De beste beamers en projectoren voor kerken en gebedshuizen in 2021.

De beste beamers en projectoren voor kerken en gebedshuizen in 2021.

0 reactie minuten lezen
kerk beamer kopen? Waar hou je rekening mee? Grote licht zalen vragen om bijzondere projectoren. Lees er alles over in deze blog.

Een beamer voor in de Kerk

Kerken en gebedshuizen zijn niet zoals de meeste conventionele gebouwen, vanwege de vele ongewone vormen en afmetingen die ze hebben. Traditionele christelijke kerken bezetten gebouwen die ouder zijn dan de meeste, vaak monumentaal. Waar modernere kerken sneller kunnen worden ontworpen om meer toekomstbestendig te zijn.

Het gebruik van een beamer in de kerk kent vele toepassingen. ‘beelden zeggen meer dan duizend woorden’, op steeds meer plekken ziet u daarom ook een beamer hangen om de gesproken tekst te ondersteunen met beeld. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om er teksten van de Psalmen op te vertonen, zodat mensen mee kunnen zingen.

kerk beamers blog

We weten dat degenen die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van deze prachtige gebouwen het lastig kunnen vinden om de beste projector voor hun kerk te vinden, omdat geen twee kerken gelijk zijn. Toch blijven kerken in het hart van zoveel, en is het belangrijk om het juiste projectorsysteem voor te hebben als u beelden en film wilt delen met uw gemeente.

Kerken hebben heldere projectoren nodig

Traditionele kerken zijn, naar ontwerp, uitgestrekte structuren die vaak gehuld zijn in lagere niveaus van licht. Dit kan een probleem vormen als uw kerk verondersteld wordt gastheer te zijn voor voorstellingen en presentaties of als u gewoonweg informatie wilt tonen tijdens diensten die voor de hele gemeente te zien zijn.

beamer voor de kerk kopen

Moderne verlichting kan dit deels verhelpen, maar de lage lichtniveaus maken het belangrijk om een projector te vinden dat helder genoeg is om door de doordringende mistroostigheid heen te prikken. Aan de andere kant kan er op sommige plaatsen veel te veel omgevingslicht zijn, dus het kan een lastige klus zijn om uit te zoeken hoe je de verlichting precies goed kunt krijgen. Het laatste wat je wilt is dat je publiek zijn ogen moet spannen om te zien wat er op het scherm staat, vooral als je papierloze diensten hebt en je een scherm nodig hebt om informatie over te brengen.

Een projector met een hoog lumen niveau is de sleutel tot het overwinnen van dit probleem. Projectoren met een hoge helderheid kunnen de effecten van de omgevingsverlichting overwinnen en zorgen voor duidelijke beelden op het scherm, ongeacht de omstandigheden.

Flexibele installatie van een beamer is essentieel in een kerk

Afhankelijk van hoe goed uw kerk of plaats van aanbidding is uitgerust, kan het installeren van een projectorsysteem ongelooflijk eenvoudig of schijnbaar onmogelijk zijn. Kerken zijn ontworpen om grote aantallen mensen te huisvesten, maar de architecten hebben zich nooit de praktische aspecten van het installeren van een projector kunnen voorstellen.

Het hebben van een projector die zowel horizontale als verticale lensverschuiving aankan is essentieel, omdat je dan de lens in de projectorbehuizing kunt verplaatsen, zonder dat je de eigenlijke machine in de ruimte hoeft te verplaatsen of andere middelen hoeft te gebruiken, zoals keystone-correctie, wat de kwaliteit van het geprojecteerde beeld aantast door de vorm digitaal te manipuleren. Het verschuiven van de lens wordt vooral handig als de installatie buiten het midden moet worden geplaatst en de projector waarschijnlijk iets hoger, lager of opzij van het beoogde geprojecteerde beeld komt te staan.

kerk beamer

Throw Ratio kerk beamer

De Throw ratio is een andere overweging tijdens de installatie. Dit betekent dat als u niet veel ruimte heeft om de projector te installeren en deze dicht bij het geprojecteerde beeld moet plaatsen, u een model wilt hebben dat kort op de muur kan worden geprojecteerd. Dit betekent een groter beeld op korte afstand. Als de installatie daarentegen betekent dat de projector achterin een ruimte moet worden geplaatst, wilt u een model dat ook een lange worp kan hebben of verwisselbare lenzen, zodat het beeld duidelijk en op de juiste grootte is, ongeacht hoe ver het van het beeldscherm af staat.

kerk short throw beamers

Laserprojectoren bieden een langere levensduur

Als je in en rond een kerk werkt, weet je dat een lange levensduur belangrijk is. Als je je op hoogte installeert, wordt het vervangen van een lamp een grote klus. Daarom kan een laserprojectorinstallatie de ideale upgrade zijn voor uw kerk of gebedsplaats. Lamp-gebaseerde projectoren kunnen nog steeds flexibiliteit en een lange levensduur bieden, maar ze vereisen wel meer onderhoud in vergelijking met laser-gebaseerde projectoren.

