - deze worden XGA, WXGA, 1080p, WUXGA en 4K genoemd.

Resolutie school beamer

Hoewel een hoge resolutie niet noodzakelijkerwijs de belangrijkste zorg is in veel onderwijsinstellingen, zijn er nu projectoren voor klaslokalen beschikbaar in een volledige reeks van resoluties om scholen in staat te stellen de optie te kiezen die het beste past bij hun specifieke behoeften.

In grote ruimtes en aula's is het bijvoorbeeld het beste om een klaslokaalprojector te kiezen met een hogere resolutie, zodat zelfs de meest gedetailleerde documenten duidelijk te zien zijn, maar de vaak krappe schoolbudgetten kunnen de keuze uit projectoren in uw organisatie verminderen en zullen vaker uitkomen op een beamer met een wat lagere resolutie.

Gelukkig zijn er enkele goede 1080p Full HD projectoren beschikbaar voor ruim onder de 600€. HD-projectoren voor scholen zouden geen luxe moeten zijn en hoewel HD een term is die je doet denken aan thuisbioscoop, is de waarheid dat onderwijsprojectoren in HD de norm zouden moeten zijn voor een duidelijke les. Voor elke school met een klein budget die een laptop tot zijn beschikking heeft voor het onderwijzend personeel en die wil dat de hele klas de inhoud op het scherm duidelijk kan zien is er een passende oplossing in HD beamers.


Verhoog de flexibiliteit met een short throw projector

Een short throw projector betekent dat u een groot beeld kunt weergeven, zelfs als de schoolprojector zich heel dicht bij de muur bevindt waarop u projecteert. Zelfs als u de ruimte heeft om het apparaat verder van het projectiescherm of de muur te plaatsen, is er nog steeds het probleem van schaduwen van mensen die tussen de projector en het scherm lopen die in de weg kunnen staan van het getoonde beeld. Denk hierbij aan iemand die aan het presenteren is voor de klas maar alles wat er aangewezen word niet zichtbaar is door de schaduw. Dit word door een short throw projector opgelost. Hierin verschilt de afstand van projector tot muur. Zo hebben we “Short Throw” beamers en “Ultra Short Throw” beamers. De ultra short staat hierin het dichts bij de muur waarop de projectie plaatsvind.

Short throw vs ultra short

Speciale ultra short throw projectoren zoals van bijvoorbeeld BenQ, Epson, Hitachi of NEC bieden allemaal geweldige specificatiemodellen tegen lage prijzen die passen bij alle school budgetten. Vergeet niet dat u nog steeds rekening moet houden met de resolutie en de helderheid wanneer u door onze short throw projectoren bladert. Of een kijkje neemt bij onze school projectoren.

Garanties

Als we verder kijken dan de specificaties is ons volgende advies een korte toelichting op de garanties. Zoals bij alle elektronica gaan projectoren soms kapot en bij intensief gebruik in de klas wordt de kans hierop vergroot en versneld. Het is dan ook zaak hier naar te kijken zodat u zeker weet dat u een veilig en langdurig gebruik kunt maken van de beamer.

Bij beamer-winkel.nl geven wij standaard 2 jaar garantie op alle projectoren.

Als uw projector buiten werking is, kan dit echt invloed hebben op de lesplannen van uw leerkrachten, een snelle oplossing is dan belangrijk zodat het hele team zo snel mogelijk weer aan de slag kan gaan. Om er zeker van te zijn dat u gedekt bent in het ongelukkige geval dat uw projector kapot gaat, moet u rekening houden met het type garantie dat u nodig hebt, niet alleen met de lengte. Sommige fabrikanten bieden namelijk een omruilgarantie en ander bieden reparaties ter plaatsen aan. Om dit van te voren te weten is belangrijk. Het kan u een hoop gedoe besparen als u een reparatie nodig hebt.

Vergeet ten slotte niet de garantie op de lamp en de garantie op de projector te controleren - deze zijn over het algemeen apart gedekt waarbij de lampgaranties vaak veel korter zijn. Optoma, LG en BenQ behoren tot de projector fabrikanten met wie we samenwerken die bijzonder goede garanties hebben, dus controleer ze als u reparaties wilt laten uitvoeren.

Hoe houdt u de gebruikskosten laag?

Hoewel u uw projectorlamp een tijdje of helemaal niet hoeft te vervangen of wel of geen onderhoud hoeft uit te voeren, kunnen de keuzes die u maakt op het moment van aankoop de doorlopende kosten van uw schoolprojector verlagen en invloed hebben op de tijd die het nodig heeft voor het onderhoud van het apparaat.

