Een beamer voor de slaapkamer - Wat heb ik nodig?

Een beamer voor de slaapkamer - Wat heb ik nodig?

0 reactie minuten lezen
Pyjama aan, bakkie chips op schoot, onder de dekens en een filmpje kijken. Dat is een kleine omschrijving van de perfecte filmavond thuis, toch? Een beamer voor de slaapkamer maakt het dan helemaal af.

Een beamer voor de slaapkamer - Wat heb ik nodig?


Pyjama aan, bakkie chips op schoot, onder de dekens en een filmpje kijken. Dat is een kleine omschrijving van de perfecte filmavond thuis, toch? Een beamer voor de slaapkamer maakt het dan helemaal af. Niets is leuker dan je serie binge watchen of die nieuwe spannende film kijken op een nog groter scherm. Wil je weten waar je allemaal aan moet denken bij een beamer voor de slaapkamer? Lees dan snel verder.

projector bedroom

Genoeg ruimte


De een heeft een ruime master bedroom en de ander moet genoegen nemen met een knusse studenten slaapkamer. Hoe groter de ruimte, hoe meer mogelijkheden je hebt in verschillende soorten beamers. Niet getreurd, ook voor kleine slaapkamers zijn er voldoende opties. De mini beamer is niet voor niets in het leven geroepen.

Voordat je een beamer uitzoekt is het dus wel belangrijk om te weten hoeveel ruimte je ter beschikking hebt. Wil je de beamer graag dicht op de muur zetten en ben je dus op zoek naar een short throw beamer, of hang je deze liever op aan het plafond of aan de muur achter je bed? Je kunt hiervoor kijken naar de throw ratio van de beamer. Heeft een beamer een throw ratio van 2:1, dan moet deze 2 meter van de muur afstaan voor een beeld van 1 meter. Makkelijk rekensommetje!

 

Beamerbeugel en projectiescherm


Ben je door gebrek aan ruimte genoodzaakt je beamer op het plafond te hangen, of wil je gewoon niet dat deze te veel ruimte in beslag neemt? Dan heb je wat meer attributen nodig. Een beamer ophangen kan het beste met een beamerbeugel. Als je gaat voor een universele beamerbeugel, dan kun je bijna alle beamers hieraan vastmaken. Een paar schroefjes hier en daar, de beamer waterpas ophangen en je bent klaar om te projecteren.

Om te projecteren heb je wel een goed oppervlak nodig. Ben je gezegend met een stralend witte muur? Dan kom je al aardig ver. Zo niet, dan kun je ook een projectiescherm aanschaffen. Je hebt bijvoorbeeld projectieschermen die standaard aan de muur hangen. Wil je liever niet altijd een groot scherm in het zich hebben hangen, dan zijn er ook projectieschermen die je uit kunt rollen. Tijd voor een filmpje? Rol hem uit en gaan met die banaan.

slaapkamer projector

Beste mini beamer voor de slaapkamer


Wil je graag een kleine en compacte beamer kopen, dan is de Viewsonic M1+ mini beamer perfect voor in je slaapkamer. Deze kun je alleen in donkere ruimtes gebruiken, wat ‘s avonds in de slaapkamer natuurlijk geen probleem moet zijn. Deze mini beamer heeft ingebouwde wifi waardoor je binnen no-time Netflix of je favoriete YouTuber kunt bekijken. Liever een beter model? kies dan voor zijn grote broer de Viewsonic M2e.

Voor een projectiescherm van 110 inch staat deze beamer zo’n 3 meter van de muur af. Een kleinere projectie kan natuurlijk ook. Doordat de beamer licht en handzaam is kun je deze ook op de bedrand zetten. Zelfs in kleine kamers kun je dan alsnog het echte cinema effect ervaren. Liever met wat vrienden een sportwedstrijd kijken? Bescherm de mini beamer met de lenskap en neem hem mee naar de woonkamer of mee tijdens een weekendje weg.

Vragen over beamers? Neem dan contact met ons op voor meer informatie!

advies over beamers

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Vergelijk producten0