Minder onderhoud bespaart kostbare centen en vermindert de verstoring. Bovendien geeft een laserapparaat u een scherper en kleurrijker beeld door de precisie waarmee de lichtbundel kan worden gestuurd. Dit is een bonus, zodat de tekst en de beelden die u wilt weergeven gemakkelijk te lezen, helder en duidelijk zijn voor uw publiek.

Dus, welke beamer moet u kiezen voor in de kerk of ander gebedshuis? Hier volgt een overzicht van de beste projectoren voor kerken in 2021.

De beste projectoren voor kerkhallen

Eerst kijken we naar de projectoren die het meest geschikt zijn voor de grotere kerken of de grote gebedshallen. De bovengenoemde criteria spelen een belangrijke rol bij het bepalen welke van deze modellen het beste bij uw wensen past.

 1. Beste kwaliteitsprojectoren voor grote kerkhallen

Epson EB-L610U

epson eb-l610u

 • Hoge helderheid – 6,000 ANSI Lumen
 • 1920 x 1200 (WUXGA) Resolutie
 • 20,000 Branduren
 • 2,500,000:1 contrast ratio

 

Voor grote zalen die op zoek zijn naar een model dat de prestaties verhoogt, biedt de Epson EB-L610U projector een royale levensduur van de lamp, een indrukwekkende contrastverhouding en een uitzonderlijk hoge helderheid. Het apparaat is in staat om problemen met het omgevingslicht te overwinnen en vereist minimaal onderhoud, terwijl het beelden met een hoge kwaliteit en levendigheid projecteert.

Epson EB-L1070U

epson eb-l1070u

 • Hoge helderheid – 7,000 ANSI Lumen
 • Laser lichtbron
 • 1920 x 1200 (WUXGA) resolutie
 • 20,000 Branduren
 • 2,000:1 contrast ratio

Als u een hoger budget heeft voor een projector voor een grote kerkzaal, biedt de EB-L1070U helderheid op zo'n hoog niveau dat het zeer waarschijnlijk het omgevingslicht zal doordringen en een helder beeld met een hoge resolutie zal opleveren in lichte en donkere ruimten. Een lange  levensduur wordt verzekerd door het gebruik van een laserlichtbron, en het model heeft een reeks lenzen om te helpen bij het aanpassen voor korte of lange afstanden. (lenzen apart verkrijgbaar)

2 : Projectoren voor middelgrote kerken

Voor kerken of plaatsen met een beperktere ruimte is hier een van de alternatieve modellen die passen bij een middelgrote kerk.

Optoma ZH403

optoma zh403

 • Laser lichtbron
 • 4,000 ANSI Lumen
 • 300,000:1 contrast ratio
 • 1920 x 1080 (Full HD resolutie)
 • 12,000 branduren

De grote interesse voor de ZH403 van Optoma is de enorme sprong in must-have functies die het biedt voor een gunstige prijs. Met behulp van een laserlichtbron heeft hij een ingebouwde lange levensduur en projecteert hij een beeld met Full HD-resolutie, met een hoog helderheidsniveau dat lage lichtniveaus of hoge niveaus van omgevingslicht in een kleinere ruimte kan overwinnen.

3 : Best presterende projector voor kleine kerken

Epson EB-L510U

epson eb-l510u

 • Laser lichtbron
 • 5,000 ANSI Lumen
 • 1920 x 1200 (WUXGA) resolutie
 • 2,500,000:1 contrast ratio

Het belangrijkste verkoopargument voor de EB-L510U is de hoge contrastverhouding, de hoge helderheid en de grote levensduur van de lamp. Hoewel de Epson EB-L510U duurder is dan het vorige model, heeft hij een onovertroffen prestatie als het gaat om hoge resolutiebeelden (WUXGA), waardoor hij geschikt is voor een breder scherm.

Het hoge contrast geeft de beelden een hogere helderheid en de lensverschuivingsmogelijkheden maken een scala aan installatiemogelijkheden mogelijk. De kers op de taart is het brede scala aan poorten voor flexibiliteit als het gaat om connectiviteit.

kerk projector

Investeren in een nieuw projectorsysteem voor uw kerk

Bij beamer-winkel.nl begrijpen we dat uw kerk of gebedshuis in het centrum van de gemeenschap staat voor u en vele anderen, net als u. Het maken van die broodnodige upgrade van de projector kan een belangrijke beslissing zijn vanwege de kosten die ermee gemoeid zijn. Wij kunnen u ten alle tijden een goede projector aanbieden voor een scherpe prijs. Ook projectoren die niet in deze lijst zijn opgenomen. Als u advies wilt inwinnen om te helpen de projector te vinden die het beste bij uw kerk past, neem dan vandaag nog contact op met onze klantenservice.

 

klantenservice beamer-winkel.nl

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Vergelijk producten0