Altijd Direct Verzonden!
Snelle Levering
30 Dagen Retour
Laagste prijs garantie
Edge blending - Een complete muur of 360 graden projecteren

Edge blending - Een complete muur of 360 graden projecteren

0 reactie minuten lezen
Een ervaring creëren met 360 graden projectie en edge blending. Gebruik meerdere beamers tegelijk om een volledige muur of hal te projecteren. Stapelbaar of edge blenden. Blog.

Wat is edge blending van een beamer?

Edge blending is een techniek die wordt gebruikt om het visueel combineren van verschillende geprojecteerde beelden in een enkel naadloos beeld te maken. Deze methode wordt technisch aangeduid als "edge blending" omdat de geprojecteerde beelden naast elkaar of boven elkaar staan. Dit word bereikt door meerdere projectoren eenzelfde beeld te laten weergeven.

Om de effecten van een tentoonstellingen te maximaliseren, kunnen grote tentoonstellingsruimten, zoals musea, speelplaatsen of congreszalen, gebruik maken van edge blending via meerdere projectoren om een speciaal breedbeeldeffect te bereiken. Dit trekt de aandacht van de kijkers met grote afmetingen, hoge lichtopbrengst en enorme pixel-count. Multi-projectie is daarom een veelvoorkomend en belangrijk onderwerp in projectortoepassingen voor groot zakelijk gebruik.

Multi-projectie oftewel edge blending wordt mogelijk gemaakt door twee of meer projectoren om samen een beeldscherm te verkrijgen dat groter is in omvang en resolutie dan een losse projector aan zou kunnen. De projectie wordt als goed beschouwd wanneer de kijkers zich niet bewust zijn van het feit dat de projectie door meerdere projectoren wordt gerealiseerd. In plaats daarvan lijkt het voor hen van één enkele projector te komen, dit is de meest geslaagde naadloze overvloeiing van randen. Zoals de afbeelding hieronder weergeeft.

edge blending projector

Hoe sluit ik meerdere projectoren op elkaar aan?

Aansluiten van meerdere projectoren van hetzelfde model;

Sluit het ene uiteinde van de afstandsbedieningskabel aan op de SYNC In poort op één projector en sluit het andere uiteinde aan op de SYNC Out poort op de andere projector. Opmerking: Als u drie of meer projectoren aansluit, sluit u de projectoren aan in een keten zoals afgebeeld.

Stel in het menu van de projectors de koppeling in op Wired (Bedraad).

Wanneer gebruikt u projectoren en wanneer beeldschermen voor uw videowalls?

Aangezien projectoren afhankelijk zijn van weerkaatst licht, werken ze het beste in donkere ruimten, en zullen alle objecten tussen de projector en het scherm een schaduw weergeven. Maar afgezien daarvan zijn projectoren verreweg de meest kosteneffectieve manier om een enorm gebied te bedekken met een beeld. En met de geschikte oplossing kunt u meerdere projectoren samenvoegen om een enorme wandprojectie te creëren tegen een fractie van de kosten van het kopen van meerdere led schermen. Als voorbeeld: U wilt 3 muren volledig voorzien van beeld. Hiervoor kunt u 3 projectoren gebruiken ten opzichte van 40 led schermen.

Projector videowalls werken eigenlijk hetzelfde als display videowalls - aangrenzende beelden naast elkaar weergeven. Maar in tegenstelling tot een display-videowall kunt u met een projectorvideowall een écht naadloos beeld bereiken door de randen ervan te laten overlappen (edge blending). Hierdoor heeft u geen zwarte randen tussen het beeld zoals u bij displays wel heeft.

 

Edge blending beamer

Een geprojecteerd beeld kan bijvoorbeeld enigszins afwijken naarmate de projector opwarmt en net als bij conventionele beeldschermen is het ook mogelijk dat zelfs projectoren van hetzelfde merk en model licht verschillende uitgangskenmerken hebben. Hierdoor zou u zonder instellen aan de randen verschillend resultaat krijgen. De manier om deze risico's uit te sluiten en om een naadloos beeld te krijgen op alle projectoren, is het gebruik van Edge Blending.

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar gebruikers kunnen de overlappende regio's tussen edge blending-projectoren eenvoudig en intuïtief aanpassen met videowall-controllersoftware. Eenvoudig instellen en uw projectoren aanzetten met de gewenste hoeveelheid overlap, en vervolgens met negatieve getallen de correctiewaarden aanpassen. Hierdoor projecteren beide beamers de randen die overlappen en heeft u geen verlies van kwaliteit op de naden van het weergegeven beeld.

edge blenden beamer

Edge Blending Hardware:

Een standaard PC om de video wall software te hosten

Een zero client-apparaat voor elke projector

Zoveel Edge-blending projectoren als u wenst

Klanten hebben de mogelijkheid om de host-pc uit de buurt van het canvas en de projectoren te plaatsen, en de zero clients kunnen veilig en eenvoudig in dezelfde houder als de projector worden geïnstalleerd. Deze infrastructuur vereenvoudigt de installatie en het oplossen van problemen.

Edge Blending Software:

U kunt gebruik maken van edge blending software om de beelden te overlappen. Hier zijn enorm veel aanbieders van. Als u op google zoekt naar edge blending software komt u vaak een groot aanbod tegen.

Een nieuwe wereld met edge blending

Projector gebaseerde video walls openen een geheel nieuwe wereld van visuele weergave en kunnen ideaal zijn voor een breed scala van toepassingen, van digital signage tot virtual reality en zelfs wetenschappelijke visualisatie. Ze voegen een nieuw niveau van flexibiliteit toe aan videowall-implementaties, gezien het feit dat u niet langer gebonden bent aan een fysiek display.

Deze technologie is echter nog verre van mainstream, maar zal blijven groeien naarmate de prijs van edge blending projectoren daalt.

epson edge blending

Edge blending epson projectors

Epson is verreweg de beste op het gebied van edge blending. Epson heeft natuurlijk een hele rang aan professionele projectoren voor de grotere zakelijke markt. Met zijn verwisselbare lenzen en 360 graden installatie, biedt epson hier precies wat nodig is voor complete videowalls. Een leuke bijkomstigheid is dat de meeste professionele Epson projectoren een functie op de projector hebben die edge blending eenvoudig maakt. Je kunt vanuit het menu van de beamer zelf edge blending instellen. Hierdoor heb je geen moeilijke software nodig en dit vergemakkelijkt het proces. Zo kan iedereen zonder kennis gebruik maken van deze functies.

Bekijk de meest gebruikte edge blending projector van Epson.

edge blending

Conclusie

We zien langzaam dat de wereld zich klaar begint te stomen voor edge blending. En de vraag naar grotere video ervaringen waarbij complete bedrijfshallen voorzien zijn van projectie en bewegend beeld toeneemt. Zo kun je een complete wereld projecteren waar je letterlijk doorheen kunt lopen. Ook zal de gebruiksvriendelijkheid enorm toenemen naarmate de vraag naar edge blending toeneemt. Wij zijn in elk geval onder de indruk van het kunnen van beamers met edge blending. En dit zal alleen maar groeien.

Wil jij gebruik maken van edge blending? Neem contact op voor de mogelijkheden.

neem contact op met beamer-winkel.nl

Vergelijk producten0