De belangrijkste kosten zullen vervangende lampen zijn, dus het is het beste om projectoren met een langere lamp levensduur te overwegen. Op het moment van publicatie van deze gids, Optoma en NEC de meest betaalbare vervangingslampen aan. Vergeet niet dat u een nieuwe vervangingslamp met korting direct bij Beamer-winkel kunt bestellen als u uw projector koopt. U bespaart niet alleen geld, maar als u een lamp bij de hand heeft, kunt u in een handomdraai weer aan de slag wanneer uw beamerlamp moet vervangen. Zo bent u verzekerd van een aantal jaren zonder problemen.

 

Met de ontwikkelingen in de huidige technologie kunt u overwegen om de kosten van een vervangende lamp volledig te negeren en te kiezen voor een laserprojector. Hier hoeft u geen lamp te vervangen. En hoewel ze nog steeds een stuk duurder zijn, maakt de daling van de lopende onderhoudskosten en de vervanging van de lamp, laserprojectoren een steeds aantrekkelijkere optie voor scholen. Als u niet zeker weet of het de moeite waard is om de sprong naar een laserprojector te maken, bel dan de Beamer-winkel experts op 085-0600088. Zij kunnen voor u nagaan wat een vervangende lamp kost en gemiddeld onderhoud en dit voor u tegenover een laserprojector zetten. Zo heeft u een duidelijk overzicht wat het gaat kosten/opleveren op lange termijn.

 

Een andere kostenpost die u wellicht niet in overweging heeft genomen, is de prijs van een vervangende afstandsbediening. Dit klinkt wellicht overbodig maar in de drukke klasomgeving is het bijna onvermijdelijk dat de afstandsbediening op een bepaald moment in het leven van uw projector verloren kan gaan of stuk gaat. Gelukkig zijn er universele afstandsbedieningen beschikbaar die eenvoudig zijn in te stellen met een breed scala aan projectoren waarop ze werken. Niet de grootste kosten maar wel iets om rekening mee te houden in een klas.

Veilig en zeker

Tot slot nog een paar praktische punten over het werken met een projector in een schoolomgeving.

Je nieuwe projector zal er geweldig uitzien in je klaslokaal of aula, maar het is een triest feit dat een leerling of dief hem misschien liever elders ziet. Er is veel dat u kunt doen om uzelf te beschermen tegen diefstal van de projector en sommige projectormodellen zijn speciaal gemaakt met het oog op de veiligheid tegen diefstal in het onderwijs, met bijvoorbeeld ingebouwde anti-diefstalapparatuur. PIN-code-beveiliging of ingebouwde bewegingsalarmen zijn bijzonder goede functies om op te letten.

Als u uw projector op een vaste plek aan het plafond monteert, kunt u ook veilige bevestigingssystemen of beamer kooien aanschaffen die voorkomen dat de projector wordt verwijderd. Diefstal is niet leuk om over na te denken, maar het toevoegen van een paar beveiligingsfuncties op het moment van installatie betekent dat u zich in de toekomst hier geen zorgen meer over hoeft te maken.

projectorkooi tegen diefstal

Breng je lessen naar het volgende niveau met een volledig interactief klaslokaal

 

Als u investeert in een klaslokaalprojector, waarom onderzoekt u dan niet de mogelijkheden van een volledig interactief klaslokaal? Er is een enorm scala aan technologie beschikbaar die speciaal is ontworpen voor het onderwijs of om te brainstormen en die helpen om de interactiviteit en betrokkenheid te vergroten. Denkt u bijvoorbeeld eens aan de nieuwe Samsung Flip 2.0 een Digitale Flipover. Dit interactieve flipover bespaart de school op lange termijn meters aan papier.

samsung flip interactief lesgeven

Er zijn heel veel opties om te kiezen als het gaat om het verbeteren van de leerprestaties door visuele aspecten toe te voegen aan een les. Van beamers tot digitale flipovers tot touchscreens en laptops. Ook over de beveiliging is nagedacht. De klassen veranderen en de technologie ook. Het is dan ook zaak voor u om mee te veranderen en daar heeft u geen groot budget voor nodig.

Als u nog meer hulp nodig heeft, zijn wij er om u te helpen. Bel ons op of gebruik onze contactpagina en vraag voor deskundig advies bij het kiezen van een onderwijsprojector en andere klassikale technologie.

bij vragen contact opnemen

 

arthur van reijsen Geplaatst op 09/17/2020

Doen we gelijk even Evelien!

Evelien Gravers Geplaatst op 09/17/2020

Hoi zouden jullie contact met mij kunnen opnemen? Groetjes Evelien Gravers

Jos van amersfoort Geplaatst op 09/17/2020

Top geschreven weer jongens! Hier hebben de scholen denk ik zeker wat aan! Succes

Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Vergelijk producten0