BenQ TK700STi Productreview - De Gaming Beamer van 2021?

BenQ TK700STi Productreview - De Gaming Beamer van 2021?

2 reacties minuten lezen
Een groot scherm waardoor je als het ware wordt meegesleurd in de game, is een hele nieuwe ervaring. Een van de beste beamers om mee te gamen is de BenQ TK700STi. Gelukkig hebben wij deze voor je getest. Lees alles wat je moet weten over deze beamer in onze BenQ TK700STi review.

BenQ TK700STi Review

Niet alleen films moeten op het grote scherm worden bekeken. Ook games speel je met gebruik van een beamer nog spectaculairder. Of je nu alleen speelt of met vrienden. Een groot scherm waardoor je als het ware wordt meegesleurd in de game, is een hele nieuwe ervaring. Een van de beste beamers om mee te gamen is de BenQ TK700STi. Gelukkig hebben wij deze voor je getest. Lees alles wat je moet weten over deze beamer in onze BenQ TK700STi review.

 

BenQ TK700STi DLP projector

De BenQ TK700STi is een DLP projector. DLP-projectoren staan bekend om hun goede prijs-kwaliteitverhouding. U krijgt nauwkeurige kleuren en een scherpe, snelle bewegingsweergave die geweldig is voor allerlei soorten video, waaronder TV, streaming, films en videogames.
Echter tot de introductie van de BenQ TK700STi en een klein aantal concurrenten, zoals de Optoma UHD38, was er één ding dat je niet kon krijgen in een DLP-projector: 4K bij 60 Hz in combinatie met een lage input-lag. Dat is de magische combo die je nodig hebt voor het gebruik bij gaming. En die hem onderscheidt van de concurrentie.

Stel dat je op zoek bent naar een compacte en relatief betaalbare short-throw projector voor gebruik met een gameconsole van de laatste generatie zoals Xbox series X, Playstation 5 of een gaming-pc. In dat geval staat de TK700STi vrijwel alleen in zijn mogelijkheden voor zijn prijs. Bovendien kan hij goed overweg met UHD HDR-video, dus of je nu een game speelt, streamt of een dvd bekijkt, je geniet van een gedetailleerd beeld met natuurlijke en nauwkeurige kleuren.

 

benq tk700sti gaming beamer

 

Beeldkwaliteit BenQ TK700STi

Tegenwoordig doe je niet meer mee als je geen 4K kwaliteit kan leveren. Ook de BenQ TK700STi heeft dit voor elkaar gekregen. Met deze beamer zie je elk detail op het scherm. Of je nu een scherpe bocht moet maken in een racegame of als sniper te werk gaat in de nieuwste COD. Alles is haarscherp door de 4K Ultra HD resolutie.
En hoewel het geen echte native 4K-projector is (die in plaats daarvan gebruikmaakt van Texas Instrument's XPR expanded pixel resolution, snelle pixel-switching technologie om UHD-resolutie te renderen uit een nieuwe generatie 0,47-inch native 1080p DLP-chipset) heeft hij een goede lens die het beste haalt uit zijn 4K-ondersteuning. Voor mijn gevoel benadert hij aanzienlijk duurdere native 4K-projectoren op instapniveau in termen van de hoeveelheid detail die hij op het scherm brengt.

Het contrast van deze beamer is optimaal waardoor zowel donkere als felle kleuren goed te zien zijn. Dit maakt het beeld nog meer realistisch. Naast gamen kun je met deze Short Throw projector ook je favoriete film of serie kijken. De lamp van de BenQ TK700STi gaat tot wel 4000 uur mee en met gebruik van de ECO-modus nog vele malen langer. Dit maakt het zeker een duurzame aankoop.

 

benq tk700sti beeldkwaliteit

 

Gebruiksgemak

Een van de voordelen van deze gaming projector is hoe gemakkelijk je het kunt gebruiken. Het is namelijk een hele compacte beamer van zo’n 31 cm groot met een gewicht van iets meer dan 3 kilo. Dit maakt het apparaat supermakkelijk om mee te nemen. Ga je samen met wat vrienden gamen, dan is de beamer eenvoudig te vervoeren. Daarnaast kun je de beamer met de keystone correctie snel en goed installeren. Plaats deze zo’n 1,80 m van het doek of de wand en je kunt tot wel 2 meter breed projecteren.

 

benq tk700sti short throw game beamer

 

Met behulp van het Android tv systeem kun je binnen no-time je favoriete serie bekijken via verschillende streaming apps. Let hierbij op: Netflix wordt niet ondersteund. Met behulp van een HDMI-kabel en een laptop kun je deze streamingsdienst gelukkig wel op het grote doek kijken.

 

Geluid BenQ TK700STi

Bij beeld hoort natuurlijk ook geluid. De BenQ TK700STi beschikt over interne speakers van 5 Watt. Het geluid van deze speakers zakt al snel onder de 110Hz, wat dit niet ideaal maakt voor films of games met een aanwezige bass. Het is aan te raden om een externe speaker te gebruiken zoals een soundbar. Deze kun je koppelen door middel van een minijack of een HDMI-aansluiting. Wat helaas ook als storend kan worden ervaren is het geluid van de ventilator. Deze maakt best wat lawaai.

 

Voordelen

 

Nadelen

 

+ Lage inputlag is uitstekend voor gaming

 

- Middelmatige zwartniveaus (typisch voor DLP)

 

+ Ondersteunt 4K bij 60 Hz en 1080p tot 240 Hz

 

- Geen lens-shift

 

+ Helder beeld met algehele goede beeldkwaliteit (inclusief HDR)

 

- Enig ventilatorgeluid

 

+ De helderste modus heeft geen significante kleurzweem

 

- Kleurengamma beperkt tot Rec.709 voor HDR


Hoewel hij geen breed kleurengamma biedt (dat wil zeggen, verder dan Rec.709), doet deze compacte krachtpatser zijn werk goed met HDR10 en HLG HDR-inhoud. Het belangrijkste voorbehoud is dat de zwartniveaus "typisch DLP" grijzig zijn, niet de inktzwarte zwarttinten die je ziet bij duurdere 4K, 3-chip LCD of LCoS thuisbioscoopprojectoren. In de SDR-modus kunt u de lichtopbrengst echter verminderen door de Eco-modus te gebruiken en de Brilliant Color-functie lager in te stellen.

 

Conclusie

De BenQ TK700STi is perfect om mee te gamen. Zelfs in een kamer met wat licht is het alsnog mogelijk om goede beelden te bekijken. De beamer is binnen een mum van tijd geïnstalleerd en kan daarom overal mee naartoe worden genomen. Mocht je alleen wat meer willen halen uit de audio, dan dien je deze even te koppelen aan een externe speaker. Als je serieus bent over je gaming en het grote, boeiende beeld wilt dat alleen een projector kan leveren, dan is dit een geweldige keuze.

Bekijk de BenQ TK700STi 

benq tk700sti

 

Heeft u vragen naar aanleiding van deze blog? Neem dan contact met ons op.

contact beamer winkel

Sylvia Jansen Geplaatst op 10/01/2021

Onze game beamer is inmiddels aan vervanging toe. Twijfel heel erg welke wij nu dienen aan te schaffen. Deze review ziet er veel belovend uit.

Jeffrey Warner Geplaatst op 09/30/2021

Ben heel erg benieuwd naar deze beamer. Speel nu zelf nog op een HD beamer en twijfel tussen deze of de Optoma UHD38.
Al vind ik deze er wel strakker uitzien.

Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Vergelijk producten0